Cara Mengubah Emoji Streak di Snapchat

Seperti platform media sosial yang lain, Snapchat dilengkapi dengan emoji lalai sendiri yang memberi isyarat suasana hati, interaksi, dan hubungan antara anda dan kenalan anda.

Cara Mengubah Emoji Streak di Snapchat

Ini berlaku untuk apa sahaja dari BFF hingga Snapstreaks. Tetapi menjaga emoji lalai boleh membosankan selepas beberapa ketika. Sedikit pemperibadian membuat profil dan senarai kenalan anda kelihatan lebih menarik.

Sekiranya anda ingin belajar bagaimana streak-emoji berfungsi dan bagaimana anda dapat menyesuaikannya, lihat tutorial berikut.

Makna Emoji Streak

Secara lalai, Snapchat menyediakan tiga jenis emoji beruntun kepada pengguna:

snapchat-emoji

Api

The api emoji menunjukkan bahawa anda dan sesama Snapchatter saling berbenturan setiap hari, mengekalkan Snapstreak. Selama beberapa hari mengekalkan rentak, anda tidak akan melihat emoji sama sekali. Selepas tiga hari, api emoji akan muncul. Nombor di sebelah api emoji menunjukkan berapa hari anda beruntung dengan orang ini.

Beberapa syarat perlu dipenuhi sebelum api emoji muncul. Pertama sekali, anda berdua mesti saling menghantar gambar sekurang-kurangnya sekali setiap 24 jam. Kedua, anda perlu terus melakukan ini sekurang-kurangnya tiga hari sebelum emoji muncul. Itulah jumlah masa minimum yang diperlukan untuk jenis komunikasi ini untuk dilabel sebagai Snapstreak.

Beratus

Seperti yang telah kami sebutkan sebelumnya, angka akan muncul di sebelah api emoji yang menunjukkan berapa hari coretan anda aktif. Apabila anda mencapai 100 hari berturut-turut, ratus emoji akan muncul di hadapan emoji berurutan dan bukannya nombor asas. Semasa coretan anda berterusan, anda akan melihat nombor di sebelah ratus peningkatan emoji, walaupun emoji itu sendiri tidak akan mengira anda.

Jam pasir

The jam pasir emoji adalah apa yang anda lihat ketika coretan hampir berakhir. Ini menunjukkan bahawa anda tidak mempunyai banyak masa yang tersisa sebelum coretan semula. Sekiranya anda ingin meneruskannya, anda perlu menghantar sekejap dan berharap dapat mendapatkannya kembali.

The jam pasir emoji muncul selepas 20 jam keheningan radio, jadi anda dan rakan anda mempunyai empat jam lagi untuk meneruskan rentak.

Cara Mengubah Emoji Streak

Dengan setiap hari anda menambah rentetan Snapchat, anda mengubah emoji nombor lalai kerana jumlah hari terus meningkat.

Tetapi, anda juga boleh menukar emoji api standard kepada yang lain. Inilah cara anda dapat melakukannya:

  1. Buka aplikasi Snapchat.
  2. Ketik gambar profil anda di sudut kiri atas skrin.
  3. Ketik Tetapan ikon di sudut kanan atas skrin.

  4. Tatal ke bawah dan ketik Mengurus.

  5. Pilih Kawan Emoji.

  6. Tatal ke bawah dan ketik Jalan cepat!

  7. Pilih emoji yang anda mahu dari senarai (perhatikan bahawa "emoji api" akan menjadi yang pertama dalam senarai)

Di sana anda memilikinya, sekarang anda dapat menggunakan wajah senyum biasa, pohon, binatang, atau emoji lain sebagai emoji Snapstreak anda.

Perhatikan bahawa apabila anda membuat perubahan ini, anda tidak akan berjaya. The api emoji hanya akan diubah tetapi angka yang menunjukkan berapa lama coretan anda akan tetap tidak berubah.

Sekiranya anda juga mahu menukar jam pasir emoji, anda tidak bernasib baik. Anda tidak boleh mengubahnya di Jalan cepat! pilihan, mungkin kerana hanya sementara dan berlangsung sehingga anda dan rakan anda bertukar atau anda membiarkan coretan itu menurun.

The ratus emoji juga dilekatkan pada masa ini. Apabila anda mencapai hari keseratus di Snapstreak anda, anda akan memaparkan emoji ini di hadapan emoji beruntun anda. Anda tidak boleh mengubahnya, dan anda juga tidak boleh menggunakan emoji yang berbeza untuk menggantikan bilangan hari.

Soalan Lazim

Berikut adalah jawapan untuk beberapa soalan lain yang telah kami tanyakan mengenai emoji Snapchat:

Bolehkah saya menggantikan emoji lain?

Jawapan ringkasnya adalah ya. Sekiranya anda mengikuti jalan yang disebutkan sebelumnya, "Tetapan> Urus> Emoji Rakan ", anda akan melihat bahawa terdapat banyak senarai ciri lain selain Jalan cepat! anda boleh bereksperimen dengan.

Jangan ragu untuk menyesuaikan BFF, sahabat, sembang kumpulan, BF bersama, dan emoji lain. Ini dapat membantu anda membuat senarai kenalan anda kelihatan unik dan lebih deskriptif daripada versi lalai.

Bagaimana saya dapat menghilangkan Snapstreaks?

Sekiranya anda ingin menyingkirkan Snapstreaks yang ada, terdapat beberapa pilihan yang berbeza. Malangnya, Snapchat tidak mempunyai tetapan untuk menonaktifkan coretan sama sekali, jadi anda harus terus menghapusnya jika anda mahu mereka tetap hilang.

Cara pertama dan paling jelas untuk menghilangkan coretan Snapchat adalah dengan mengabaikan orang lain di Snapchat selama sekurang-kurangnya 24 jam. Kadang-kadang ini memerlukan sedikit lebih lama, kerana Snapchat memberikan sedikit kelonggaran kepada penggunanya pada jangka masa 24 jam. Tetapi jika anda menunggu sekurang-kurangnya sehari dan beberapa jam, anda harus menetapkan semula jalan anda.

Cara kedua untuk menghilangkan rentetan adalah dengan menetapkan semula emoji rakan anda ke lalai. Untuk melakukan ini, ketik gambar profil anda di kiri atas skrin, ketuk Tetapan ikon di kanan atas, ketik Mengurus, kemudian Kawan Emoji. Dari sini, tatal hingga ke bahagian bawah skrin dan ketik Tetapkan semula ke lalai. Ini akan mengembalikan semua emoji rakan anda ke tetapan lalai mereka dan membersihkan semua maklumat rentetan semasa anda.

Adakah rakan saya akan melihat emoji saya yang dikemas kini?

Malangnya tidak. Emoji Snapstreak hanya dapat dilihat oleh orang yang mengemas kini.

Berhenti Mengejar Gunung Mitos

Menurut gosip internet, ada gunung emoji yang muncul untuk coretan aktif yang sangat lama. Namun, belum ada yang dapat mengesahkan berapa lama rentetan seperti itu. Itu kerana tidak ada yang memposting tangkapan layar gunung emoji.

Sebilangan orang mengekalkan rentetan lebih dari 1,000 atau 2,000 hari. Namun, tidak ada bukti sebenar mengenai keberadaan gunung mitos itu.

Berita baiknya ialah anda tidak perlu menunggu selama-lamanya untuk mengubah emoji api anda menjadi sesuatu yang lain. Sekiranya anda mengikuti tutorial ini, anda boleh mengubah emoji beruntun anda pada bila-bila masa dan menjadi perkara lain yang terdapat dalam senarai emoji.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found