Cara Mengubah Pakaian Kerja anda di The Sims 4

Walaupun Sims 4 penuh dengan ciri-ciri yang dipikirkan dengan baik, pakaian kerja bukanlah salah satu daripadanya. Ramai pengguna tidak menyukai pakaian Sims mereka. Mereka sering tidak memperlihatkan profesion watak mereka dengan sebaik-baiknya, dan walaupun watak mereka mendapat promosi, pakaian kadang-kadang kembali ke posisi sebelumnya.

Cara Mengubah Pakaian Kerja anda di The Sims 4

Anda mahu menukar pakaian mereka untuk membetulkan masalah ini, tetapi bagaimana anda melakukannya?

Dalam entri ini, kami akan memberi anda panduan langkah demi langkah tentang cara menukar pakaian kerja di Sims 4. Anda juga akan mengetahui cara menukar pakaian kerja NPC untuk penampilan yang bersatu.

Cara Menukar Pakaian Kerja di Sims 4

Menukar pakaian kerja di Sims 4 boleh menjadi sukar, kerana permainan itu sendiri tidak membenarkan ciri ini. Nasib baik, anda boleh menggunakan cheat code untuk mengatasi halangan ini yang disebut "Change Career Outfit." Ini membolehkan anda menerapkan semua idea pakaian anda untuk menjadikan kerjaya Sim anda lebih menarik.

Sebelum anda dapat menggunakan kod ini, pertama-tama anda perlu mengaktifkan cheat dalam permainan anda. Sekiranya anda belum mengaktifkan cheat, berikut cara melakukannya:

 1. Masukkan kombinasi kekunci "Ctrl, Shift, dan C".

 2. Anda sekarang akan melihat tetingkap di bahagian kiri atas paparan anda. Navigasi ke bar carian anda.

 3. Taipkan baris berikut:

  testingCheats [true] atau testingCheats [on]

 4. Tekan butang Enter, dan kini anda boleh memasukkan kod cheat anda. Sekiranya ini tidak berjaya, cuba masukkan "testingCheats [benar]Garis tanpa tanda kurung.

Setelah anda mengaktifkan cheat console, anda boleh mengaktifkan kod "Change Career Outfit". Lakukan langkah berikut:

 1. Bawa konsol kod cheat anda.

 2. Taipkan baris berikut:

  sims.modify_career_outfit_in_cas

 3. Tekan "Enter," dan mod CAS (Buat Sim) harus dilancarkan.

 4. Buat pakaian yang diingini menggunakan koleksi pakaian anda.

Setiap kali anda merancang pakaian kerja baru, kerjaya Sims anda tidak akan terjejas oleh perubahan tersebut. Mereka akan terus bekerja seperti sebelumnya, tetapi pakaian mereka akan berbeza. Semua perkara lain juga tidak akan disentuh, termasuk interaksi sosial. Inilah sebabnya mengapa kod cheat sangat senang.

Tetapi ingat bahawa beberapa pakaian seragam tidak boleh dipakai di luar bangunan atau tempat kerja tertentu. Anda bahkan tidak dapat menjumpainya melalui mod CAS. Oleh itu, jika anda menukar pakaian seragam itu dengan pakaian seragam anda, anda mungkin tidak dapat membalikkan perubahan tersebut. Untuk mengelakkan senario ini, pastikan untuk memeriksa sama ada pakaian kerja anda sekarang boleh digunakan dengan bebas.

Cara lain untuk menukar pakaian kerja Sims anda adalah dengan menggunakan mod yang disebut "Plan Career Outfit." Mod itu menambahkan interaksi kepada semua almari, almari berkumpul, dan cermin. Ia juga dapat dimasukkan ke dalam objek apa pun yang sudah memiliki interaksi Change Sim, yang bermaksud secara otomatis akan berfungsi dengan pembuatan Konten Khusus.

Satu-satunya kelemahan adalah bahawa mod hanya serasi dengan Sims yang mempunyai pekerjaan yang memberi mereka seragam. Mereka juga mesti sekurang-kurangnya berusia Remaja.

