Cara Membuat Logo Anda Lebih Besar di Shopify

Semasa anda membuat perniagaan dalam talian di Shopify, anda mahu perniagaan itu kelihatan hebat. Anda ingin menarik lebih ramai pelanggan, tetapi pada masa yang sama, ia harus mewakili siapa anda sebenarnya.

Cara Membuat Logo Anda Lebih Besar di Shopify

Itulah sebabnya mereka bentuk logo yang tepat. Tetapi walaupun anda mempunyai idea terbaik untuk logo, anda tidak akan pasti akan kelihatan seperti apa sehingga anda melihatnya di halaman itu sendiri.

Reka bentuknya mungkin betul, tetapi bagaimana dengan ukurannya? Sekiranya anda perlu menjadikan logo anda lebih besar, bagaimana anda melakukannya di Shopify?

Menguruskan Dimensi Logo Anda

Salah satu sebab Shopify adalah salah satu laman web eCommerce terbaik di dunia adalah kerana ia melakukan sebahagian besar pekerjaan untuk anda.

Tentu, ada banyak yang harus anda lakukan sendiri, tetapi ketika membuat semuanya kelihatan hebat, Shopify benar-benar memberikan. Keprihatinan utama anda adalah memilih tema yang anda mahukan untuk perniagaan dalam talian anda, dan kemudian menambah dan mengatur item yang ingin anda jual.

Anda juga dapat menambahkan teks dan memuat naik gambar, yang merangkumi logo anda. Dimensi logo anda tentu saja boleh diubah. Tetapi anda harus mengakses dan mengedit kod HTML / CSS. Perhatikan bahawa logo anda boleh berupa teks atau gambar.

Shopify

Proses pembesaran masing-masing sangat serupa. Tetapi jika anda tidak pasti jika anda mempunyai teks atau logo gambar dalam tema Shopify, ada cara untuk memeriksa:

  1. Klik kanan pada logo anda dan pilih "Inspect element" dari menu.
  2. Skrin anda akan membuka tetingkap pengeditan HTML / CSS. Dan anda akan dapat melihat apakah logo anda disiapkan sebagai teks atau gambar.
  3. Sekiranya logo anda ditetapkan sebagai teks di tetingkap kiri, anda dapat melihat kelas CSS untuknya di panel kanan.
  4. Seterusnya, anda perlu menavigasi ke panel admin Shopify anda.
  5. Kemudian pilih "Tema", diikuti dengan "Sesuaikan Tema".
  6. Sekarang pilih "Edit HTML / CSS diikuti dengan" Aset. "
  7. Dari senarai, pilih "style.css.liquid" dan kemudian cari kelas CSS logo anda.
  8. Apabila anda menemuinya, anda akan dapat melihat ukuran fon. Edit nombor untuk menjadikan logo anda lebih besar.
  9. Pilih "Simpan".

Pastikan bahawa anda memuat semula halaman anda setelah menyimpan perubahan. Dan kemudian, kembali ke halaman utama untuk memastikan logo anda lebih menonjol sekarang.

Anda boleh mengulangi proses yang sama semasa anda berusaha menjadikan logo teks anda lebih kecil juga. Selain itu, jika anda memeriksa elemen halaman anda selepas itu dan melihat bahawa logo anda disusun sebagai gambar, anda masih boleh menjadikannya lebih besar atau lebih kecil.

Yang harus anda lakukan adalah mengikuti langkah 1-6, tetapi bukannya "Aset", pilih "Konfigurasi". Kemudian anda perlu mencari garis dalam HTML untuk gambar logo. Anda boleh mengedit lebar dan tinggi logo di sana.

Secara lalai, dimensi disusun dalam piksel. Laraskan dimensi dengan cara yang anda suka dan kemudian muatkan semula halaman.

Cara Membuat Logo Lebih Besar

Cara Membuat Logo Shopify yang Hebat

Semua jenama utama dikenali dengan logo mereka. Sekiranya tujuan anda adalah pergi dari kedai dalam talian kecil ke jenama besar, mempunyai logo yang menarik perhatian adalah mustahak.

Untuk tema Shopify, kebanyakan mereka membiarkan pemilik kedai memuat naik logo tersuai mereka. Namun, seringkali ada beberapa batasan dalam hal ruang yang dapat dimiliki logo Anda di halaman.

Tetapi itu tidak bermakna anda masih tidak mempunyai banyak kebebasan, cuma ada batasan. Berikut adalah beberapa petua lain yang perlu dipertimbangkan semasa membuat logo untuk kedai Shopify anda.

Ketahui Jenama Anda

Sebelum anda mula memikirkan betapa besarnya logo anda, pastikan anda yakin dengan apa yang anda jual. Adakah produk anda mempunyai identiti dan tujuan yang jelas?

Sekiranya demikian, memasukkannya ke dalam reka bentuk logo yang sesuai akan menjadi lebih mudah. Fokus pada perkara yang membuatnya unik, dan bagaimana anda mahu pelanggan masa depan anda melihatnya.

Sekilas Pertandingan

Ini bukan jemputan untuk mencari idea, tetapi untuk mengkaji jenis trend yang harus dielakkan. Sekiranya jenama dalam industri pilihan anda sangat berjaya, tanyakan pada diri sendiri apa yang membezakannya. Tidak mengapa logo lain memberi inspirasi kepada anda, tetapi tidak wajar mencuri idea.

Berhati-hati Mengenai Warna

Memilih warna boleh menjadi sukar. Ini bukan keputusan yang mudah, seperti memilih baju yang akan anda beli untuk bekerja. Dan itu sangat menggembirakan apabila ia adalah logo Shopify anda.

Warna membawa banyak makna, dan orang memberi respons kepada mereka dengan pelbagai cara. Fikirkan tentang apa yang anda cuba sampaikan dengan produk anda dan seberapa baik ia sesuai dengan warna logo anda.

Shopify Jadikan Logo Lebih Besar

Lebih Besar Tidak Selalu Lebih Baik

Apabila tiba masanya untuk memuat naik logo anda, anda mungkin tergoda untuk menjadikannya sebesar mungkin. Dan mengapa tidak? Sekiranya logo itu bagus dan ada ruang, itu adalah idea yang baik. Tetapi itu tidak selalu berlaku.

Tidak setiap logo yang diingati sangat besar, sebilangan sebenarnya, ukurannya cukup bijaksana. Apa sahaja yang anda putuskan, ingatlah bahawa anda mesti mengakses kod HTML / CSS untuk mengedit dimensi logo anda. Dan sebelum anda membuat sebarang langkah, fikirkan apa yang menonjolkan logo.

Apakah logo kegemaran anda? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found