Cara Mendaftar Pakej Dalam Talian jika Anda Tahu Anda Akan Berjauhan

Berapa kali anda tidak pulang semasa bungkusan dihantar ke alamat anda? Ini biasanya bukan masalah apabila pakej tidak memerlukan tandatangan anda. Walau bagaimanapun, apabila orang atau syarikat yang anda pesan pakej menghendaki anda menandatanganinya, anda perlu berada di rumah dan menunggu ia dihantar.

Cara Mendaftar Pakej Dalam Talian jika Anda Tahu Anda Akan Berjauhan

Nasib baik, beberapa perkhidmatan penghantaran memberi anda pilihan untuk menandatangani pakej anda dalam talian, jadi anda bebas meninggalkan rumah anda dan menjalankan perniagaan anda. Perkhidmatan tersebut merangkumi UPS, FedEx, dan USPS. Dalam panduan ini, kami akan menunjukkan kepada anda cara mendaftar pakej dalam talian menggunakan perkhidmatan penghantaran yang berbeza. Kami juga akan menjawab beberapa soalan yang anda ada mengenai tandatangan elektronik.

Cara Mendaftar Pakej Dalam Talian Menggunakan UPS

UPS (United Parcel Service) adalah salah satu perkhidmatan penghantaran dan penghantaran terbesar di dunia. UPS memberi anda kawalan ke atas penghantaran anda dengan perkhidmatan khas yang disebut "USP My Choice."

Sekiranya anda mendaftar untuk ciri ini, bukan sahaja anda boleh mendaftar untuk pakej secara elektronik, tetapi anda juga dapat menyesuaikan perincian penghantaran anda. Dengan kata lain, anda dapat mengesan pesanan anda, menerima pemberitahuan peribadi mengenai kemas kini pesanan anda, dan bahkan mengubah laluan pakej anda jika perlu.

Perkhidmatan ini adalah percuma, dan yang perlu anda buat hanyalah membuat akaun di laman web mereka. Anda bahkan boleh memuat turun versi aplikasi mudah alih di telefon anda, yang serasi dengan iPhone dan Android.

Perlu diingat bahawa tidak semua pakej perlu ditandatangani. Sama ada tandatangan anda diperlukan atau tidak bergantung pada syarikat atau orang yang anda pakejkan pesanan anda. Beberapa syarikat hanya menerima tandatangan untuk produk mahal sekiranya anda berumur 21 tahun ke atas. Ini adalah bagaimana anda dapat memeriksa sama ada pakej anda perlu ditandatangani atau tidak:

 1. Log masuk ke akaun UPS My Choice anda.

 2. Cari pakej yang anda pesan di papan pemuka anda.
 3. Lihat pilihan penghantaran.

Sekiranya anda melihat pilihan "Tanda", maka pakej tersebut memerlukan tandatangan anda. Sekiranya demikian, masukkan semua maklumat anda, dan anda boleh meneruskannya. Sekiranya pilihan "Tanda" tidak ada, maka anda tidak perlu mendaftar untuk pakej anda. Pada ketika ini, anda juga dapat menentukan lokasi tepat di mana anda mahu pakej anda dihantar. Begini caranya:

 1. Pergi ke UPS Pilihan Saya.

 2. Klik pesanan anda.
 3. Pergi untuk melihat butiran dan pilih butang "Berikan Arahan Penghantaran".

 4. Di bawah "Tinggalkan di", pilih di mana anda mahu pakej anda dihantar (pintu depan, pintu belakang, beranda, garaj, dek, dll.). Anda juga boleh menambahkan kod keselamatan jika anda mahu.

 5. Klik "OK" setelah anda memasukkan semua arahan penghantaran.

Pilihan lain yang anda ada ialah menukar lokasi pakej, jadi orang lain boleh menandatanganinya. Namun, jika orang dewasa diminta untuk menandatangani pakej anda, anda tidak mempunyai pilihan untuk membenarkan pelepasan penghantaran secara dalam talian. Yang boleh anda lakukan ialah mengarahkan pakej anda ke pusat pelanggan UPS, dan mengambil pakej itu secara peribadi.

Cara Mendaftar Pakej Dalam Talian Menggunakan FedEx

Perkhidmatan pos lain yang membolehkan anda mendaftar untuk pakej dalam talian ialah FedEx. Sebenarnya, Pengurus Penghantaran FedEx membolehkan anda mengarahkan pesanan anda, mengesan pakej anda, dan mereka bahkan menawarkan untuk menahan pakej anda selama 14 hari tanpa kos tambahan.

Jenis tandatangan yang mungkin diperlukan oleh pakej anda termasuk tandatangan tidak langsung, tandatangan orang dewasa, dan tandatangan langsung. Sekiranya anda tahu bahawa anda tidak akan pulang untuk menandatanganinya, anda mempunyai tiga pilihan. Yang pertama adalah mengarahkan pakej anda ke lokasi FedEx selama dua minggu paling banyak.

Pilihan kedua adalah mengubah arah pesanan anda ke lokasi lain, atau anda boleh mengubah tarikh penghantaran. Perlu diingat bahawa perkhidmatan ini dikenakan bayaran tambahan.

Pilihan ketiga dan terakhir adalah menandatangani pakej anda secara elektronik. Ini boleh dilakukan di laman web FedEx Delivery Manager, atau melalui aplikasi mudah alih FedEx, yang tersedia untuk kedua-dua peranti Android dan iPhone. Walau bagaimanapun, ingat bahawa tandatangan elektronik hanya dibenarkan untuk keperluan tandatangan tidak langsung. Sekiranya pakej anda memerlukan tandatangan orang dewasa atau langsung, maka anda mesti menandatanganinya sendiri.