Inilah yang perlu anda lakukan untuk menggunakan mod:

 1. Buka penyemak imbas anda dan muat turun mod dari laman web ini.

 2. Buka zip fail yang dimuat turun dan pasang mod.

 3. Buka Sims 4 dan pergi ke Dresser anda.

 4. Anda harus dibawa ke mod CAS, yang membolehkan anda merancang pakaian kerjaya anda. Jangan ubah kategori pakaian untuk mengelakkan menerapkan perubahan pada pakaian Sehari-hari anda.

 5. Reka pakaian seragam anda, dan tekan simbol centang untuk keluar dari mod.

Pada masa berikutnya Sim anda pergi bekerja, mereka akan memakai pakaian baru mereka.

Sekiranya anda menggunakan interaksi ini di Sims dengan beberapa pekerjaan, ini hanya membolehkan anda menukar pakaian pekerjaan terbaru. Juga, mod tidak menyokong pakaian kerja untuk Child Sims.

Perlu diingat bahawa menggunakan mod ini memerlukan Scumbumbo XML Injector. Ini adalah pustaka mod yang membolehkan mod menggunakan coretan khusus dan bukan skrip untuk perubahan sederhana. Ini juga membolehkan modders melepaskan mod mereka tanpa perlu risau menulis, menyusun, atau mengekalkan skrip.

Lakukan langkah berikut untuk memuat turun dan memasang Injector jika anda belum melakukannya:

 1. Pergi ke laman web ini dan muat turun failnya.

 2. Ekstrak dari fail zip ke dalam folder Sims 4 Mods anda. Pasang terus ke folder ini dan bukannya subfolder. Jika tidak, anda mungkin tidak dapat mencarinya dengan cepat semasa mengemas kini skrip anda ke versi yang lebih baru.

 3. Setelah memasang fail, pastikan mod skrip anda diaktifkan dari pilihan permainan.

 4. Uji XML Injector untuk memastikan ia berfungsi dengan betul. Untuk melakukannya, gunakan pakej ujian gabungan yang menambahkan pelbagai interaksi ujian ke objek permainan anda. Anda boleh menggunakan salah satu daripada enam lokasi berikut di Sims 4 anda:
  • Peti mel isi rumah
  • Objek komputer
  • Mengklik Sim anda
  • Mengklik Sim lain melalui pilihan sembang Mesra
  • Kategori telefon isi rumah
  • Melalui panel hubungan Sim anda
 5. Memilih interaksi ujian ini harus menghantar pemberitahuan bahawa Injector anda beroperasi dengan betul. Sekiranya anda tidak dapat melihat interaksinya, anda mungkin perlu memasang semula Injector, atau tidak akan berfungsi untuk mod "Plan Career Outfit" anda.

 6. Setelah mengesahkan bahawa Injector anda berfungsi dengan betul, anda boleh membuang fail berikut: XmlInjector_Test_v2.pakej

Dengan cara ini, ujian tidak akan muncul lagi di menu pai. Namun, pastikan menyimpan fail skrip di dalam folder Mods. Sekiranya anda membuangnya, mod lain yang bergantung padanya mungkin tidak berfungsi.

Setelah memasang dan menguji Injector, anda dapat memanfaatkan mod pakaian anda sepenuhnya. Penyuntik akan memastikan ia tidak bertentangan dengan mod lain, menjaga permainan anda utuh dan stabil.

Cara Mengubah Pakaian Kerja NPC di Sims 4

Mengubah pakaian kerja NPC mirip dengan mengubah pakaian watak anda. Anda sekali lagi perlu memunculkan konsol kod cheat dan memasukkan kod cheat:

 1. Masukkan "Ctrl + Shift + C."

 2. Pergi ke tetingkap di sudut kiri atas paparan anda dan menuju ke bar carian.

 3. Taip “testingCheats [benar]"Atau"uji coba [di]" Sekiranya garis tidak berfungsi, taipkannya tanpa tanda kurung persegi.

