Snapchat Jangan Ganggu untuk Kumpulan

Banyak ciri baru yang diperkenalkan pada aplikasi cenderung mempolarisasikan pengguna. Snapchat terkenal kerana mendorong had aplikasi berbual, dan fungsi seperti Stories malah berjaya ke platform sosial lain.

Snapchat Jangan Ganggu untuk Kumpulan

Ciri Jangan Ganggu adalah penyelamat hidup bagi orang yang mengambil bahagian dalam sembang berkumpulan. Tidak ada yang lebih buruk daripada mendapat pemberitahuan untuk setiap mesej dalam setiap sembang sepanjang hari. Ciri terbaru membolehkan anda mematikan pemberitahuan sembang kumpulan sepenuhnya. Tetap bersama kami dan ketahui bagaimana ia berfungsi dan mengapa anda mungkin memerlukannya.

Bagaimana Perkara Berfungsi Sebelum Kemas Kini

Sekiranya anda pengguna Snapchat lama, anda tahu bagaimana pemberitahuan yang menjengkelkan. Sebelum fitur "Jangan Ganggu" baru diperkenalkan, anda tidak mempunyai banyak pilihan untuk menghentikan suara pemberitahuan. Anda boleh menyekat orang itu sepenuhnya atau menyerahkannya kepada kumpulan untuk menghentikan pemberitahuan.

snapchat

Itu bukan cara terbaik untuk menangani sesuatu, terutamanya jika maklumat yang dikongsi adalah penting. Anda juga boleh meletakkan telefon anda dalam mod senyap, tetapi itu akan mematikan semua fungsi, menjadikannya mudah untuk melewatkan panggilan telefon penting atau membalas mesej beberapa jam kemudian. Itu benar-benar memerlukan penyelesaian yang akhirnya ada di sini.

Apakah Mod Jangan Ganggu

Mod "Jangan Ganggu" di Snapchat adalah ciri yang telah lama ditunggu-tunggu oleh banyak pengguna. Ia diperkenalkan pada tahun 2018, dan ini adalah salah satu ciri yang membuat ledakan terbesar. Anda akhirnya dapat melupakan pemberitahuan setiap kali seseorang menyiarkan sesuatu dalam kumpulan atau menghantar mesej peribadi kepada anda.

Mungkin rakan kuliah lama anda yang tidak dapat berhenti bercakap mengenai politik atau ahli keluarga yang terus menghantar foto dan mengemukakan soalan kepada anda sepanjang masa. Sekiranya anda berada dalam kumpulan, keadaan akan menjadi lebih teruk. Anda akan mendapat pemberitahuan dari lima orang yang terus menghantar mesej, foto, dan yang mengetahui apa. Suara pemberitahuan yang tidak henti-henti mungkin sangat tidak sesuai dalam beberapa situasi, terutama ketika anda melakukan perbincangan secara langsung dengan rakan.

Ciri ini berfungsi seperti ciri "Matikan pemberitahuan" di Facebook. Ini membolehkan anda menyekat pemberitahuan dari rakan-rakan yang cerewet yang tidak pernah berhenti menaip. Anda selalu boleh mengunjungi kumpulan atau sembang peribadi untuk melihat mesej tetapi tanpa notifikasi. Selepas beberapa kemas kini yang tidak begitu berjaya, Snapchat menggunakannya dengan mod "Jangan Ganggu" yang merupakan anugerah mutlak bagi sesetengah pengguna. Anda boleh mengaktifkannya dengan beberapa ketukan mudah, dan anda dapat membalikkan perubahan dengan mudah.

Cara Mengaktifkan Mod Jangan Ganggu

Mod "Jangan Ganggu" berfungsi untuk sembang satu-satu dan kumpulan. Tidak mudah menghidupkan dan mematikan. Kami tidak tahu mengapa Snapchat menunggu begitu lama untuk memperkenalkan ciri ini, tetapi kami gembira akhirnya mereka berjaya. Inilah yang perlu anda lakukan untuk menghidupkannya:

  1. Cari kenalan atau kumpulan yang anda mahu "bisu".
  2. Kemudian, ketuk Bitmoji mereka dan menu dengan pilihan akan muncul.
  3. Pilih "Tetapan" dan anda akan dibawa ke senarai pilihan lain.
  4. Ketik "Jangan Ganggu" untuk mematikan pemberitahuan untuk orang atau kumpulan tersebut.

    jangan ganggu

  5. Anda boleh menyemak semula apakah tetapan berfungsi dengan mengikuti langkah yang sama. Daripada "Jangan Ganggu", Anda harus memiliki pilihan yang mengatakan "Hidupkan Pemberitahuan."

Itu semua yang perlu anda lakukan untuk menghilangkan pemberitahuan yang mengganggu. Seperti yang anda lihat, Snapchat melakukan tugas yang sangat baik untuk membuat sesuatu menjadi mudah, walaupun anda tidak mahir teknologi.

Periksa Mesej Apabila Anda Mempunyai Masa

Snapchat sangat popular dan hampir semua orang yang anda kenal mungkin mempunyai akaun berdaftar. Tekanan yang disebabkan oleh pengulangan suara pemberitahuan sepanjang hari setiap hari benar-benar menjengkelkan, dan banyak orang meminta perbaikan. Ciri "Jangan Ganggu" akhirnya membolehkan pengguna mematikan suara pemberitahuan.

Daripada harus memeriksa perbualan setelah setiap pesan, sekarang anda dapat memeriksanya kapan pun anda inginkan, tanpa tekanan. Tatal ke belakang, baca mesej lama, balas, dan teruskan perbualan mengikut kadar anda sendiri.

Apa pendapat anda mengenai ciri "Jangan Ganggu"? Adakah anda fikir ia adalah idea yang baik? Beritahu kami mengapa anda menyekat pengguna atau kumpulan di bahagian komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found