Cara Menggunakan Susanoo dalam Shindo Life

Seperti yang diingati oleh banyak peminat Naruto dari siri ini, Susanoo adalah avatar humanoid raksasa yang berperang atas nama ninja. Ia juga merupakan salah satu faedah paling berguna dan kuat di Shindo Life. Walau bagaimanapun, ini juga jarang berlaku, dan tidak ada arahan yang jelas untuk mendapatkannya diberikan kepada pemain.

Cara Menggunakan Susanoo dalam Shindo Life

Dalam panduan ini, kami akan menerangkan cara mendapatkan Susanoo di Shindo Life. Kami juga akan menentukan kelebihan dan teknik mana yang ditawarkan oleh setiap jenis Susanoo, dan apa kelemahan mereka. Akhirnya, kami akan berkongsi arahan untuk menyesuaikan penampilan avatar Susanoo anda.

Cara Menggunakan Susanoo

Mari selami terus - di bahagian ini, kami akan merangkumi semua yang perlu anda ketahui mengenai mendapatkan dan menggunakan Susanoo di Shindo Life.

Cara Memperolehi Susanoo

Susanoos dalam Shindo Life hanya dapat diperoleh dengan memutar Kekkei Genkai. Di dunia Naruto, anomali DNA anda membolehkan anda menggunakan teknik pertempuran yang unik. Dalam permainan, ia disajikan sebagai roda pemintal yang terletak di dalam menu penyesuaian. Susaneos dan Sachie's Full Susanoos dapat diperoleh hanya dengan Pas Permainan Kekkei Genkai Rare. Madara's, Shisui's, dan Kakashi's Susanoos, sebaliknya, dapat diperoleh oleh mana-mana pemain, walaupun itemnya tidak biasa. Ringkasnya, yang harus anda lakukan untuk mendapatkan Susanoo adalah membuka menu penyesuaian, memutar roda, dan berharap untuk sedikit keberuntungan.

Teknik

Setiap jenis Susanoo mempunyai kelebihan dan tekniknya yang unik. Mari kita perhatikan masing-masing secara terperinci.

Kakashi's Susanoo, yang dapat diperoleh tanpa Game Pass, mempunyai kerosakan tinggi dan pertumbuhan semula chakra automatik. Teknik yang digunakan dengan Susanoo ini adalah Kamui Shuriken. Kakashi, atau, dalam hal ini, mana-mana pemain yang memperoleh Susanoo, memproyeksikan objek besar berbentuk seperti Mangekyo Sharingan Obito Uchiha, memasukkan mereka dengan Kamui. Objek-objek ini dilancarkan menggunakan Susanoo. Mereka berputar dengan kuat ke arah sasaran, kemudian memotong dan melengkungnya ke dimensi Kamui.

Itachi's Susanoo memerlukan Game Pass dan membolehkan anda menggunakan dua teknik. Apabila anda menyekat serangan musuh, Susanoo memegang cermin Yata di hadapan anda. Anda boleh bergerak dengan selamat, dan cermin akan mengikut anda secara automatik. Perlu diketahui, kerana cermin tidak melindungi anda dari serangan dari atas. Susanoo Itachi juga dapat digunakan untuk menyerang, walaupun teknik ini hanya dapat dibuka pada tahap 2 000. Susanoo, dipasangkan dengan Totsuka Blade, melakukan slash, membawa Anda ke depan pada masa yang sama. Agak sukar bagi musuh untuk melepaskan diri dari serangan ini.

Madara's Full Susanoo dapat dicapai oleh mana-mana pemain tanpa Game Pass. Ia mempunyai beberapa kebaikan berbanding jenis Susanoo yang lain. Pertama, ia mempunyai pertahanan tambahan yang hanya kehilangan kecekapan daripada Sasuke's Sasuke. Untuk mengaktifkannya, tekan kekunci "E". Kedua, tidak seperti beberapa Susanoos lain, ia membolehkan anda menyerang musuh semasa anda menyekat serangan mereka. Akhirnya, apabila pertahanan tambahan digabungkan dengan teknik pertama dan diaktifkan pada waktu yang tepat, ia dapat menyebabkan kerosakan yang lebih besar.

Dengan teknik pertama, anda boleh membuat enam potongan sambil melompat ke udara. Teknik Susanoo Penuh Madara kedua, Shattered Heaven, memanggil meteor di sekitar anda yang ditujukan kepada musuh.

