Cara Menetapkan Video sebagai Gambar Animasi di Android

Perbezaan utama antara kertas dinding klasik dan kertas dinding video sangat jelas - yang pertama adalah statik, sementara yang kedua adalah interaktif.

Kertas dinding langsung menjadi semakin popular, terutamanya pada telefon dengan bateri yang boleh dipercayai di mana prestasi tidak terlalu dipengaruhi.

Ramai pengguna memilih dari pilihan wallpaper hidup yang sudah dipaparkan pada peranti Android mereka, atau mungkin mereka menggunakan kedai Samsung atau gedung Google Play.

Orang lain mungkin memilih untuk menggunakan GIF lucu yang popular. Tetapi jika anda benar-benar mahu memperibadikan telefon anda, menggunakan video sebenar untuk kertas dinding anda adalah idea hebat. Video yang dimuat turun berfungsi dengan baik untuk ini, dan anda juga boleh menggunakan rakaman anda sendiri.

Begini caranya anda dapat melakukannya di mana-mana peranti Android yang menyokong wallpaper hidup. Memperibadikan telefon anda hanya memerlukan aplikasi, sedikit masa, kreativiti, dan selera.

Kertas Dinding Langsung Video

Video Live Wallpaper adalah aplikasi percuma yang boleh anda muat turun dari gedung Google Play. Selepas anda memasangnya di telefon pintar atau tablet, anda boleh menggunakannya untuk menetapkan pelbagai video sebagai wallpaper hidup.

  1. Lancarkan aplikasi

  2. Ketik Galeri

  3. Cari folder yang dikehendaki

  4. Ketik video

  5. Ketik Tetapkan Kertas Dinding Langsung (pilihan pertama dalam senarai)

Perhatikan bahawa anda juga dapat memilih untuk memutar video, menjaga nisbah aspek, memutarnya di luar layar, dan memainkan atau mematikan suaranya.

Setelah anda menetapkan video sebagai kertas dinding langsung, ia akan muncul di semua skrin utama. Ini juga akan menetapkan video sebagai kertas dinding skrin kunci anda. Sudah tentu, ini berfungsi hanya jika pilihan kertas dinding diaktifkan dalam menu tetapan skrin kunci.

Sekiranya anda mahu menjeda video dengan alasan apa pun, anda boleh melakukannya dengan mengetuk dua kali skrin utama di tempat kosong.

Terdapat beberapa perkara yang harus anda perhatikan mengenai konfigurasi lalai. Secara lalai, video akan diredam dan diulang. Mungkin lebih baik membiarkan tetapan tidak berubah kerana mendengar lagu yang sama berulang kali mungkin menjengkelkan. Walaupun anda menikmatinya atas sebab tertentu, fikirkan keluarga dan rakan sekerja anda.

kertas dinding video langsung

Bagi ciri gelung, ini menjadikan peranti mengulangi video setelah selesai. Sama ada anda mempunyai video 5 saat atau 15 minit, hasil akhirnya adalah sama. Peralihannya lancar, jadi anda boleh memilih video gelung tak terhingga yang berkesan.

Anda boleh memperibadikan kertas dinding dengan lebih jauh dengan menyunting video sebelum menetapkannya sebagai kertas dinding. Gunakan aplikasi atau perisian penyuntingan video percuma di PC anda untuk membuat perubahan ini. Tambahkan kesan pudar dan pudar pada video untuk menjadikannya lebih semula jadi semula jadi dan bukannya meraih getaran seperti GIF.

Kemungkinan Masalah

Pengguna mungkin menghadapi masalah keserasian jika video tidak dalam format yang tepat. Sekiranya anda ingin dapat menggunakan video sebagai kertas dinding langsung pada peranti Android, anda harus memastikan bahawa video tersebut adalah format .mp4.

Sekiranya bukan, anda boleh menukarnya dengan menggunakan penukar video dalam talian percuma untuk peranti Android.

Muat naik video anda dari galeri anda ke laman web. Tetapkan format sasaran ke .mp4 dan kemudian pilih Android. Dengan perkhidmatan ini, anda juga dapat mematikan trek audio atau memotong video. Sekiranya anda ingin memendekkan video, anda boleh menetapkan jangka masa yang anda suka. Perlu diingat bahawa mematikan trek audio mungkin tidak selalu berfungsi.

Sejauh video apa yang dapat anda gunakan, anda dapat memuat naik fail dari Dropbox, Google Drive, perangkat Android anda, atau dari URL pihak ketiga. Apa sahaja boleh digunakan dari simpanan peranti anda, asalkan formatnya disokong, dan itu termasuk gulungan kamera.

Dapatkan Kreatif dengan Kertas Dinding Anda

Bukan rahsia lagi bahawa OS Android biasanya dilengkapi dengan wallpaper hidup stok yang hebat. Namun, tidak ada cukup banyak untuk memuaskan semua pengguna. Walaupun ada beberapa pilihan, sukar untuk membuat profil telefon yang unik dan diperibadikan jika banyak orang lain menggunakan tema yang sama dengan anda.

Dengan menggunakan aplikasi Video Live Wallpaper Pro, anda dapat menambahkan bakat peribadi sebanyak yang anda mahukan. Contohnya, anda boleh menggunakan video dari orang yang anda sayangi jika anda tinggal atau bekerja jauh. Ramai pengguna memilih penyusunan klip lucu atau video gagal yang membantu mereka menyahmampatkan dari kerja.

Anda bahkan boleh membuat video baru dan meletakkan petunjuk atau senarai perkara yang perlu dilakukan pada kertas dinding langsung skrin kunci anda. Mungkin lebih memotivasi daripada harus memeriksa kalendar, peringatan, dan post-nya.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found