Cara Mengubah Pose Bitmoji anda di Snapchat

Sejak Bitmoji diperkenalkan, Snap Map Snapchat telah menjadi jauh lebih interaktif dan menyeronokkan. Fitur peta di Snapchat memungkinkan teman Anda melihat di mana Anda berada dan apa yang Anda inginkan ketika menggunakan aplikasi.

Cara Mengubah Pose Bitmoji anda di Snapchat

Salah satu perkara pertama yang mempengaruhi Bitmoji ialah lokasi anda sekarang. Tempat anda mempunyai banyak kaitan dengan rupa avatar anda. Ambil lapangan terbang misalnya. Berhampiran atau di lapangan terbang akan mengubah watak kartun anda dan menunjukkannya dalam perjalanan dengan bagasi atau bahkan menaiki kapal terbang.

Sekiranya anda memandu, Bitmoji anda mungkin juga memandu di Peta Snap. Tetapi bukan hanya tindakan dan lokasi yang mengubah kedudukan Bitmoji. Waktu siang juga memberi kesan.

Anda akan melihat bahawa tempoh tidak aktif, sementara aplikasinya masih aktif, dapat mengubah pose Bitmoji anda kepada orang yang sedang tidur di kerusi berlengan.

Memahami Bitmojis

Snapchat Avatar anda dapat dibuat dan disesuaikan dengan mudah dengan memuat turun aplikasi Bitmoji dari App Store atau Google Play Store. Aplikasi ini membolehkan anda mengubah gaya rambut, warna mata, jenis badan, aksesori, pakaian, dan semua perkara yang menjadikan watak anda unik.

Untuk menggunakan Avatar ini, anda mesti memuat turun aplikasi dan log masuk menggunakan bukti kelayakan Snapchat anda. Aplikasi ini akan membimbing anda melalui proses ini. Sekiranya anda belum membuat Bitmoji anda, lakukanlah di aplikasi Bitmoji, kemudian ketik pada pilihan profil di Snapchat dan ketuk ‘Tambah Bitmoji’.

Setelah disediakan, profil Snapchat anda akan menggambarkan versi kartun anda!

Memilih Siapa yang Melihat Lokasi Anda

Snapchat membolehkan anda memilih sama ada orang dapat melihat di mana anda berada atau tidak. Dengan menjadikan lokasi anda peribadi untuk pengguna lain, anda juga akan mengubah penampilan Bitmoji anda. Ia akan tertera di peta dengan tanda lalu lintas putih yang menutupi wajah.

Ini juga disebut "Mode Hantu".

 1. Pergi ke Peta Snap anda (cubit layar kamera)

  cara menukar pose bitmoji

 2. Ketik ikon tetapan

  Cara menukar pose bitmoji di snapchat

 3. Hapus centang "Ghost Mode" untuk mematikannya.

  snapchat menukar pose bitmoji

Anda juga dapat membuatnya sehingga hanya sedikit orang yang melihat di mana anda berada dan apa yang anda lakukan di peta ringkas. Daripada memilih "Mode Hantu", ketuk "Pilih Rakan ..." dari halaman tetapan yang sama. Anda kemudian boleh memberi akses kepada beberapa rakan anda sahaja.

bitmoji berpose snapchat

Sekiranya anda ingin orang lain melihat avatar anda dan semua pose rapi yang anda pilih pada masa akan datang, anda perlu keluar dari "Mode Hantu".

Menukar Pose Bitmoji Anda

Walaupun anda tidak dapat meniru aktiviti tertentu, anda boleh menukar avatar anda untuk melakukan perkara yang menyeronokkan atau unik dalam Snapchat. Sebagai contoh, anda boleh menukar Bitmoji anda untuk minum sebotol kopi untuk keseronokan! Anda juga boleh menukar pakaian dari dalam Snapchat.

Untuk menyesuaikan Bitmoji anda dalam Snapchat, lakukan ini:

 1. Buka Snapchat dan ketuk Bitmoji anda di sudut kiri atas

 2. Tatal ke bawah ke Peta Snap dan ketiknya

 3. Sekiranya perlu, ketuk ‘izinkan’ pada pelacakan lokasi - Perlu diingat bahawa anda boleh memilih untuk hanya berkongsi lokasi anda dengan rakan dan kenalan tertentu dengan mengetuk roda tetapan di tetingkap pop timbul.

