Bagaimana Menjadi Vampire di Sims 4

Keuntungan menjadi vampir di Sims 4 sangat menarik. Anda tidak menua, mempunyai keperluan yang lebih sedikit, dan memperoleh kemampuan ghaib, seperti mengambil bentuk lain dan mempengaruhi fikiran orang lain. Walau bagaimanapun, menjadi vampir bukan sahaja menyeronokkan dan permainan. Anda akan kehilangan kemampuan untuk pergi ke luar pada waktu siang tanpa terluka dan anda perlu memburu manusia.

Bagaimana Menjadi Vampire di Sims 4

Sekiranya anda masih ingin terus menjadi vampir di Sims 4, kami sedia membantu. Dalam panduan ini, kami akan menerangkan cara menjadi vampir secara semula jadi dan menggunakan cheat. Selain itu, kami akan berkongsi arahan untuk menjadi Master Vampire dan menjawab soalan umum yang berkaitan dengan topik tersebut.

Bagaimana Menjadi Vampire di Sims 4

Semua orang tahu bahawa untuk menjadi vampir, anda mesti digigit oleh vampir. Pembangun Sims 4 percaya bahawa mereka tidak berada di tempat untuk menulis semula peraturan yang telah berlaku selama berabad-abad. Satu-satunya kaedah untuk menjadi vampir yang terdapat dalam permainan biasa adalah dengan mencari vampir dan membuatnya menggigit anda. Namun, hanya menjadi sasaran makan mereka tidak akan berjaya. Sebaliknya, anda perlu berkenalan atau berkawan. Begini caranya:

 1. Cari vampire dan kenalkan diri anda. Anda boleh mengunjungi salah satu isi rumah di Forgotten Hollow.

 2. Pastikan vampir yang dipilih mempunyai kemahiran "Penciptaan Vampire".

 3. Bercakap dengan vampire sehingga tahap hubungan anda mencapai Kenalan atau Mesra. Ini akan membuka interaksi yang diperlukan.

 4. Semasa bercakap dengan vampir, pilih interaksi "Minta Putar".

 5. Tunggu vampir menggigit leher Sim anda.

Transformasi tidak akan dilakukan dengan segera. Anda akan pertama kali mengalami moodlet "Strangely Hungry", yang akan berubah menjadi "Jijik oleh Makanan" setelah kira-kira 12 jam dalam permainan. Selepas 12 jam dalam permainan lagi, "Jijik oleh Makanan" akan berubah menjadi "Hilang Selera" dan Sim anda akan merasa mual ketika makan.

Semasa transformasi, awan asap ungu akan mengelilingi Sim anda. Apabila transformasi hampir selesai, asap ungu akan menjadi hitam dan menaikkan Sim anda ke udara.

Selepas tempoh 12 jam dalam permainan lagi, anda akan menerima pemberitahuan yang menunjukkan bahawa Sim anda akhirnya menjadi vampir. Apabila transformasi selesai, Sim anda akan menerima moodlet "Strange Thirst". Anda mungkin tahu maksudnya.

Cara Menggunakan Cheat untuk Menjadi Vampire di Sims 4

Sekiranya mencari vampir dan menjalin persahabatan dengan mereka sepertinya terlalu menyusahkan anda, anda boleh menjadi vampir menggunakan cheat. Ikuti arahan di bawah untuk bertukar menjadi vampir dengan serta-merta:

 1. Tekan kekunci "Ctrl," "Shift," dan "C" serentak untuk memunculkan kotak input cheat.

 2. Taip “ujian betul"Ke tingkap dan tekan butang" Enter "untuk mendayakan penipu.

 3. Munculkan kotak input cheat sekali lagi dan taip "traits.equip_trait trait_OccultVampire"Untuk menjadi vampir dengan segera. Sebagai alternatif, taip "stats.set_stat komoditi_MembeliVampire 2160"Untuk melalui peralihan vampir semula jadi.

Tahniah, Sim anda kini secara rasmi menjadi vampir.

Bagaimana Menjadi Pemburu Vampire di Sims 4

Sebilangan pemain lebih suka tidak bergabung dengan Dark Side dan menjadi pembunuh vampir daripada vampir. Ikuti langkah di bawah untuk menjadi salah satu:

 1. Cari beberapa maklumat mengenai vampir di PC anda dalam permainan. Capai sekurang-kurangnya tahap 2 kemahiran dan teruskan dengan membeli buku mengenai vampir untuk memajukannya lebih jauh.

 2. Apabila kemahiran Vampire Lore anda cukup tinggi, Sim anda akan dapat membeli benih bawang putih.

 3. Beli sebilangan biji bawang putih dan tanamlah. Anda memerlukan sebanyak mungkin pekebun penuh untuk belajar membuat kalungan bawang putih dan karangan bunga.

 4. Apabila anda mempunyai bawang putih yang mencukupi, klik pada inventori anda dan buat hiasan bawang putih daripadanya. Kemudian, gantung mereka di mana sahaja di rumah anda untuk menangkis vampir.

 5. Terus mengembangkan kemahiran Vampire Lore anda. Pastikan bahawa anda juga meningkatkan kemahiran Fitness, kerana anda memerlukannya untuk melawan vampir.

 6. Pelajari Vampire Lore sehingga anda dapat menanam buah wolfsbane dan plasma. Sentiasa simpan sedikit di kebun anda kerana anda boleh membuat ramuan berguna dari tanaman ini.

