Bagaimana Mencari URL Ruang Kerja Anda di Slack

Tidak kira rancangan Slack mana yang digunakan syarikat anda, anda memerlukan URL untuk log masuk ke Ruang Kerja anda. Semasa pertama kali memasuki ruang kerja Slack melalui jemputan e-mel atau alamat e-mel kerja, anda harus mengetahui cara mencari URL ruang kerja anda.

Bagaimana Mencari URL Ruang Kerja Anda di Slack

Anda akan memerlukannya pada kali anda log masuk ke Ruang Kerja. Tetapi di manakah sebenarnya URL itu? Slack sangat mesra pengguna, tetapi boleh menjadi agak luar biasa untuk pemula. Itulah sebabnya dalam artikel ini, kami akan menunjukkan kepada anda di mana anda dapat mencari URL Slack di Ruang Kerja anda.

Di manakah URL kendur anda?

Formula untuk membuat Slack URL agak mudah. Ia bermula dengan Ruang Kerja atau nama syarikat anda dan diakhiri dengan slack.com. Sekiranya anda mempunyai rancangan langganan Grid Perusahaan, anda bahkan dapat menambahkan nama organisasi anda di URL.

Anda boleh mencari URL Slack pada versi desktop dan juga aplikasi iOS dan Android mudah alih. Pertama, mari kita lihat bagaimana anda menemui URL di desktop anda:

 1. Sekiranya anda menggunakan pelan Percuma, Standard, atau Plus Slack, pilih nama ruang kerja (sudut kiri atas.)
 2. Anda akan segera melihat nama Ruang Kerja anda, dan di bawahnya terdapat URL ruang kerja.
 3. Anda boleh menyalin URL jika anda perlu membagikannya atau menyimpannya sendiri.

Sekiranya anda log keluar dari Slack, dan anda tidak mempunyai URL, dan anda tidak biasa dengan formula URL Slack, masih ada sesuatu yang dapat anda lakukan. Pergi ke halaman utama Slack dan kemudian klik pada "Pasukan saya berada di Slack" dan kemudian ikuti arahan di skrin.

Kendur

Sekiranya anda pengguna langganan Enterprise Grid, anda juga dapat memeriksa URL ruang kerja anda dengan mengikuti langkah-langkah di atas. Tetapi jika anda log keluar, ini adalah cara anda mencarinya:

 1. Pergi ke Laman Utama Slack dan kemudian pilih pilihan "Pasukan saya berada di Slack".
 2. Kemudian taipkan alamat e-mel anda dan pilih "Sahkan."
 3. Pergi ke peti masuk e-mel anda dan cari e-mel dari Slack.
 4. Pilih "Sahkan Alamat E-mel."
 5. Pilih pilihan "Log Masuk" di sebelah nama organisasi anda.
 6. Pergi ke Direktori Ruang Kerja anda dan cari nama dan URL ruang kerja.

Sekiranya anda menggunakan aplikasi mudah alih Slack, anda dapat mencari URL ruang kerja anda dengan mengikuti langkah-langkah berikut:

 1. Buka aplikasi Slack pada Android atau iOS anda.
 2. Di sudut kiri atas, pilih ikon ruang kerja.
 3. Jika anda menggunakan peranti Android, pilih "Menu Ruang Kerja." Sekiranya tidak, langkau langkah ini.
 4. Cari URL Ruang Kerja anda di bawah nama Ruang Kerja anda.

URL Slack Find Workspace

Menukar URL Ruang Kerja Anda

Selalunya, URL ruang kerja adalah nama syarikat anda. Tetapi itu tidak selalu berlaku, jadi anda mungkin mahu mengubahnya untuk lebih banyak kemudahan. Begitu juga, jika syarikat anda mengalami perubahan atau penyusunan semula, anda mungkin ingin mengubah URL.

Pentadbir dan Pemilik Ruang Kerja boleh melakukan ini bila-bila masa yang mereka mahukan. Walau bagaimanapun, mungkin lebih baik untuk memberitahu semua ahli mengenai perubahan yang akan datang, untuk mengelakkan kekeliruan.

Juga, setelah anda menukar URL ruang kerja, anda perlu mengemas kini URL tersebut di setiap perkhidmatan lain di mana anda menggunakannya. Inilah cara menukar URL Ruang Kerja jika anda seorang Pentadbir Slack:

 1. Buka aplikasi desktop Slack dan pilih nama ruang kerja anda.
 2. Klik "Tetapan & Pentadbiran" dan kemudian pilih "Tetapan ruang kerja."
 3. Taipkan nama baru untuk Ruang Kerja dan URL anda.
 4. Pilih "Simpan Perubahan."

Itu sahaja yang ada. Langkah-langkah ini berlaku untuk rancangan langganan Percuma, Standard, dan Plus Slack. Sekiranya anda menggunakan rancangan Enterprise Grid, prosesnya sedikit berbeza.

Organisasi besar sering menggunakan banyak ruang kerja yang saling berkaitan. Oleh itu, Pentadbir Perusahaan boleh membuat nama dan URL organisasi yang akan melampaui ruang kerja. Inilah cara anda dapat melakukannya:

 1. Buka Slack di desktop anda dan pilih nama ruang kerja.
 2. Klik "Tetapan & pentadbiran" dari menu lungsur turun.
 3. Pilih "Tetapan Organisasi."
 4. Klik "Tetapan" (ikon gear) di sebelah kiri.
 5. Pilih "Maklumat Organisasi."
 6. Ketik "Nama Organisasi" baru dan "Domain Organisasi".
 7. Pilih "Simpan Perubahan."

  Cari URL Ruang Kerja

Setelah anda menukar URL ruang kerja, yang lama anda akan tersedia untuk syarikat dan organisasi lain. Oleh itu, ingat bahawa setelah anda melalui proses ini, anda mungkin tidak dapat kembali ke URL ruang kerja lama lagi.

Sentiasa Ketahui Alamat Kerja Anda (ruang)

Setelah anda memasuki ruang kerja Slack, ingat bahawa URL ada di sebelah kiri, tepat di bawah nama syarikat. Anda boleh menyemak URL pada Slack versi desktop dan dari peranti mudah alih anda.

Dan setelah anda menemuinya, anda sentiasa dapat mengubahnya. Slack memberikan banyak pilihan penyesuaian kepada pentadbir dan pemilik, dan itu termasuk menamakan semula Ruang Kerja dan URL. Dan anda boleh mengulangi proses tersebut sebanyak yang anda mahukan.

Adakah anda masih menghadapi masalah mencari URL ruang kerja Slack anda? Adakah anda tahu bagaimana mengubahnya? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found