Cara Menghapus Terbaru di Snapchat

Snapchat menyimpan rekod semua orang yang anda snap, sembang, atau tambahkan di Terbaru anda. Tetapi kadangkala rakaman ini mungkin tidak selesa untuk disimpan, terutamanya jika anda berbual dengan banyak orang. Atau ada rekod yang anda tidak mahu yang lain dilihat.

Cara Menghapus Terbaru di Snapchat

Walaupun ada yang mendapat keselesaan dalam kenyataan bahawa aplikasi ini secara automatik menghapus Snaps and Chats, selalu ada catatan.

Ketahui cara membersihkan Terbaru dari sejarah Snapchat anda dan bersihkan batu tulis dengan bersih.

Cara Menghapus Terbaru dari Snapchat di iPhone

Menghapus Terkini dari Snapchat anda melibatkan membersihkan sejarah anda. Sekiranya anda tidak mempunyai "sejarah", anda juga tidak mempunyai senarai Terkini. Mulakan dengan membersihkan perbualan anda:

 1. Buka aplikasi Snapchat

 2. Ketuk ikon gear untuk membuka menu Tetapan

 3. Tatal ke bawah ke bahagian Tindakan Akaun dan pilih Hapus Perbualan

 4. Padamkan perbualan individu dengan mengetuk X di sebelah kanan setiap perbualan

 5. Hapus semua perbualan sekaligus dengan mengetuk pilihan Hapus Semua di bahagian atas skrin (pilihan)

Anda juga boleh melakukan pembersihan yang lebih teliti dengan membersihkan sejarah carian Snapchat anda juga.

 1. Pergi ke skrin Profil dan ketuk ikon gear untuk membuka Tetapan

 2. Ketik pada Hapus Sejarah Carian

 3. Sahkan tindakan

Cara Menghapus Terbaru dari Snapchat di Android

Snapchat Recents anda hanyalah senarai aktiviti aplikasi anda dari perbualan hingga snap. Anda sebenarnya tidak dapat menghapus senarai itu sendiri, tetapi anda boleh menghapus perbualan dan sejarah carian.

Untuk memadam Perbualan:

 1. Buka Snapchat

 2. Pergi ke menu Tetapan dengan mengetuk ikon roda gigi pada skrin Profil

 3. Tatal ke bawah dan ketik Hapus Perbualan

 4. Ketuk X di sebelah setiap perbualan yang ingin anda hapus atau gunakan pilihan Hapus Semua di bahagian atas skrin

Untuk memadam sejarah Carian:

 1. Kembali ke menu Tetapan dengan mengetuk ikon gear

 2. Tatal ke bawah dan pilih Hapus Sejarah Carian

 3. Sahkan tindakan

Cara Menghapus Terbaru dari Snapchat di Chromebook

Seperti peranti iPhone dan Android, membersihkan Snapchat Recents di Chromebook agak mudah. Langkahnya sama seperti langkah untuk Android dan iPhone.

Untuk membersihkan perbualan, pergi ke menu Tetapan dan pilih Hapus Percakapan. Dari sana, anda mempunyai pilihan untuk memilih perbualan individu untuk menghapuskan atau membersihkan semuanya sekaligus. Ingatlah bahawa setelah anda menghapus perbualan, tidak ada cara untuk mengembalikannya.

Anda juga boleh melakukan pembersihan yang lebih teliti dengan menghapus sejarah carian anda juga.

Pergi ke menu Tetapan anda sekali lagi dan, kali ini, ketuk pilihan Hapus Sejarah Pencarian. Sahkan tindakan dan anda sudah bersedia!

snapchat bagaimana untuk membersihkan baru-baru ini

Cara Menghapus Terbaru dari Snapchat pada Windows dan Mac

Sekiranya anda mempunyai akses ke Snapchat pada Windows atau Mac, anda mungkin melakukannya melalui emulator. Tidak ada cara lain untuk mengendalikan aplikasi tanpa. Dan tidak seperti aplikasi media sosial yang lain, aplikasi ini tidak mempunyai laman web khusus untuk penyemak imbas.

