Cara Menambah Seseorang yang Anda Padamkan di Snapchat

Mengapa orang menghapus kenalan di Snapchat? Ini mungkin kerana seseorang mengganggu mereka dengan gambar yang tidak sedap. Tetapi kadang-kadang ia berlaku secara tidak sengaja.

Cara Menambah Seseorang yang Anda Padamkan di Snapchat

Anda mungkin tahu bahawa ada dua cara untuk membuang seseorang dari senarai kenalan anda: anda boleh menghapusnya atau menyekatnya. Masing-masing dilengkapi dengan kelebihannya sendiri.

Sebaik sahaja anda mengeluarkan seseorang, anda bebas untuk melihat semula keputusan anda pada bila-bila masa dan menghantarnya kembali permintaan persahabatan kepada mereka. Walau bagaimanapun, penting untuk memikirkan akibatnya.

Mengalih keluar Kenalan

Untuk memulakan, mari kita jelaskan cara membuang seseorang dari senarai kenalan Snapchat anda.

  1. Buat senarai rakan anda

  2. Ketik dan tahan nama

  3. Ketik "Lagi"

  4. Ketik "Alih keluar Rakan"

Menyekat Kenalan

Proses yang sangat serupa berlaku semasa menyekat seseorang.

  1. Pergi ke senarai rakan anda

  2. Ketik dan tahan nama

  3. Ketik "Lagi"

  4. Pilih "Sekat"

Perbezaan Antara Mengeluarkan dan Menyekat Kenalan Anda

Sekiranya anda memadam kenalan dari senarai anda, anda tidak akan dapat lagi mendapatkan kenalan dari mereka. Skor snap anda menjadi peribadi tetapi semua pertukaran snap sebelumnya tersedia untuk dikunjungi semula, dengan andaian anda telah menyimpannya.

Apabila anda menghapus seseorang dari senarai kenalan anda, mereka tidak akan diberitahu tentang tindakan anda.

Menyekat kenalan membawa kepada perubahan yang lebih drastik. Contohnya, walaupun mesej yang disimpan akan hilang. Juga perlu diperhatikan adalah hakikat bahawa apabila anda menyekat dan kemudian menyahsekat seseorang yang pernah berada dalam senarai rakan anda, mereka tidak akan ditambahkan semula sebagai rakan secara automatik.

Cara Menambah Orang ke Senarai Rakan Anda Lagi

Jelas, untuk menambahkan seseorang yang telah anda hapus, anda perlu mengingat akaunnya. Ini tidak sukar jika anda telah menghapus rakan lama.

  1. Buka aplikasi Snapchat pada peranti mudah alih anda dan pastikan anda log masuk

  2. Ketik Tambah Rakan ikon

  3. Gunakan salah satu daripada empat pilihan di bawah untuk menambahkan pengguna yang dihapuskan

    Catatan * Anda boleh menambahkan orang dengan nama pengguna, kenalan, Kod Snap, dan lebih mudah untuk menambahkan orang yang berdekatan. Anda bahkan boleh menambahkannya dari buku alamat anda.

  4. Pilih "Tambah"

Itu sahaja yang ada. Anda kini dapat dengan sabar menunggu mereka menerima permintaan anda.

Sekiranya anda tidak ingat nama pengguna seseorang tetapi anda mempunyai rakan, anda boleh meminta nama pengguna atau nombor telefonnya.

Anda kemudian boleh menambahkan nombor telefon ke buku alamat anda dan menggunakan fitur "Tambah dari Buku Alamat" untuk mencari mereka di Snapchat dan menambahkannya sebagai rakan lagi.

Petua Tambahan

Untuk menambahkan seseorang dari senarai kenalan telefon anda, anda perlu memberi Snapchat akses ke senarai tersebut. Senarai kenalan peranti tidak sama dengan buku alamat anda. Jika Anda memberi Snapchat akses yang diperlukan, ketika Anda mengetuk tab "Kenalan" dan bukannya tab "Tambah Teman", aplikasi akan memaparkan kenalan mana yang mempunyai nombor telefon mereka yang dihubungkan ke akun Snapchat.

Anda akan melihat butang "+ Tambah" di sebelah kanan nama mereka. Ketuk untuk berhubung dengan mereka di aplikasi.

Apa Yang Berlaku Apabila Anda Menambah Semula Kenalan Lama

Setelah anda menambahkan seseorang yang telah anda hapus sebelumnya, Snapchat membolehkan anda melihat semua gambar yang mereka kirimkan semasa anda tidak berkawan - dengan andaian mereka menerima jemputan anda kali kedua.

Inilah fakta menarik yang tidak disedari oleh ramai pengguna. Setiap profil pengguna Snapchat mempunyai senarai berjudul "Snapchatters yang telah menambahkan anda kembali". Katakan anda telah memadamkan seseorang dan mereka tidak menyedarinya. Yang harus mereka buat hanyalah menyemak senarai itu dan mencari nama anda.

Ini penting kerana menghapus dan menyekat kenalan tidak menghantar pemberitahuan. Tetapi seseorang masih boleh memeriksa untuk mengetahui mengapa anda mungkin berhenti bertindak balas. Apabila anda menghapus seseorang, nama anda akan hilang dari senarai di profil mereka.

Perlu difikirkan dua kali sebelum menghapus seseorang. Sekiranya anda mempunyai keraguan, ketahui bahawa anda tidak boleh mengubah fikiran anda selepas itu tanpa mereka mengetahui tentangnya. Sama ada anda memadam seseorang atau menyekat seseorang, perkara-perkara mungkin menjadi janggal.

Uruskan Senarai Rakan Anda dengan berhati-hati

Jangan lupa bahawa anda tidak dapat menambahkan seseorang ke senarai rakan anda tanpa mereka mengetahui tentangnya. Setelah berminggu-minggu atau berbulan-bulan diam, kesediaan anda untuk berdamai mungkin tidak dihargai.

Penting juga untuk diingat bahawa menyekat seseorang pasti akan menghapus gambar dan perbualan sebelumnya antara anda berdua. Sekiranya anda tidak hanya membuang heckler rawak, lebih baik menggunakan fitur "Delete" sebagai gantinya kerana itu sekurang-kurangnya akan membiarkan anda melihat kembali saat-saat penting.

Adakah seseorang akan mengetahui jika saya memadam atau menyekatnya?

Walaupun mereka tidak akan menerima pemberitahuan, mereka tidak akan lagi melihat gambar Anda, dapat mengirimi anda pesan, atau melihat skor Snap anda.

Bagaimana jika saya tidak menemui rakan yang saya padamkan?

u003ca href = u0022 // social.techjunkie.com / snapchat-find-delete-friends / u0022u003eJika anda tidak dapat mencari nama pengguna0000c / au003e, atau anda tidak mempunyai Snapcode mereka, anda boleh mencuba mencari nama pengguna dengan menggunakan kenalan. Anda juga boleh memuat turun semua data Snapchat anda dari laman web dan mencari rakan yang dihapus.

Adakah mereka akan mendapat pemberitahuan bahawa saya menambahkannya kembali?

Ya, jika anda ingin menambahkan rakan anda di Snapchat secara anonim, mereka akan mendapat mesej bahawa anda menambahkannya semula.

Recent Posts