Bagaimana Mengadakan Perbualan Dalam Sims 4

Perbualan mendalam dalam Sims dapat memberi anda banyak maklumat berharga. Mereka memberi anda gambaran tentang apa yang dibincangkan oleh watak anda dan sering membiarkan anda memilih apa yang akan mereka katakan. Mereka juga dapat menghasilkan banyak kesan mengejutkan, yang dapat mempengaruhi hubungan secara positif atau negatif dalam permainan.

Bagaimana Menjalani Perbualan Dalam Sims 4

Tetapi adakah perbualan mendalam terdapat di Sims 4? Dan jika demikian, bagaimana anda mengaktifkan ciri ini? Perbualan adalah alat yang berguna dalam entri sebelumnya, jadi mari kita lihat keadaannya di Sims 4.

Cara Mengadakan Perbualan Dalam Sims 4

Malangnya, sebutan perbualan mendalam tidak termasuk dalam menu Sims 4. Rakan anda mungkin mempunyai bar romantis, tetapi permainan tidak akan menunjukkan pilihan perbualan mendalam.

Walau bagaimanapun, ini tidak bermakna mereka telah keluar dari permainan. Mereka hanya muncul dengan nama yang berbeza, bergantung pada keadaan anda. Sebagai contoh, interaksi yang disebut "Share Stories of Personal Challenges" adalah jika watak anda adalah orang yang tidak percaya. Sebaliknya, tindakan yang dikenali sebagai "Exchange Pirate Yarns" adalah ketika anda berinteraksi di Talk Like a Pirate Day.

Oleh kerana interaksi "Benang Bajak Laut Pertukaran" lebih jarang berlaku, anda harus memilih "Kongsi Kisah Cabaran Peribadi" ketika anda sedang berkencan. Mereka harus memenuhi matlamat anda dan menjaringkan mata dengan pasangan anda yang berpotensi.

Sebaik sahaja anda memulakan perbualan dengan Sim lain, percakapan itu akan sama seperti pada versi lain. Walaupun mempunyai jenis interaksi sosial ini, watak-watak anda dapat memperoleh dan kehilangan sejumlah titik hubungan, berteman, musuh, dan kekasih. Selain itu, mereka boleh bersikap jahat, genit, atau ramah, mencetuskan pelbagai acara dan membolehkan Sim bercakap mengenai kenangan yang berkaitan (mis., Menjadi sahabat).

Semasa memulakan perbualan dengan Sim lain, tab akan muncul di skrin anda. Ini menunjukkan jenis perbincangan dan emosi pembicara. Terdapat dua jenis perbualan:

  • Perbualan yang menyenangkan - Perbincangan ini berlaku apabila Sim anda menggunakan interaksi sosial yang mesra dengan pembicaranya. Ia memberikan satu Happy Moodlet untuk kedua Sims dan dua Moodlet untuk watak keluar. Perbualan juga boleh berlaku semasa perkenalan mesra.

  • Perbincangan santai - Jenis kedua lebih biasa dan berlaku setiap kali Sim anda mula bercakap dengan Sim lain.

Untuk memulakan perbualan mendalam, anda boleh memilih antara beberapa pilihan selain berkongsi kisah tentang cabaran peribadi dan menukar benang lanun:

  • "Banter dengan BFF"

  • "Kongsi Matlamat Hidup Peribadi"

  • "Bercakap Mengenai Memori yang Berharga"

Berikut adalah beberapa petunjuk untuk memanfaatkan perbincangan mendalam anda:

Ukur Mood

Suasana watak anda sangat penting untuk kemampuan percakapan mereka. Sekiranya mereka ceria, perbualan anda pasti akan bertahan lebih lama dan lebih menggembirakan. Suasana percakapan sama pentingnya, jika tidak lebih ketara.

Untuk melihat mood Sims, arahkan kursor ke panel perbualan anda di bahagian atas skrin. Hijau menunjukkan kebahagiaan, yang bermaksud anda boleh mengadakan perbincangan yang lebih bermanfaat. Sebaliknya, warna merah menunjukkan kemarahan dan tidak kondusif untuk bercakap baik. Sekiranya watak kurang senang, Sim anda kemungkinan besar akan ditolak.

Selain itu, jangan segera meniup ciuman atau memberi pelukan mesra. Pastikan bar sekurang-kurangnya 20% -30% sebelum mencuba. Sekiranya tidak berjaya, ambil pendekatan lain.

Bina Hubungan Anda Secara Beransur-ansur dan Belajar Sifat Sim

Perhatikan prestasi sosial anda. Sekiranya percakapan anda tidak menyukai interaksi anda, hentikan menggunakannya. Sebagai contoh, jika reaksi mereka terhadap tindakan lucu adalah negatif, beralihlah kepada tindakan yang lebih mesra.

Selain itu, gunakan "Bincangkan Minat" dan "Kenali" untuk mengetahui sifat watak. Mereka harus membantu anda mencari sosial yang berfungsi dengan baik, terutamanya apabila sifat anda sesuai.

Kadang-kadang, sifat Sims tercermin dalam keperibadiannya, jadi pertimbangkan pemberitahuan anda semasa mengadakan perbincangan. Karakter "Kreatif" lebih terinspirasi, sedangkan "Two Bookworms" menunjukkan Sim yang gemar membaca buku.

Elakkan Pengulangan

Mengulangi muslihat sosial tidak disarankan, kerana ia boleh membuat pembicara anda kesal. Melakukannya dua kali berturut-turut biasanya baik, tetapi apa-apa yang lebih daripada itu boleh menyebabkan perbualan membosankan.

Sebaliknya, putar melalui sosial yang dicuba dan benar. Contohnya, perbincangan "Bincangkan Minat" dan "Kenali" tidak boleh sesering berpelukan dan bergosip di awal hubungan anda.

Tidak kira jenis percakapan mendalam, kemahiran karisma anda akan memainkan peranan penting dalam kejayaannya. Semakin tinggi kemahiran karisma anda, semakin tinggi peluang anda untuk memperkenalkan. Semasa meningkatkan kemampuan ini, anda dapat membuka banyak perkenalan yang bagus:

  • Ceriakan hari

  • Perkenalan yang ceria
  • Permintaan maaf yang lancar

  • Perkenalan yang menawan
  • Perkenalan genit

Ingatlah bahawa anda juga boleh bercakap dengan watak lain semasa melakukan pelbagai aktiviti. Senarai itu termasuk menggunakan treadmill dan memasak. Permainan ini membolehkan Sim anda secara automatik menyertai perbualan kumpulan mana pun, dan mereka tidak boleh diminta untuk meninggalkan perbincangan mereka.

Membina Hubungan Yang Kuat Dalam Permainan

Sims 4 adalah mengenai membina hubungan. Cara yang paling berkesan untuk melakukannya adalah melalui perbualan mendalam, walaupun interaksi itu dikenali dengan nama yang berbeza dalam versi ini. Perkara yang paling penting untuk diingat adalah memilih percakapan anda dengan berhati-hati, bergantung pada mood mereka. Setelah memulakan perbincangan, pertahankan suasana positif dengan Sosial yang sesuai.

Adakah anda menikmati perbualan mendalam dalam Sims 4? Berapa kerap anda memilikinya? Apa yang sering dibincangkan oleh watak anda? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found