Cara Mendapat Sembilan Ekor di Shindo Life

Seperti banyak permainan serupa, Shindo Life menggunakan sistem bos untuk menjadikan watak anda memperoleh pengalaman dan maju ke tahap yang lebih tinggi. Sebelumnya dikenali sebagai Shinobi Life 2, mekanik permainannya diilhamkan oleh cerita Naruto. Salah satu lawan yang paling hebat dalam siri manga Jepun ini adalah rubah ekor sembilan yang disebut Kurama, atau 'Nine Tails'.

Cara Mendapat Sembilan Ekor di Shindo Life

Untuk mencapai kemahiran khas untuk membantu memajukan watak anda lebih jauh, anda harus menghadapi Sembilan Ekor yang hebat dan hebat. Tidak kira tahap kemahiran yang anda hadapi, perjumpaan ini agak sukar, jadi periksa bahagian di bawah untuk mengetahui cara melakukannya.

Perkara Pertama Yang Pertama

Sebelum anda mula berfikir untuk menghadapi Sembilan Ekor, pastikan tahap watak anda cukup tinggi. Peraturan praktis adalah bahawa anda perlu berada di tahap 500 dan ke atas. Dengan cara itu, anda dapat menggunakan beberapa kemahiran yang lebih hebat, yang pasti anda perlukan untuk pertemuan ini.

Perkara lain yang perlu dipertimbangkan sebelum menjalani pengembaraan ini, adalah membawa beberapa rakan untuk membantu anda bersama. Nombor yang ideal adalah tiga, kerana, setelah anda mengalahkan Sembilan Ekor, hanya akan tinggal tiga gulungan untuk dijarah. Dengan mendapatkan salah satu skrol, anda berpeluang membeli sub-skill Nine Tails. Walaupun peningkatan ini mahal, membayar satu juta Ryo pasti wang yang dibelanjakan dengan baik dalam kes ini.

Sudah tentu, anda boleh membawa pasukan pemain bersama anda, tetapi setelah anda mengatasi Sembilan Ekor, hanya tiga dari anda yang akan mendapat keuntungan dari pertarungan tersebut. Ini baik-baik saja jika anda mempunyai rakan yang sudah mempunyai kemahiran Sembilan Ekor mereka dan ingin mengikuti pertarungan, sehingga mereka dapat membantu anda.

Shinobi Life 2 - Dapatkan Sembilan Ekor

Mencari Sembilan Ekor

Memandangkan anda berada di tahap yang cukup tinggi dan mempunyai teman dengan anda, inilah masanya untuk menuju ke lokasi Nine Tails. Anda dapat menemuinya di kampung Daun, di kawasan biru yang dikelilingi tebing tinggi. Pastikan anda berada tepat pada waktunya.

Untuk memberikan peluang yang sama kepada semua pemain untuk maju dalam permainan, para pengembang membuat sistem yang menarik untuk melahirkan bos. Untuk menghadapi Sembilan Ekor, anda harus sampai di lokasi yang tepat tepat ketika lawan muncul. Sekiranya tidak, anda mengambil risiko kumpulan lain menyerangnya sebelum anda melakukannya.

Sama seperti bos lain dalam permainan, Nine Tails juga mempunyai waktu bekerja sendiri. Untuk menangkapnya di kampung Leaf, berada di sana pada jam 6:10 pagi atau PM, Waktu Piawai Timur (New York). Menggunakan AM dan PM menunjukkan bahawa Sembilan Ekor bertelur dua kali sehari atau lebih tepat setiap 12 jam pada masa yang sama. Sudah tentu, pastikan untuk menukar masa ini ke waktu tempatan anda, sehingga anda dapat melakukannya dengan betul.

Perlu juga diperhatikan bahawa Nine Tails juga mempunyai masa de-spawn 11 minit. Ini bermakna ia akan hilang dari lokasinya pada pukul 6:22 (PG atau PM) EST jika anda tidak menyerangnya. Mekanik permainan ini juga berlaku untuk semua semangat lain, walaupun ada di antara mereka yang mempunyai waktu de-spawn yang berbeza dari yang lain.

Melawan Sembilan Ekor

Sekarang setelah anda mengetahui apa yang perlu difikirkan tentang memerangi Sembilan Ekor, dan di mana untuk mencarinya, sudah waktunya untuk mempersiapkan diri untuk pertunjukan. Untuk melakukannya, anda harus memastikan anda mempunyai set kemahiran tertentu yang dapat berguna dalam pertarungan yang akan datang.

Pertama sekali, terdapat tiga kekuatan Kekkei Genkai penting yang harus anda fokuskan:

  1. Lava
  2. Kaijin
  3. Pasir Besi

Kekuatan lava sangat bagus untuk menyerang kawasan besar dengan serangan anda. Terdapat tiga gaya lava yang berbeza - Lava Breath, Pillar Burst dan Burning Floor. Dari ketiga ini, anda harus fokus pada Pillar Burst, kerana ini bukan satu serangan, satu serangan. Sebaliknya, setelah anda melepaskan tiang yang terbakar, mereka akan tinggal di sana sebentar, membawa kerosakan pada sasarannya sehingga mereka hilang. Perhatikan kelemahan kekuatan ini, kerana ia menghalang kemahiran dan kekuatan anda yang lain selama beberapa saat, tepat setelah serangan.

Garis darah Kaijin menyediakan serangan letupan besar dan ketukan yang cukup kuat. Di sini, anda boleh memilih pilihan Burning Breath untuk membuat banyak awan abu, yang merosakkan musuh dan mendorongnya kembali pada masa yang sama. Ini adalah alat yang sesuai untuk mencegah Sembilan Ekor menggigit anda dari dekat.

Mengenai kekuatan Pasir Besi, anda boleh memilih mod Iron Fists sebagai serangan kawalan kawasan yang lain. Selain serangannya yang kuat, mod ini akan membuat Sembilan Ekor tetap di tempat, membatalkan ketukan yang datang dari garis keturunan Kaijin. Dengan cara ini, anda boleh menghantar serangan kawasan pada binatang itu, memastikan ia tetap berada di sana untuk menangani sepenuhnya kerosakan yang anda hadapi.

Shinobi Life 2 - Sembilan Ekor

Untuk senjata ninja, pilih Triple Cobalt Blade. Ini memungkinkan anda memanggil tiga lonjakan kuat untuk menembus dari tanah dan mencapai sasaran anda. Ini boleh mencapai hingga 16,000 titik kerosakan pada lawan anda. Ini membolehkan anda menyerang beberapa musuh sekaligus, berkat kawasan yang luas yang ditutupi pancang. Tidak perlu dikatakan bahawa ini mungkin kaedah terbaik untuk melawan semangat sebesar Sembilan Ekor.

Sembilan ekor di bawah tali pinggang anda

Mudah-mudahan, artikel ini membantu anda belajar bagaimana mengalahkan Sembilan Ekor dan mendapatkan kemahiran khas untuk watak anda. Seperti yang anda lihat, memerlukan banyak persiapan untuk memenangi pertarungan ini. Walau apa pun, jika anda mempunyai rakan sepasukan yang tepat di sisi anda, dan satu set kemahiran serangan yang kuat, anda pasti akan berjaya.

Adakah anda berjaya mengalahkan Sembilan Ekor? Anda berada di tahap mana semasa anda melakukannya? Sila kongsi pengalaman anda di bahagian komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found