Cara Menambah Maklumat Lokasi atau Penapis ke Pos Snapchat

Bagi mereka yang gemar mempunyai pilihan untuk pelekat dan penapis, Snapchat mungkin merupakan platform media sosial terbaik yang ada. Ia sangat interaktif, dan semua yang berkaitan dengannya mendorong kreativiti dan menjangkau rakan-rakan, dan menarik.

Cara Menambah Maklumat Lokasi atau Penapis ke Pos Snapchat

Salah satu cara menolong anda berhubung dengan orang lain adalah dengan membenarkan anda menambahkan lokasi dan menggunakan geofilter tertentu. Ini adalah kaedah yang cepat dan berkesan untuk memberitahu rakan anda di mana anda berada atau di mana anda pernah berada.

Namun, jika anda belum menjadi pengguna Snapchat yang cerdas, mencari tahu di mana pelekat lokasi mungkin membingungkan. Jangan risau, kami akan membimbing anda melalui proses ini dan menunjukkan kepada anda beberapa petua lain.

Cara Menambah Lokasi ke Snapchat Post di Aplikasi iPhone

Walaupun beberapa platform media sosial, seperti Instagram dan TikTok, membenarkan akses pengguna melalui penyemak imbas web, Snapchat sepenuhnya berasaskan mudah alih.

Sekiranya anda pengguna iPhone, pastikan selalu memasang versi terbaru aplikasi iOS untuk mendapatkan keseluruhan pengalaman Snapchat. Itu adalah langkah nombor satu sebelum mengambil tindakan.

Setelah anda mengemas kini Snapchat anda, ikuti langkah-langkah berikut untuk menambahkan lokasi pada siaran:

 1. Buka aplikasi Snapchat di iPhone dan ambil foto atau video.

 2. Ketuk butang pelekat di sebelah kanan skrin. Butang ketiga dari bahagian atas skrin.

 3. Apabila laci pelekat muncul, ketuk butang "Lokasi".

 4. Senarai lokasi yang tersedia akan muncul, dan anda boleh memilih satu. Sekiranya tidak ada pelekat lokasi yang tepat, anda boleh menggunakan bar carian untuk mencari lokasi tertentu.

 5. Pelekat lokasi akan muncul pada foto atau video Snapchat anda. Anda boleh memindahkannya di sekitar skrin dan mengubah penampilannya dengan mengetuk pelekat.

Apabila anda menambah pelekat lokasi pada siaran anda, anda boleh menyiarkan snap sebagai cerita atau menghantarnya kepada rakan individu. Kedua-dua pilihan terdapat di bahagian bawah skrin.

Ketahuilah bahawa Snapchat selalu menambahkan lebih banyak lokasi dan mengubah fitur ini, yang mempunyai beberapa batasan ruang lingkup.

Cara Menambah Lokasi ke Snapchat Post di Aplikasi Android

Pelekat lokasi Snapchat sangat berguna ketika anda dalam perjalanan atau ketika anda menyaksikan sesuatu yang menarik dan ingin memberitahu semua orang di mana ia berada.

Ini juga merupakan kaedah yang mudah untuk memberitahu orang ramai tentang restoran yang bagus atau tempat pantai. Oleh itu, jika anda ingin menambahkan lokasi pada siaran Snapchat anda dan anda adalah pengguna Android, berikut cara kerjanya:

 1. Lancarkan aplikasi Snapchat pada peranti Android anda.

 2. Di sebelah kanan skrin, ketuk butang pelekat.

 3. Setelah laci pelekat muncul, pilih butang "Lokasi" dari bahagian atas skrin.

 4. Dari senarai lokasi yang tersedia, pilih lokasi yang menerangkan lokasi anda dengan tepat. Sebagai alternatif, cari lokasi lain dengan memasukkannya di bar carian.

 5. Anda akan melihat pelekat lokasi pada siaran Snapchat anda dengan serta-merta. Anda boleh memindahkannya ke mana sahaja yang anda mahukan di skrin dan mengubah penampilannya.

Sekiranya siaran Snapchat menunjukkan lokasi yang dipilih, klik pada pilihan "Kisah" atau "Kirim ke" di bahagian bawah layar.

Catatan: Untuk memastikan anda selalu mempunyai lokasi paling tepat di Snapchat, pastikan anda menggunakan versi aplikasi terbaru.

Cara Menambah Penapis Lokasi ke Snapchat Post di Aplikasi iPhone

Penapis lokasi atau geofilter di Snapchat adalah cara yang lebih interaktif dan kreatif untuk menambahkan lokasi ke Snapchat. Pada dasarnya, setelah anda mengambil gambar atau video, anda boleh mencari penapis lokasi yang tersedia dan menambahkannya ke siaran anda.