 4. Tekan butang "Enter".

 5. Taipkan baris berikut:

fulleditmode

 • Tekan "Enter" dan cari NPC yang pakaian kerjanya ingin anda edit.

 • Tekan kombinasi tombol "Shift and Click" pada NPC dan pilih pilihan "Edit dalam CAS".

 • Anda kini boleh mengubah pakaian kerja mereka.

Soalan Lazim Tambahan

Bagaimana Saya Mengaktifkan Sims 4 Cheats pada Mac?

Kami telah membuat perkara yang perlu anda lakukan untuk mengaktifkan kod cheat pada PC. Prosesnya sama jika anda pengguna Mac. Begini rupanya:

1. Masukkan kombinasi kunci berikut: "Ctrl + Shift + C."

2. Anda sekarang akan melihat tetingkap input cheat. Taip “testingCheats [benar]"Atau"uji coba [di]" Sekiranya garis tidak berfungsi, taipkannya tanpa tanda kurung persegi.

3. Tekan "Enter" dan anda boleh pergi.

Bagaimana Saya Mengaktifkan Sims 4 Cheats di Xbox?

Cheats di Sims 4 juga boleh diakses melalui konsol. Untuk mengaktifkannya di Xbox anda, ikuti langkah berikut:

1. Semasa dalam permainan, tekan kombinasi "LT, LB, RT, RB" pada pengawal untuk memunculkan kotak input.

2. Taipkan “testingCheats [benar]"Atau"uji coba [di]"Dengan atau tanpa tanda kurung, bergantung pada apa yang sesuai untuk anda.

3. Buka semula kotak input untuk memasukkan kod cheat anda.

Bagaimana Saya Mengaktifkan Sims 4 Cheats pada PS4?

Mengaktifkan kod cheat Sims 4 pada PS4 adalah seperti berikut:

1. Lancarkan permainan dan masukkan kombinasi kunci berikut: L1, L2, R1, R2. Ini akan memunculkan kotak input.

2. Masukkan "testingCheats [benar]"Atau"uji coba [di]”.

3. Buka kotak cheat sekali lagi untuk memasukkan kod cheat anda. Sekiranya tidak muncul, cuba masukkan salah satu baris di atas tanpa tanda kurung.

Penipu dalam Sims 4 akan sangat berguna, tetapi mereka mungkin akan mematikan Trofi dan Pencapaian jika digunakan pada PS4 atau Xbox anda. Oleh itu, pertimbangkan keputusan anda dengan teliti sebelum mengaktifkan kod cheat.

Bagaimana saya mengedit NPC di Sims 4?

Sekiranya anda tidak menyukai penampilan NPC Sims 4 anda, anda boleh mengubah penampilannya. Anda boleh mengubah keseluruhan penampilan mereka dan bukan hanya pakaian mereka. Ini caranya:

1. Buka konsol cheat yang anda aktifkan sebelumnya dengan menekan "Ctrl + Shift + C."

2. Masukkan baris berikut: “cas. fulleditmode”.

3. Tekan butang "Enter".

4. Pergi ke NPC yang ingin diedit dan tekan "Shift and Click."

5. Pilih pilihan "Edit dalam CAS", dan buat perubahan anda.

Sudah tiba masanya untuk Tampilan Canggih

Pakaian kerja boleh menjadi masalah besar di Sims 4, tetapi menggunakan kod cheat dan mod adalah cara yang baik untuk menyelesaikannya. Mereka membolehkan anda mengubah pakaian Sims dan NPC anda dalam beberapa minit untuk menjadikannya lebih sesuai dengan pekerjaan mereka. Oleh itu, anda boleh membuat tenaga kerja berpakaian sempurna tanpa mengira platform anda.

Adakah anda peminat pakaian kerja Sims 4? Adakah anda tahu cara lain untuk mengubahnya? Sudahkah anda mempertimbangkan untuk menyunting NPC Sims 4? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found