 7. Apabila anda mencapai kemahiran Vampire Lore tahap 15, buat koktail The Ultimate Vampire Cure. Ia memerlukan 10 bawang putih, 10 buah plasma, dan 10 buah wolfsbane. Anda juga perlu membayar 2.500 Simoleon.

 8. Pastikan kemahiran Kecergasan anda dimaksimumkan. Kemudian, cari vampire dari kategori Mean dan pilih interaksi "Slay Vampire". Sekiranya anda tidak dapat melihat interaksi, anda harus memburukkan lagi hubungan anda dengan vampir terlebih dahulu.

 9. Sekiranya Sim anda cukup kuat, mereka akan menyemburkan The Ultimate Vampire Cure pada vampire untuk menjadikan mereka manusia. Anda sebenarnya tidak boleh membunuh vampir.

Bagaimana Menjadi Vampire Master di Sims 4

Menjadi Master atau Grand Master Vampire memerlukan banyak dedikasi. Ini tidak dapat dicapai dengan beberapa langkah mudah tetapi memerlukan keseluruhan tindakan dan keteraturan. Ikuti arahan di bawah untuk mula membina pangkat vampir anda di Sims 4:

 1. Setelah menjadi vampire, mulailah melakukan perkara biasa vampire - minum plasma dan gunakan kekuatan anda.

 2. Klik sendiri dan pilih "Meditasi Gelap" dari pilihan. Lakukan dengan kerap.

 3. Temui vampir yang mesra dan terlibat dalam interaksi "Sparr". Ulangi dengan kerap.

Langkah seterusnya adalah mengembangkan kemahiran Vampire Lore. Begini caranya:

 1. Pergi ke komputer anda dan cari "Rahsia Vampire."

 2. Selepas penyelidikan, beli pek plasma dan buku ensiklopedia Vampire.

 3. Terdapat empat buku secara keseluruhan yang merangkumi 15 tahap. Terus beli dan baca buku sehingga anda dapat membeli biji plasma dan buah plasma.

Apabila anda bertemu dengan vampir yang berpangkat lebih tinggi, minta latihan mereka. Langkah ini penting untuk menjadi Master Vampire.

Langkah demi langkah, pangkat vampire anda akan bertambah. Anda boleh mengesan kemajuan dengan mengklik ikon buku di bahagian bawah tab "Keperluan". Di sana, anda akan melihat titik kekuatan anda disusun mengikut pangkat: Fledging (1-2), Minor (3), Prime (4), Master (5), dan Grand Master (6). Dengan setiap peringkat, anda perlu memilih kekuatan dan kelemahan baru. Terdapat 11 kelemahan secara keseluruhan, di mana bahkan Grand Master mempunyai sekurang-kurangnya lima daripadanya.

Sekiranya anda tidak mempunyai masa untuk belajar Vampire Lore, melatih, dan melawan vampir lain, anda boleh menjadi Master Vampire menggunakan cheat. Ikuti langkah di bawah:

 1. Tekan kekunci "Ctrl", "Shift" dan "C" serentak untuk memunculkan konsol arahan.

 2. Ketik "testingcheats true" dan tekan "Enter" untuk mendayakan cheat.

 3. Tekan kekunci "Ctrl," "Shift," dan "C" sekali lagi dan taipkan "stats.set_stat diperingkatStatistic_Occult_VampireXP 1058" Kemudian, tekan "Enter."

Sebagai pilihan, anda dapat meningkatkan pangkat vampir lebih jauh dan menjadi Grand Vampire dengan memasukkan "stats.set_stat diperingkatStatistic_Occult_VampireXP 1486"Menipu.

Soalan Lazim

Di bahagian ini, kami akan menjawab lebih banyak soalan mengenai vampir di Sims 4.

Berapa lama masa yang diperlukan untuk berubah menjadi vampire di Sims 4?

Proses berubah menjadi vampire dalam permainan terbahagi kepada empat fasa. Selepas gigitan, Sim anda akan mula merasa "Aneh Lapar." Setelah sekitar 12 jam dalam permainan, suasana hati akan berubah menjadi "Jijik oleh Makanan." Fasa kedua juga berakhir sekitar 12 jam dalam permainan, berubah menjadi "Appetite Lost." Semasa fasa ketiga, Sim anda akan merasa sengsara dan tidak dapat makan. Akhirnya, selepas 12 jam dalam permainan, anda akan melihat pemberitahuan yang menunjukkan bahawa Sim menjadi vampir. Transformasi terakhir berlangsung selama 12 jam dalam permainan lagi. Secara keseluruhan, proses ini memakan masa sekitar 48 jam dalam permainan.

Vampire mengikut Pilihan

Sekarang semoga anda menjadi vampir di Sims 4, anda perlu fokus untuk mengembangkan kekuatan anda dan meningkatkan pangkat anda. Pilih kekuatan dan kelemahan anda dengan bijak, sesuai dengan tujuan dan sifat anda. Sudah tentu, anda juga boleh menggunakan kaedah mudah dan menggunakan cheat untuk memaksimumkan semua statistik. Syukurlah, pembangun permainan tidak keberatan. Sebenarnya, laman permainan EA rasmi menyatakan bahawa menipu adalah bahagian utama permainan.

Kekuatan vampir mana yang anda anggap paling berguna dalam Sims 4? Kongsi pendapat anda di bahagian komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found