Snapchat terkenal dengan pelbagai filter yang ditawarkannya, jadi tidak mengejutkan bahawa geofilter sangat besar di aplikasi. Sebelum anda menghantar gambar kepada rakan anda atau menyiarkan cerita, anda boleh memilih reka bentuk tindanan yang menerangkan lokasi anda.

Perlu diingat bahawa beberapa tempat akan mempunyai lebih banyak pilihan penapis daripada yang lain. Sebagai contoh, anda mungkin menemui banyak penapis lokasi di tempat pelancongan tertentu di New York, tetapi hampir tidak ada di tempat yang kurang dikenali. Oleh itu, jika anda ingin menambahkan penapis lokasi menggunakan iPhone anda, berikut adalah langkah-langkah untuk diikuti:

 1. Buka aplikasi Snapchat dan buat foto atau video.

 2. Mula menggesek ke kiri atau kanan di skrin dan lihat penapisnya berubah.

 3. Apabila anda menemui penapis lokasi yang anda suka, berhenti meleret.

 4. Terus menyesuaikan catatan Snapchat anda.

Setelah anda mempunyai penapis lokasi yang anda suka dan bersedia untuk membagikannya, hantarkan gambar ke cerita anda atau hantarkan terus kepada rakan.

Cara Menambah Penapis Lokasi ke Postingan Snapchat di Aplikasi Android

Aplikasi Snapchat di Android berfungsi dengan cara yang sama seperti pada iPhone. Jadi. Sekiranya anda mempunyai peranti Android dan ingin menambahkan penapis lokasi ke snap anda, ikuti langkah berikut:

 1. Lancarkan aplikasi Snapchat di telefon Android anda.

 2. Ambil gambar atau video.

 3. Mula meleret ke kiri atau kanan di seluruh skrin.

 4. Apabila anda menemui penapis lokasi yang bercakap dengan anda, berhenti meleret.

Dari sana, terus tambahkan pelekat atau sesuaikan aplikasi dengan cara lain. Akhirnya, hantarkan snap kepada rakan anda atau kongsikan pada kisah Snapchat anda.

Perlu diingat bahawa beberapa geofilter akan menawarkan lokasi tertentu seperti kedai, restoran, dan perniagaan lain. Ini kerana banyak syarikat telah memanfaatkan fitur ini di Snapchat dan telah membuat penapis lokasi yang menyeronokkan dan disesuaikan untuk pelanggan mereka.

Cara Menambah Lokasi ke Snapchat Streak

Salah satu ciri Snapchat yang paling popular adalah coretan. Ini membolehkan dua rakan saling mengirim gambar berturut-turut setiap hari, dan mereka dapat menyaksikan coretan snap mereka bertambah.

Satu-satunya cara permainan ini adalah jika kedua-dua rakan berpartisipasi sama dan tidak lebih dari 24 jam berlalu dari saat snap terakhir dihantar. Bagi banyak pengguna Snapchat yang gemar, coretan itu sangat penting, dan mereka berusaha untuk membuat jalur rakaman.

Menambah lokasi pada aliran Snapchat hanya mungkin dilakukan jika anda menambahkan lokasi pada setiap pos. Yang perlu anda lakukan ialah mengetuk rentak perbualan yang anda lakukan dengan rakan dan melakukan perkara berikut:

 1. Buat snap yang anda mahu hantarkan kepada mereka secara langsung.
 2. Ketuk butang pelekat di sebelah kiri skrin.

 3. Kemudian, ketuk "Lokasi" dan pilih salah satu pilihan yang ada atau cari lokasi yang anda mahukan.

Pelekat lokasi akan terpapar dengan segera dan anda boleh menghantarnya kepada rakan anda. Apabila mereka menerima snap, mereka dapat mengetuk pelekat lokasi dan mengetahui sedikit tentang lokasi tertentu. Ini dapat berupa kawasan, alamat, dan bahkan maklumat mengenai tempat perniagaan seperti nombor telefon dan laman web.

Menguasai Seni Lokasi Snapchat

Snapchat mendorong pengguna untuk berkongsi lokasi mereka dengan orang yang mereka percayai untuk menjadikan komunikasi lebih menghiburkan. Kadang kala menambahkan lokasi ke snap langsung kepada rakan adalah cara cepat untuk memberitahu mereka bahawa anda tiba di rumah dengan selamat. Lain kali, memberitahu orang lain bahawa anda mengunjungi tempat yang menarik dengan menyiarkan lokasi di kisah anda.

Ciri lokasi Snapchat sangat baik, tetapi tidak tanpa kekurangannya. Ada kalanya anda perlu mencari lokasi secara manual daripada bergantung pada ketepatannya. Namun, pelekat dan penapis lokasi sangat berharga dan menghiburkan.

Bagaimana anda menggunakan fitur lokasi di Snapchat? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found