Sasuke's Full Susanoo adalah jenis kedua yang memerlukan Rare Gamed Pass untuk menggunakannya. Perkara terbaik adalah, anda dapat mengarahkan serangan anda walaupun sedang melompat. Dengan teknik pertama, anda boleh mengalahkan musuh dengan sekali jalan. Ia sangat sesuai untuk serangan siluman. Teknik kedua, perisai Amaterasu, adalah salah satu pertahanan paling kuat dalam permainan. Ini menghilangkan kebanyakan serangan chakra dan meteor.

Susanoo terakhir dalam permainan adalah milik Shisui. Ia membolehkan anda menggunakan Susanoo Machine Gun, juga disebut Tsukumo, dan ia berfungsi sama hebatnya dengan bunyinya. Lengan anda yang memegang Susanoo menjadi senapang mesin, menembak banyak anak panah pada satu masa.

Kelemahan

Susanoos dalam permainan juga berbeza dalam hal kelemahan, bergantung pada teknik yang digunakan.

Serangan shuriken Susanoo Kakashi mudah disekat. Tambahan pula, Susanoo mempunyai masa yang lama. Anda harus menggabungkan Susanoo dengan jenis serangan yang lain, jika tidak, anda akan mudah terdedah semasa cooldown. Susanoo ini juga tidak menawarkan teknik pertahanan.

Seperti kebanyakan item yang jarang berlaku di mana-mana permainan, Susanoo Itachi mempunyai faedah yang lebih baik daripada item yang lebih biasa, seperti Kakashi's Susanoo. Walau bagaimanapun, pelindung cermin tidak membiarkan anda mengarahkan dengan betul. Menyerang ketika berada di belakang perisai tidak mustahil, tetapi anda harus menguasai tujuan.

Teknik Susanoo Madara juga mempunyai kekurangan. Sama seperti Kakashi's Susanoo, ia mempunyai masa yang lama jika anda menggunakan teknik yang sama dua kali. Tetapi yang paling penting, ia sangat jarang berlaku. Anda mungkin mendapat sekitar lima Rinnegans Madara sebelum menerima satu Susanoo Penuh.

Sasukoo's Sasuke mempunyai cooldown yang panjang yang mempengaruhi kedua teknik. Dengan Susanoos lain, penggantian hanya berlaku apabila anda cuba menggunakan teknik yang sama dua kali. Ini dilaksanakan untuk mengelakkan pemain dengan Susanoo Sasuke menjadi terlalu kuat. Anda juga harus membidik dengan tepat, kerana teknik pertama lambat dimulakan.

Akhirnya, kelemahan utama Shisui's Susanoo adalah bahawa ia memerlukan banyak chakra.

Soalan Lazim

Baca bahagian ini untuk mengetahui lebih lanjut mengenai Susanoo dalam permainan.

Bagaimana saya boleh menyesuaikan Susanoo?

Susanoo setiap pemain kelihatan berbeza. Oleh kerana pilihan penyesuaian terhad, beberapa mungkin mempunyai Susanoos yang sangat serupa, walaupun jarang menemui pilihan yang sama. Untuk memperibadikan penampilan Susanoo anda, ikuti arahan di bawah:

1. Pergi ke balai polis dengan penjara.

2. Cari tanda bahaya merah yang tergantung di udara dan terus ke arahnya. "Adakah anda ingin menyesuaikan Susanoo anda?" pilihan akan muncul.

3. Terima tawaran. Menu penyesuaian akan muncul di sebelah kiri.

4. Pilih topi keledar, perisai, aksesori, senjata, aura mata, dan aura utama pilihan.

5. Keluar dari mod penyesuaian. Perubahan akan disimpan secara automatik.

Catatan: anda hanya dapat menyesuaikan rupa Susanoo anda, bukan cara kerjanya. Rupa ini akan digunakan tanpa mengira jenis Susanoo.

Avatar yang hebat

Semoga panduan kami dapat membantu anda memahami cara mendapatkan dan menggunakan Susanoo dalam Shindo Life. Kelangkaan keistimewaan ini menjadikannya lebih diinginkan, jadi pemain bergembira setiap kali muncul di roda berputar. Dengan menyesuaikan penampilan avatar, anda dapat menjadikannya lebih peribadi dan menimbulkan ketakutan pada musuh anda.

Apakah jenis Susanoo kegemaran anda di Shinobi Life 2, dan mengapa? Kongsi pendapat anda di bahagian komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found