Anda boleh mencuba membersihkan sejarah Perbualan dan Carian anda dengan menggunakan langkah-langkah yang disebutkan di atas, tetapi tidak ada jaminan bahawa ia akan berjaya. Snapchat digunakan untuk peranti mudah alih, jadi simulasi emulatornya mungkin sedikit "rapuh." Sekiranya ini tidak berjaya, anda mungkin perlu merebut peranti mudah alih anda dan cuba membersihkan Recent dengan cara lama.

Cara Menghapus Terbaru dan Sahabat Terbaik di Snapchat

Sahabat terbaik Snapchat hanyalah orang yang paling sering dilihat oleh anda oleh aplikasi. Mereka ditandai dengan emoji setelah anda meluangkan sedikit masa untuk berinteraksi dengan mereka.

Seperti membersihkan Terbaru, Snapchat tidak membenarkan pengguna memadamkan orang dari Sahabat Terbaik. Anda harus menyelesaikannya secara bulat. Berikut adalah beberapa pilihan:

 • Kurang berinteraksi dengan mereka
 • Tingkatkan tahap interaksi dengan orang lain sehingga nama lain menggantikan nama mereka
 • Berhenti menghantar dan menerima gambar dengan orang itu
 • Sekat dan nyahsekat mereka di aplikasi untuk menetapkan semula skor mereka

Sekiranya anda ingin berusaha lebih jauh dan membersihkan Terbaru yang mungkin muncul, anda boleh memadam Perbualan masing-masing dan sejarah Carian anda.

Soalan Lazim Tambahan

snapchat jelas terkini

Apa maksud Streaks dan Recent pada Snapchat?

Pernahkah anda melihat emoji api di sebelah nama rakan? Ini bermakna bahawa anda dan rakan anda berada di Snapstreak. Pancaran kilat berlaku apabila anda dan rakan itu saling bersentuhan selama lebih dari tiga hari berturut-turut dengan masa kurang dari 24 jam di antara setiap Snap. Sembang tidak dikira ketika mengumpulkan mata ke arah Snapstreak.u003cbru003eu003cbru003e Sebaliknya, Terbaru adalah senarai semua orang yang pernah anda berinteraksi dengan atau tambahkan, termasuk Snaps dan Chat. Anggaplah ia sebagai buku skrap maya dari semua interaksi Snapchat anda, sedangkan Streaks memperingati jenis interaksi yang lebih spesifik.

Bagaimana Anda Melihat Perbualan Snapchat Lama?

Snapchat menghapuskan sembang secara automatik dihantar satu lawan satu tepat setelah kedua-dua pengguna membuka dan meninggalkan Sembang. Anda mempunyai masa sehingga 24 jam jika anda mengubah peraturan penghapusan dalam Tetapan Sembang, tetapi itu saja.u003cbru003eu003cbru003ePelayan untuk aplikasi ini juga secara automatik menghapus Sembang yang belum dibuka selepas 30 hari. Tetapi anda selalu dapat menyimpannya dengan menekan dan menahan Chat.u003cbru003eu003cbru003eJadi, anda tidak dapat membaca perbualan lama kecuali anda sudah menyimpannya dalam masa yang diperuntukkan.

Bagaimana Anda Menghapus Sejarah Snapchat Anda?

Untuk membersihkan sejarah Snapchat anda, pergi ke menu Tetapan dengan mengetuk ikon roda gigi pada layar Profil anda. Tatal ke bawah dan pilih Hapus Sejarah Carian dan sahkan tindakannya.

Berapa lamakah masa terkini di Snapchat?

Terkini kekal di Snapchat selagi anda mempunyai akaun. Aplikasi ini merakam semua interaksi walaupun Snaps dan Chat sebenarnya sudah lama tidak ada.

Berhati-hati Bagaimana Anda Menangkap

Salah satu faedah menggunakan Snapchat adalah interaksi sementara tetapi ingat bahawa semua data direkodkan dengan satu cara atau yang lain. Dan anda tidak boleh menekan butang Padam untuk mengambilnya semula.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found