Untuk mendaftar pakej dalam talian, ikuti langkah-langkah di bawah:

 1. Buka laman web FedEx pada penyemak imbas anda.

 2. Buat akaun atau log masuk.

 3. Pergi ke tab "Pengurus Penghantaran".
 4. Pergi ke papan pemuka anda untuk melihat semua pesanan anda.
 5. Cari pesanan anda.
 6. Pilih pilihan "Masuk untuk Pakej" dan masukkan semua maklumat yang diperlukan.

Sekiranya kotak berwarna kelabu, itu bermaksud bungkusan itu tidak perlu ditandatangani, atau anda perlu melakukannya sendiri.

Pada titik ini, pilihan lain adalah pergi ke halaman "Berikan Arahan Pengiriman", di mana anda dapat menentukan keperluan penghantaran khas yang mungkin anda miliki. Anda boleh menjadualkan penghantaran, mengubah alamat penghantaran, dan menahannya di lokasi FedEx.

Cara Mendaftar Pakej Dalam Talian Menggunakan USPS

Perkhidmatan Pos AS, atau USPS, juga merangkumi ciri tandatangan elektronik. Pertama, anda perlu mendaftar di halaman Online Signature Electronic USPS. Setiap kali anda melihat pakej yang sedang dalam perjalanan untuk anda, anda akan melihat pilihan "Terapkan Tanda Tangan Elektronik USPS Anda" di sebelahnya. Sekiranya tidak dapat dilihat, itu bermakna anda diminta untuk menandatanganinya sendiri.

Setelah anda menandatangani pakej, anda akan mendapat mesej pengesahan yang mengatakan "Tanda Tangan Elektronik USPS anda telah digunakan."

USPS juga memberi anda pilihan untuk membenarkan penghantaran walaupun anda tidak pulang pada masa ini.

Ini dapat diselesaikan di halaman perkhidmatan Penghantaran Berinformasi USPS, atau dengan aplikasi mudah alih USPS, yang tersedia untuk kedua-dua peranti Android dan iPhone. Anda juga perlu mempunyai akaun sendiri untuk melakukannya, jadi teruskan dan buatlah jika anda belum memilikinya. Inilah yang perlu anda lakukan seterusnya:

 1. Pergi ke perkhidmatan Penghantaran Berinformasi USPS.

 2. Log masuk ke akaun anda.

 3. Cari pakej yang anda pesan di papan pemuka.
 4. Pergi ke "Tambahkan Arahan Penghantaran."

 5. Di bawah pilihan "Pilih satu", pilih di mana anda mahu pakej anda dihantar ke harta tanah anda, misalnya, depan atau halaman belakang.

Catatan: Jika anda melihat "Catatan: DI tidak tersedia untuk pakej ini," itu bermaksud bahawa anda tidak perlu menandatangani pakej itu semasa ketibaannya, atau anda perlu menandatanganinya secara langsung. Pakej yang berharga lebih dari $ 500 perlu ditandatangani sendiri.

Pada ketika ini, anda dapat menentukan bahawa bungkusan harus dihantar ke lokasi anda, walaupun anda tidak hadir.

Soalan Lazim Tambahan

Bagaimana saya memberikan tandatangan saya secara elektronik?

Cara anda memberikan tandatangan elektronik anda bergantung pada peranti yang anda gunakan. Contohnya, jika anda menggunakan komputer untuk memohon tandatangan elektronik, anda boleh menggunakan tetikus atau pad tetikus komputer riba untuk menandatangani nama anda.

Sebaliknya, jika anda menggunakan peranti mudah alih atau tablet, maka anda boleh menggunakan skrin sentuh untuk menulis tanda tangan anda dengan jari atau stylus anda. Pilihan ini lebih menjengkelkan, apatah lagi lebih mudah.

Adakah tandatangan elektronik selamat digunakan?

Soalan ini agak biasa, dan jawapannya adalah ya. Tanda tangan digital dianggap selamat, dan digunakan oleh banyak syarikat dan perkhidmatan, baik di sektor swasta dan awam. Sebab mereka dianggap selamat adalah sangat sukar untuk memalsukan tandatangan elektronik.

Berkenaan dengan perkhidmatan penghantaran, beberapa di antaranya berusaha keras untuk memastikan identiti anda disahkan. Sebagai contoh, USPS menghendaki anda membuktikan bahawa itu benar-benar tanda tangan anda, sama ada dengan kod yang dihantar ke telefon anda, atau bukti identiti orang di pejabat pos.

Orang juga cenderung berpendapat bahawa tandatangan elektronik tidak mengikat secara sah. Ini tidak berlaku. Hanya kerana anda menandatangani sesuatu dalam talian, tidak menjadikannya tidak mengikat secara sah daripada tandatangan fizikal.

Daftar Pakej Anda Secara Dalam Talian dan Jangan Keluar

Sekarang anda tahu cara mendaftar pakej dalam talian menggunakan perkhidmatan penghantaran yang berbeza. Ciri ini sangat berguna kerana membolehkan anda meninggalkan rumah anda, mengetahui bahawa bungkusan anda akan menanti anda ketika anda pulang. Perkhidmatan penghantaran ini memberi anda beberapa pilihan yang berguna, anda hanya perlu mengetahui yang paling sesuai untuk anda.

Adakah anda pernah menandatangani pakej dalam talian? Adakah anda menggunakan perkhidmatan penghantaran yang disebutkan dalam artikel ini? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found