Cara Mengaktifkan Mod Gelap di Snapchat

Adalah biasa bagi orang untuk mengalami ketegangan mata ketika menggunakan telefon mereka pada waktu malam. Bukan hanya itu, tetapi cahaya biru yang keras dari skrin boleh menyukarkan tidur, dan ia menyebabkan sakit kepala dan banyak lagi. Banyak aplikasi, laman web, dan peranti pintar menawarkan mod gelap sebagai alternatif untuk mengatasi masalah ini.

Cara Mengaktifkan Mod Gelap di Snapchatcara menggunakan snapchat dan bitmoji bersama-sama

Apakah Mod Gelap?

Mode Gelap (kadang-kadang disebut mod malam) adalah tetapan di mana skema warna aplikasi berubah menjadi pemandangan yang lebih gelap. Istilah lain untuk mod gelap mungkin ialah mod tidur - ini adalah tetapan paparan jika anda berencana untuk bertahan sebentar dengan lampu padam. Anda boleh menghidupkan Dark Mode di Facebook bersama dengan banyak aplikasi lain, termasuk Snapchat.

Mode Gelap memungkinkan untuk menggunakan telefon anda atau peranti pintar lain pada waktu malam tanpa mengetatkan mata atau menyukarkan tidur. Malangnya, tidak semua aplikasi menawarkan mod malam - malah beberapa aplikasi paling popular di luar sana belum menambahkan ciri bermanfaat ini.

Terlepas dari kemampuan aplikasi lain, berikut adalah cara mengaktifkan mod gelap di Snapchat.

Cara Mengaktifkan Mod Gelap di Snapchat di iOS

Snapchat, aplikasi pemesejan gambar dan perbualan yang berpengaruh pada masa ini, terkenal kerana sering melancarkan ciri baru. Pengguna sentiasa terhibur dan terhibur dengan penambahan ciri-ciri baru ini. Syukurlah, Dark Mode untuk Snapchat iOS dilancarkan pada Mei 2021. Inilah cara menggunakannya.

 1. Pergi ke profil anda di Snapchat dengan mengklik “Bitmoji"Di sudut kiri atas.

 2. Pilih "Ikon Gear (Tetapan)" di bahagian kanan atas.

 3. Tatal ke Bawah dan pilih "Rupa Aplikasi.

 4. Pilih "Sentiasa Gelap."

Cara Menggunakan Mode Gelap di Snapchat di Android

Sayangnya, Snapchat terus menjanjikan Mode Gelap untuk Android, tetapi mereka nampaknya sentiasa mengemas kini semua yang lain (pada 3 Oktober 2021). Mungkin mereka menemui masalah yang nampaknya tidak dapat diselesaikan. Kami tidak akan pernah tahu. Bagaimanapun, jangan putus asa.

Android Snapchat mungkin tidak menyokong Dark Mode secara semula jadi, tetapi anda boleh mencuba penyelesaian alternatif.

Prosesnya melibatkan menghidupkan mod pengembang dan menggunakan tetapan untuk "memaksa" Mode Gelap di Snapchat. Inilah cara untuk melakukannya.

 1. Leret ke bawah dan pilih "Gear" (Tetapan) Ikon di kanan atas.

 2. Pilih "Paparan."

 3. Aktifkan "Mod Gelap."

 4. Kembali kepada "Tetapan" dan tatal hingga ke bawah, kemudian pilih "Mengenai Telefon."

 5. Pilih "Maklumat Perisian."

 6. Cari "Nombor Binaan" dan mengetuknya berulang kali enam kali. Anda akan menerima pemberitahuan "hampir di sana" mengenai mod pembangun setelah 3 klik. Setelah selesai, anda perlu memasukkan kata laluan / kod anda untuk mengaktifkan mod pembangun.

 7. Kembali kepada "Tetapan" dan pilih "Pilihan Pembangun" yang baru diaktifkan.

 8. Tatal ke bawah dan pilih "Paksa Mode Gelap."

Terdapat beberapa kaedah alternatif untuk Android yang agak ketinggalan zaman sekarang yang memaksa Dark Mode wujud. Salah satunya adalah aplikasi Substratum, dan sangat mudah untuk dipasang dan digunakan. Walau bagaimanapun, peranti Android anda perlu di-root agar aplikasi berfungsi.

Terdapat aplikasi lain yang tersedia di Play Store yang disebut Blue Light Filter yang, walaupun tidak menambahkan Mode Gelap ke Snapchat, memungkinkan anda menukar lampu keras yang dipancarkan dari layar telefon anda. Aplikasi Penapis Cahaya Biru tidak memerlukan rooting telefon android anda melainkan bertindak sebagai filem di atas paparan. Sekiranya anda ingin mengurangkan lampu kilat Snapchat, ini adalah pilihan yang tidak invasif.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found