Cara Menyiapkan Rutin di Laman Utama Google

Rutin Google Home membolehkan anda memulakan seluruh rangkaian tindakan di rumah anda, dengan hanya satu perintah suara. Bukankah lebih baik jika seseorang dapat menyalakan lampu ketika anda bangun untuk bekerja sebelum subuh? Bukan itu sahaja; anda juga boleh diingatkan mengenai senarai tugasan dan janji temu anda untuk hari tersebut.

Cara Menyiapkan Rutin di Laman Utama Google

Akhirnya, suara dapat membaca ramalan cuaca untuk anda supaya anda tidak membuang masa berharga anda pada waktu pagi. Anda boleh mendapatkan semua itu dengan hanya mengucapkan "Selamat Pagi!" ke peranti Google Home anda. Dalam artikel ini, kami akan menunjukkan kepada anda cara mengatur dan menyesuaikan rutin anda.

Menetapkan Rutin Baru

Sebelum memulakan, pastikan telefon pintar dan Google Home anda disambungkan ke Wi-Fi yang sama dan sambungan internetnya baik. Anda boleh menggunakan panduan berikut untuk menetapkan rutin yang anda mahukan. Tidak ada jumlah rutin maksimum yang dapat anda tetapkan. Inilah caranya:

 1. Buka aplikasi Google Assistant pada telefon pintar anda.

 2. Ketuk di sudut kanan atas untuk membuka menu.

 3. Pilih Pembantu.
 4. Tatal ke bawah sehingga anda melihat Rutin.

Sekarang, anda boleh memilih salah satu daripada enam rutin yang telah dibuat atau membuat yang baru sendiri. Sekiranya anda ingin menggunakan salah satu rutin yang ada, cukup hanya dengan mengkliknya. Anda kemudian dapat melihat apa yang disertakan dan jika itu yang anda cari. Walau bagaimanapun, jika anda masih mahu membuat rutin tersuai anda, ikuti bahagian kedua panduan kami:

 1. Ketuk tanda tambah biru di bahagian bawah skrin.
 2. Pertama, anda harus memilih frasa pencetus. Anda boleh memilih salah satu frasa yang telah dibuat sebelumnya, seperti "Selamat Pagi", atau anda boleh memasukkan frasa atau kata baru anda sendiri.

 3. Jadualkan masa ketika anda mahu rutin diaktifkan.
 4. Jadualkan hari-hari yang sepatutnya berulang.

 5. Pilih semua tindakan yang anda mahu Google Home lakukan semasa anda menyebut frasa pencetus.
 6. Apabila anda selesai, ketik Selesai.

Di sana anda memilikinya! Ini hanyalah kerangka kerja yang dapat Anda gunakan untuk mengatur rutin apa pun. Ingat bahawa anda sentiasa dapat menyesuaikannya dan memilih semua tindakan yang anda mahu Google Home lakukan.

Rutin Penyediaan Rumah Google

Rutin Rumah Google

Menganalisis keperluan penggunanya, Google telah menghasilkan enam rutin yang telah dibuat sebelumnya. Sekiranya anda tidak mahu bersusah payah membuat rutin tersuai, anda boleh mencuba salah satunya. Berikut adalah semua pilihan yang anda ada:

 1. Rutin Selamat Pagi - Rutin ini dapat menyalakan cahaya untuk anda, menyesuaikan suhu di dalam bilik anda (jika anda mempunyai termostat Nest atau peranti serupa), dengan kata lain, siapkan anda untuk hari ini. Ia juga dapat membangunkan anda dengan lagu kegemaran anda atau podcast motivasi. Ia berfungsi sebagai pembantu peribadi anda, dan ini akan mengingatkan anda tentang sebarang pertemuan dan tugas yang anda miliki pada hari itu.
 2. Rutin Waktu Tidur - Rutin ini membantu anda menenangkan dan bersiap untuk tidur. Matikan lampu dan menyesuaikan suhu di bilik anda.
 3. Saya Meninggalkan Rutin - Anda boleh menggunakan rutin ini untuk memastikan anda mematikan peranti, seperti ketuhar atau dapur anda (jika anda mempunyai peranti rumah pintar).
 4. Saya Rutin Rumah - Bayangkan anda boleh menyalakan lampu sebelum memasuki rumah anda dan meminta seseorang menyambut anda di rumah anda? Google Home boleh melakukannya untuk anda, malah boleh memainkan muzik untuk menyambut anda.
 5. Mari Pergi ke Tempat Kerja - Rutin ini serupa dengan rutin ketiga, dengan beberapa perbezaan kecil. Sekiranya anda mempunyai peranti Google Home di pejabat anda, anda boleh menggunakan rutin ini untuk menyiapkan pejabat sebelum anda tiba.
 6. Mari Kita Pulang - Apabila anda memasuki kereta, anda boleh menghidupkan rutin ini untuk menyiapkan rumah ketika anda kembali. Ia akan menyesuaikan lampu, suhu, palam, dan peranti pintar lain.
Laman Utama Google Cara Menyiapkan Rutin

Tetapkan Diri untuk Berjaya

Rutin Google Home membantu anda memulakan hari anda sebagai juara. Tidak ada perasaan yang lebih baik daripada bangun dan merasakan suhu bilik yang sempurna sambil mendengar podcast kegemaran anda. Sudah tentu, rutin Google Home mempunyai peranan penting lain - mereka dapat menjaga keselamatan rumah anda dan membantu anda menjimatkan tenaga dengan mematikan peranti rumah pintar untuk anda.

Adakah anda pernah mencuba salah satu rutin ini? Adakah mereka membantu anda menjadi lebih teratur? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found