Adakah Snapchat Memberitahu Apabila Anda Meninggalkan Kumpulan?

Berkaitan dengan interaksi sosial, sama ada dalam kehidupan nyata atau melalui media sosial, meninggalkan sekumpulan orang yang baru anda bercakap dengan sebentar yang lalu boleh dianggap tidak sopan dan bahkan menyinggung usaha orang lain untuk menyumbang kepada keseluruhan perhimpunan!

Adakah Snapchat Memberitahu Apabila Anda Meninggalkan Kumpulan?

Walaupun begitu, ada situasi di mana anda hanya perlu pergi ke tempat lain. Sama ada keluar dari bilik mandi dengan harapan dapat membuatnya tepat pada waktunya, atau meninggalkan keadaan sekarang kerana anda mempunyai tugas penting untuk dijalankan, kadang-kadang menjadi satu-satunya jalan keluar dari orang ramai.

Sekarang, kami tidak menganjurkan di sini bahawa anda harus sentiasa sedar tentang sumbangan anda dalam perbualan atau sembang, dan oleh itu jangan sekali-kali meninggalkan sekumpulan orang walaupun ada perkara yang lebih baik yang boleh anda lakukan.

Apa yang kami katakan ialah, jika anda mengambil berat tentang beberapa sembang media sosial, sesi perkongsian foto, atau rangkaian e-mel yang berkongsi data sulit kerajaan yang penting, tetapi anda masih harus pergi, anda mungkin berminat dengan implikasinya langkah seperti itu, boleh dikatakan.

Dalam artikel hari ini, kita akan bercakap mengenai Snapchat - platform media sosial yang telah menarik perhatian pengguna, talian, dan penyiram sejak pertama kali diperkenalkan. Lebih tepat lagi, topik kami adalah - Adakah Snapchat Memberitahu Pengguna Lain Semasa Anda Meninggalkan Kumpulan? (Maksud pengguna yang dalam kumpulan yang sama, tentu tidak semuanya 188 juta daripadanya.)

Pada masa itu, tanpa basa-basi lagi, mari kita lihat apa yang sedang berlaku di sini, kan?

Apakah Kumpulan Snapchat?

Mirip dengan kebanyakan platform media sosial yang lain, Snapchat juga melihat peluang pada kenyataan bahawa kita manusia cenderung mengatur ke dalam kawanan, dan dengan itu membuat fitur kumpulan untuk aplikasi mereka.

Oleh itu, kumpulan Snapchat boleh terdiri daripada 32 orang, dan setelah ia dibuat, secara automatik ia bermaksud akan ada Kumpulan Cerita yang terhubung dengannya. Dengan cara ini, sifat perhimpunan ini tetap lancar dan pengguna dapat berinteraksi antara satu sama lain dengan cepat dan mudah - setiap individu menyumbang kepada keseluruhan kisah!

Selain itu, menambahkan orang adalah sebiji kek dan setelah anda masuk, anda akan selalu diberitahu tentang semua aktiviti yang berkaitan dengan Kumpulan Cerita yang sedang berlangsung. Cukup kemas, memang!

Beberapa Fakta Penting Mengenai Kumpulan Snapchat

Seperti halnya dalam perjumpaan, acara sukan, pesta anak-anak, atau, sesungguhnya, pertempuran, tempat mana pun yang mempunyai sebilangan besar orang yang berusaha mencapai sesuatu tujuan harus diatur dengan cara tertentu, jika tidak, kekacauan yang betul dapat terjadi begitu acara bermula! (Ini benar terutamanya pesta kanak-kanak. Gagal mengatur salah satu yang baik dan semoga Tuhan mengasihani jiwa anda!)

Bagaimanapun, prinsip organisasi dan peraturan yang sama juga berlaku untuk kumpulan media sosial, dan Kumpulan Cerita Snapchat tidak berbeza. Berikut adalah beberapa peraturan yang mungkin anda ingin ketahui sebelum anda memasuki cerita yang dikongsi:

Mesej Mempunyai Tarikh Luput

Seperti namanya sendiri, Snapchat adalah platform zippy di mana catatan dan kemas kini yang menarik berlaku dengan cepat. Untuk mengelakkan keterlaluan maklumat dan perbincangan menjadi terlalu membosankan, orang-orang di Snapchat memutuskan untuk memberi semua pesan jangka hayat maksimum 24 jam. Selepas itu, semua mesej dalam kumpulan akan dipadamkan, jadi pastikan untuk menyimpan mesej yang anda anggap menarik!

Gelembung Sembang

Sekiranya seseorang membuka tetingkap sembang kumpulan baru dan menjemput rakan Snapchat mereka dari kumpulan yang sama, ini akan membuat gelembung sembang. Semua orang yang ditambahkan ke sembang kumpulan akan dapat melihat gelembung muncul di atas papan kekunci mereka, sehingga mereka dapat menyertai perbincangan dengan segera!

Memasuki Gelembung

Cukup ironisnya, ‘bubble’ Snapchat sebenarnya mengandungi pautan ke profil orang-orang di dalamnya, jadi jika anda ingin melayari profil mereka, anda boleh melakukannya dengan mengklik nama profil mereka yang berada di dalam gelembung. Tidak bersembunyi di gelembung anda di Snapchat! (‘Dalam gelembung anda sendiri-faham? Seperti, antisosial dan barang…. Seperti, anda tidak mahu bergaul dengan orang lain, tetapi kemudian…. Baiklah, teruskan.)

Bagaimana Saya Mengeluarkan Diri Dari Kumpulan?

Sekiranya anda mendapati diri anda berada dalam kumpulan yang tidak lagi ingin berjauhan, berikut adalah cara meninggalkannya:

Cari gambar kumpulan dan klik.

Klik pada tiga titik menegak di sudut kanan atas.

Terakhir, klik "Tinggalkan Kumpulan" di bahagian paling atas.

Oleh itu, Adakah Orang Lain Akan Melihat Sekiranya Anda Meninggalkan Kumpulan?

Ringkasnya - ya, mereka akan melakukannya. Mekanik Kumpulan Cerita Snapchat berfungsi dengan cara bahawa sesiapa yang meninggalkan kumpulan itu, semua mesej mereka akan dipadamkan secara automatik dari itu, jadi, jelas, ahli lain dapat dengan serta-merta menyedari bahawa anda tidak hadir berdasarkan kriteria sederhana ini.

Secara keseluruhan, ciri Kumpulan Cerita Snapchat nampaknya mempromosikan perbincangan, perkongsian pengalaman, dan sumbangan dari semua ahli yang meriah dan menarik. Nampaknya cukup menarik, secara adil. Kami harap anda dapati artikel ini bermanfaat dan semoga anda mendapat banyak cerita Kumpulan 'n' yang meriah di Snapchat pada masa akan datang!

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found