Cara Menggunakan Polly secara Slack

Untuk mengatur pasukan kerja, tidak kira besar atau kecil, Slack adalah pilihan terbaik. Dengan Slack, kolaborasi dalam talian mengalir dengan cekap dengan bantuan saluran, bot dan alat lain.

Cara Menggunakan Polly secara Slack

Apabila anda ingin meningkatkan komunikasi pasukan anda, tinjauan pendapat atau tinjauan boleh menjadi idea yang bagus. Di situlah aplikasi Polly untuk Slack masuk.

Anda boleh menggunakan Polly untuk mengumpulkan maklumat dan membuat keputusan dengan lebih pantas. Tetapi di mana anda boleh menemui Polly di Slack? Dan apakah kaedah terbaik untuk memanfaatkan sepenuhnya aplikasi di tempat kerja anda?

Bagaimana Mencari Polly dalam Slack?

Anda boleh memuat turun dan memasang Polly dengan dua cara yang berbeza. Anda boleh pergi terus ke halaman Slack App Directory dan memasangnya dari sana. Atau anda boleh mendapatkannya dari laman utama Polly.

Sebelum membuat bayaran tahunan, anda boleh meminta demo untuk melihat bagaimana Polly berfungsi. Sekiranya anda memilih untuk mengikuti salah satu rancangan untuk Pasukan atau Perusahaan, anda boleh mula membuat tinjauan pendapat dan tinjauan.

maxresdefault

Cara Membuat Poll secara Slack Menggunakan Polly

Untuk membuat tinjauan pendapat di Slack menggunakan aplikasi Polly, anda perlu mengingat perintah / polly. Selepas anda memasukkan arahan itu, anda boleh meneruskan soalan. Anda memisahkan pilihan dalam tinjauan anda dengan petikan. Dan tekan sahaja butang enter.

Anda akan menerima pautan yang perlu anda gunakan dalam aplikasi web Polly untuk membuat tinjauan pendapat. Anda juga boleh mengakses lebih banyak pilihan tinjauan dari aplikasi web. Tetapi cara lain untuk membuat tinjauan pendapat dari awal adalah bermula dari aplikasi web. Anda boleh menggunakan Papan Pemuka anda dan memanfaatkan butang "Buat Undian".

Apabila anda ingin membuat tinjauan, yang sedikit lebih rumit, sangat disarankan untuk menggunakan aplikasi web secara langsung. Perlu diingat bahawa anda boleh menjadikan tinjauan dan tinjauan anda tidak dikenali jika anda mahu. Dan anda juga dapat menyembunyikan hasil pengundian dari anggota pasukan yang lain.

Slly Use Polly

Jenis Soalan Polly

Tidak seperti tinjauan yang mengandungi lebih daripada satu soalan, tinjauan adalah mengenai satu soalan dan beberapa pilihan jawapan. Tetapi tidak semua pengundian adalah sama. Terdapat beberapa jenis soalan tinjauan pendapat yang boleh anda gunakan di Slack.

Semasa pertama kali membuat tinjauan pendapat, Polly secara automatik akan bermula dengan jenis jawapan pilihan ganda. Anda boleh mempunyai hingga 10 jawapan berbeza. Sekiranya anda mahukan lebih banyak, anda memerlukan peningkatan rancangan Polly. Berikut adalah beberapa jenis soalan tinjauan pendapat yang boleh anda buat dengan Polly.

Soalan Bercakap Terbuka

Undian boleh menjadi lebih banyak daripada jawapan pilihan ganda. Anda boleh menggunakan Polly untuk mendapatkan maklum balas yang lebih membina dari pasukan Slack anda. Daripada menyenaraikan pilihan, anda boleh meminta idea mereka secara langsung.

Ini adalah bentuk pengundian yang kurang kuantitatif, dan cara yang hebat untuk mengumpulkan idea. Anda boleh bertanya kepada semua orang bagaimana perasaan mereka mengenai projek tertentu atau apa yang mereka fikirkan sebagai projek seterusnya.

Anggota pasukan anda kemudian dapat menjawab dan mengemukakan jawapan. Sama seperti tinjauan pendapat dan tinjauan lain, anda boleh memilih untuk menjadikannya tidak dikenali.

Jenis Q yang berbeza - Terbuka Berakhir

Soalan Peringkat

Apabila anda mengetahui bahawa rakan sepasukan anda akan sukar memilih hanya satu pilihan dari tinjauan pilihan ganda, anda boleh menggunakan tinjauan peringkat sebagai gantinya.

Anda boleh menambahkan hingga 10 pilihan tetapi hanya boleh mencapai lima pilihan setiap undian. Ini adalah kaedah terbaik untuk mengetahui mengenai keutamaan pekerja anda. Hanya kerana seseorang lebih mengambil berat tentang masa percutian, tidak bermaksud mereka tidak peduli untuk mendapatkan kerusi pejabat baru.

Undian Imej

Daripada pergi dari satu anggota pasukan anda ke yang lain untuk menanyakan gambar mana yang mereka sukai, anda hanya boleh menggunakan pilihan Image Poll. Dengan begitu, anda mendapat maklum balas dengan lebih pantas dan teruskan.

Pada masa ini, anda tidak dapat memuat naik gambar melalui aplikasi web Polly, tetapi anda dapat menambahkan URL gambar. Anda boleh menggunakan format fail GIF, PNG, dan JPG, tetapi Polly berjanji bahawa mereka akan mengembangkan senarai dalam masa terdekat.

soalan tinjauan

Polly Membantu Pasukan Keletihan Anda dalam Banyak Cara

Sebaik sahaja anda mula menggunakan Polly di Slack, anda mungkin tidak akan berhenti. Terdapat banyak cara berguna untuk menjadikan Polly berfungsi. Sekiranya ruang kerja Slack anda terdiri daripada orang yang perlu bekerjasama rapat, Polly akan menjadi penyelamat.

Apabila anda tidak dapat menyetujui sesuatu, lakukan tinjauan ringkas atau ajukan soalan ya atau tidak. Demokrasi di tempat kerja dalam tindakan. Anda boleh menganggap Polly sebagai penolong setia Slack. Bersama-sama, mereka akan menjadikan hari kerja anda berjalan dengan lebih lancar.

Adakah anda pernah menggunakan Polly in Slack? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found