Bagaimana Mencari ID Pasukan Anda di Slack

Slack menjadikan kerja jarak jauh mudah dan menyeronokkan. Anda hanya perlu membuat akaun, mencari pasukan anda di Slack, untuk mula bekerja dengan mereka. Setelah menyediakan profil, anda sudah bersedia untuk menghantar projek, bertukar idea, dan berbual dengan rakan sekerja anda. Kesemuanya menjadikan kerja jarak jauh jauh dari pengalaman sepi.

Bagaimana Mencari ID Pasukan Anda di Slack

Sekiranya anda ingin mengetahui cara bergabung dengan pasukan di Slack, dengan mencari ID mereka, teruskan membaca artikel ini.

Di mana ID Pasukan Saya?

Setiap pasukan di Slack perlu mempunyai nama dan ID unik untuk ruang kerja mereka. Pada masa lalu, mencari ID pasukan anda adalah proses yang rumit. Namun, hari ini, jawapannya tersembunyi dengan jelas.

Untuk mencari ID pasukan anda, lakukan perkara berikut:

 1. Buka penyemak imbas web anda, kemudian log masuk ke akaun Slack anda.
 2. Apabila anda log masuk, pergi ke halaman ruang kerja utama anda dan lihat URL di bar carian di bahagian atas.
 3. URL seperti ini: //app.slack.com/client/T… Nombor berikut mewakili ID pasukan anda.

Sebelum anda perlu menggunakan token atau mesti mengunjungi sumber halaman atau menggunakan alat pengembangan untuk mencari maklumat ini. Tetapi sejak Julai tahun lalu, Slack menjadikan proses ini lebih mudah.

Perhatikan bahawa di sinilah anda dapat melihat ID saluran, jika anda memerlukan maklumat itu juga. Pergi ke saluran yang dikehendaki dan periksa URL. Selepas ID pasukan anda, ada C diikuti oleh urutan nombor. Itu ID saluran yang dipilih.

slack cari id pasukan

Cara Mencari ID Pengguna di Slack

Setiap ahli pasukan anda mempunyai ID mereka sendiri. Anda boleh mendapatkannya dengan beberapa langkah mudah:

 1. Di sudut kanan atas skrin, terdapat ikon tiga titik. Klik untuk membuka.
 2. Pilih Direktori Ruang Kerja dari senarai.

Perhatikan bahawa anda juga dapat mengakses Direktori dengan menekan Ctrl + Shift + E pada papan kekunci.

 1. Pilih ahli pasukan dari senarai di sebelah kanan.
 2. Di sebelah butang Mesej dan Panggilan, klik pada tiga titik.
 3. Dalam pilihan Salin ID ahli, anda dapat melihat ID mereka. Klik untuk menyalin jika perlu.

cari id pasukan

Perhatikan bahawa anda hanya dapat melihat ID ahli semasa mengakses Slack dari PC anda. Anda boleh menggunakan aplikasi atau pergi ke Slack melalui penyemak imbas web. Anda tidak dapat menemui ID ahli pada peranti mudah alih anda.

Bagaimana Menyertai Pasukan Saya di Slack?

Cara yang paling biasa bagi anda untuk menyertai pasukan di Slack adalah dengan menerima jemputan. Biasanya, apabila anda disewa oleh syarikat yang menggunakan Slack, anda akan menerima e-mel daripada pengurus yang menjemput anda untuk menyertai pasukan yang lain. Yang perlu anda lakukan hanyalah menerima jemputan dengan mengklik Gabung sekarang dan ikuti arahan di skrin untuk membuat akaun.

Anda boleh terus menggunakan Slack di penyemak imbas web anda atau memuat turun aplikasi desktop. Aplikasi mudah alih tersedia untuk peranti Android dan iOS.

Sekiranya anda mempunyai alamat e-mel di domain syarikat anda, anda mungkin dapat bergabung walaupun anda belum menerima jemputan. Ini caranya:

Untuk Desktop

 1. Lancarkan penyemak imbas web anda dan pergi ke slack.com/get-started.
 2. Pilih Cari ruang kerja anda.
 3. Taipkan alamat e-mel milik domain syarikat anda (atau yang diluluskan).
 4. Pergi ke peti masuk e-mel anda, kemudian sahkan alamat dengan mengklik pautan dalam e-mel yang baru anda terima dari Slack.
 5. Klik Gabung di sebelah nama ruang kerja yang dikehendaki.
 6. Ikuti arahan untuk membuat akaun.

Untuk Peranti Mudah Alih

Anda boleh mengikuti langkah yang sama sama ada anda mempunyai peranti Android atau iOS:

 1. Pergi ke App Store atau Google Play Store dan muat turun aplikasi Slack.
 2. Pilih Bermula.
 3. Taipkan alamat e-mel yang diluluskan oleh syarikat anda.
 4. Buka peti masuk e-mel dan e-mel yang anda terima dari Slack dan sahkan alamat e-mel anda. Sekiranya anda mengetuk Sahkan alamat e-mel, anda akan dibawa terus ke aplikasi. Sekiranya anda memilih Log masuk secara manual, anda perlu memasukkan URL dan kata laluan.
 5. Cari ruang kerja yang ingin anda sertai dan ketik Sertai ruang kerja.

Perhatikan bahawa syarikat anda mungkin menggunakan satu log masuk. Dalam kes ini, Slack mungkin sudah mempunyai maklumat anda, jadi anda boleh melangkau beberapa langkah. Cukup sahkan akaun anda, dan anda sudah bersedia. Anda akan mendapat e-mel dengan pautan yang perlu anda klik dalam 72 jam dari saat anda menerima e-mel. Selepas itu, anda dapat masuk ke ruang kerja Slack anda tanpa perlu menggunakan alamat dan kata laluan anda sendiri.

cara mencari id pasukan

ID unik untuk Pasukan Unik

Tidak ada dua pasukan dengan ID yang sama di Slack. Pada akhirnya, ID dan nama membantu pasukan anda tetap unik, tetapi juga bagaimana Slack memastikan semuanya teratur dan berfungsi dengan betul di ruang kerja maya mereka.

Anda tidak perlu mengetahui ID pasukan anda untuk menyertai rakan anda di Slack, tetapi anda mungkin memerlukannya untuk tujuan lain. Apa pun alasannya, anda tidak akan menghadapi masalah untuk mencari kodnya. Sebaik sahaja anda menjadi ahli pasukan, terdapat di URL.

Adakah anda merasa sukar untuk mencari ID pasukan anda sebelum pilihan ini tersedia? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found