 4. Ketik avatar anda di peta

 5. Tinjau senarai pilihan yang ada - terdapat banyak pilihan!

 6. Ketik yang sesuai dengan anda!

Sekiranya anda ingin lebih daripada sekadar berpose, anda boleh! Selain daripada semua pilihan yang telah kami bincangkan, adakah anda tahu bahawa anda boleh menukar selfie avatar anda? Pada masa penulisan ini, anda boleh menambahkan topeng muka, telinga haiwan, dan penambahan lucu atau lucu lain pada wajah watak kartun anda.

Untuk menukar selfie anda:

 1. Ketuk Bitmoji anda di sudut kiri atas Snapchat

 2. Tatal ke bawah dan ketik ‘Pilih Selfie’ di bawah tajuk Bitmoji

 3. Ketik selfie yang sesuai dengan keinginan anda

Selfie baru akan dimuat naik dalam Peta Snap serta-merta untuk dilihat oleh semua rakan anda.

Bagaimana Aplikasi Mengesan Kegiatan Anda?

Berkat sifat telefon pintar masa kini yang kompleks, sangat mudah bagi aplikasi untuk mengesan anda.

Bagaimana Snapchat tahu bahawa anda terbang? Ia melihat bacaan ketinggian. Sekiranya anda berada di ketinggian tertentu, ia memutuskan bahawa anda mesti terbang dan ia akan mengubah kedudukan Bitmoji anda untuk menunjukkannya terbang dalam pesawat.

Aplikasi ini juga dapat menentukan seberapa pantas perjalanan anda di darat. Sekiranya anda bergerak terus dan pada kelajuan tinggi, aplikasi menyedari bahawa anda mungkin memandu sehingga akan meletakkan avatar Peta Peta anda di dalam kereta. Ini agak lucu kerana anda mungkin menunggang basikal dengan kelajuan tinggi dan aplikasi mungkin masih menunjukkan anda sebagai pemandu.

Ada satu pose Bitmoji tertentu yang membingungkan beberapa pengguna, dan itu adalah Bitmoji yang sedang tidur. Bagaimana Snapchat dapat menentukan bahawa anda sedang tidur? Rasanya tidak dapat memantau denyut nadi atau gelombang otak anda.

Ini berkaitan dengan berapa lama anda menganggur. Sekiranya tidak ada aktiviti di Peta Snap dan di Snapchat selama lebih dari satu jam, pose Bitmoji akan mengambil posisi rehat dan penunjuk "Zzz".

Namun, ini hanya berlaku jika anda tidak aktif di aplikasi dan peta. Pose "Zzz" juga tidak akan ditunjukkan jika anda menutup aplikasinya. Sekiranya anda tidak menggunakan Snapchat, maka Bitmoji akan hilang dari Peta Snap selepas beberapa ketika.

Cara Menyesuaikan Bitmoji

Dengan andaian anda sudah memasang Bitmoji, bawakan antara muka Snapchat anda.

snapshat bitmoji berpose
 1. Ketuk "Edit Bitmoji" di sudut kiri atas skrin

 2. Pilih antara "Ubah Pakaian Saya" dan "Ubah Selfie Bitmoji Saya" untuk tetap berada di Snapchat

 3. Memilih "Edit Bitmoji Saya" akan mengarahkan anda ke aplikasi Bitmoji

Mengubah selfie Bitmoji akan mengubah penampilan Bitmoji anda pada antara muka Snapchat anda. Anda boleh menggunakannya untuk menyatakan perasaan anda kerana semua pilihan selfie merangkumi pelbagai ekspresi wajah.

Membuat perubahan pada pakaian Bitmoji cukup jelas. Snapchat memberi anda senarai sekurang-kurangnya 100 kombinasi pakaian dan pakaian yang berbeza.

Bitmojis - Seronok dan Menakutkan pada Masa Yang Sama

Privasi adalah salah satu kebimbangan yang paling penting bagi kebanyakan pengguna media sosial hari ini. Penambahan Peta Snap menimbulkan banyak kebimbangan mengenai privasi lokasi dan bahaya membiarkan orang lain mengetahui lokasi anda. Walaupun Bitmoji menyenangkan dan anda ingin memaparkannya untuk dilihat oleh semua orang, penting untuk diingat bahawa tidak semua orang adalah rakan anda.

Sama ada anda menetapkan profil Snapchat ke ‘Mode Hantu’ atau anda terbuka untuk menunjukkan kepada semua orang di mana anda berada dan apa yang anda lakukan, anda harus berhati-hati.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found