Cara Menghapus Tambah Pantas di Snapchat

Sekiranya anda baru menggunakan Snapchat tetapi bukan platform media sosial secara umum, maka ciri Tambah Pantas seharusnya lebih biasa daripada anda. Anggaplah ia sebagai senarai cadangan rakan Facebook.

Cara Menghapus Tambah Pantas di Snapchat

Ciri Tambah Pantas adalah cara Snapchat untuk menyarankan pengguna dengan minat atau kenalan yang serupa. Algoritma ini agak tidak jelas, sebab itulah tidak semua cadangan wajar diambil kira. Artikel ini mempunyai semua yang perlu anda ketahui mengenai penambahan pantas, termasuk cara menonaktifkannya sebagai ciri dan cara mencegah diri anda muncul di senarai Tambah Pantas orang lain.

Matikan Tambah Pantas

Sekiranya anda tidak mahu diserang dengan terlalu banyak permintaan teman, anda mungkin ingin mempertimbangkan untuk mematikan Tambah Cepat. Inilah cara anda dapat melakukannya:

 1. Buka Snapchat.

 2. Ketik gambar profil anda.

 3. Ketik ikon gear.

 4. Tatal ke bawah melalui menu Tetapan sehingga anda sampai di bahagian "Siapa Yang Boleh ...".

  snapchat tambah cepat

 5. Ketik "Lihat saya dalam Tambah Pantas".

 6. Nyahtanda pilihan.

Namun, ini tidak akan menghalang Snapchat untuk tetap menunjukkan cadangan kepada orang lain yang mungkin ingin anda tambahkan melalui ciri Tambah Pantas. Kaedah ini hanya menghalang akaun anda muncul dalam senarai orang lain.

Perhatikan bahawa permintaan teman yang dikirim melalui Tambah Cepat tidak akan disekat oleh tetapan yang Anda buat di menu "Hubungi Saya".

Lumpuhkan Pemberitahuan Tambah Pantas

Sebilangan besar orang mungkin hanya mengetuk "X" di sebelah profil yang dicadangkan dan meneruskan hari mereka. Walaupun tidak ada yang salah dengan itu, perlu diketahui bahawa ada cara yang lebih cepat untuk melihat ciri cadangan rakan Snapchat.

pemberitahuan snapchat

Sekiranya anda ingin menerima lebih sedikit cadangan rakan, anda perlu mengubah kebenaran aplikasi Di bahagian pemberitahuan pada akaun anda.

Inilah caranya:

 1. Buka Snapchat.

 2. Ketik gambar profil anda.

 3. Ketik ikon gear.

 4. Ketik "Pemberitahuan."

 5. Nyahtanda "Cadangan Rakan".

Tidak ada bahagian yang dikhaskan untuk cadangan Tambah Pantas. Namun, kerana semua cadangan itu muncul sebagai pemberitahuan, mematikan pemberitahuan cadangan rakan semestinya melakukan muslihat.

Ini, secara teori, akan menghalang Snapchat daripada menghantar cadangan rakan kepada anda untuk menambah cepat ke senarai rakan anda walaupun anda mungkin mempunyai minat bersama atau rakan biasa dengan orang tersebut.

Siapa Yang Mungkin Berakhir dalam Senarai Tambah Pantas Anda?

Tidak dapat diketahui bagaimana sebenarnya faktor algoritma Snapchat dalam pelbagai metrik untuk mendapatkan hasilnya ketika datang ke fitur Tambah Cepat. Walau bagaimanapun, terdapat beberapa metrik jelas yang diambil kira.

Contohnya, jika anda mempunyai nombor telefon seseorang dalam senarai kenalan anda tetapi belum menambahkannya ke senarai rakan Snapchat anda, orang itu mungkin akan berakhir sebagai cadangan Tambah Pantas.

Rakan rakan anda juga boleh masuk dalam senarai ini. Jadi mungkin orang yang anda habiskan dengan pelbagai kumpulan. Walaupun anda mungkin tidak berkomunikasi secara langsung antara satu sama lain dan walaupun anda tidak mempunyai rakan yang lain.

Dua Lagi Petua Privasi

Bergantung pada bagaimana anda menghargai aktiviti Snapchat anda atau bagaimana anda sebagai orang, keluar atau peribadi, anda juga harus mempertimbangkan pilihan tetapan privasi berikut.

Pilihan "Siapa yang Dapat Menghubungi Saya" membolehkan anda menetapkan beberapa batasan mengenai siapa yang dapat mengirim Anda Snaps dan siapa yang dapat mengirimi anda pesan.

Menggunakan pilihan "Rakan Saya" mungkin terbaik jika anda adalah orang persendirian. Sebaliknya, jika anda lebih banyak keluar dan jika anda ingin bertemu sebanyak mungkin orang di Snapchat, gunakan pilihan "Semua orang".

Dengan cara itu, setiap orang yang menemui salah satu gambar atau komen anda dapat mengirimkan permintaan, Snap, dan jemputan kumpulan kepada anda.

Untuk Tambah Pantas atau Tidak ke Tambah Pantas

Tidak dapat dinafikan bahawa ciri Tambah Pantas dapat menjadi cara yang baik untuk bertemu orang baru. Pada masa yang sama, ini pasti lebih menjengkelkan daripada berguna bagi mereka yang menganggap senarai rakan mereka terlalu panjang.

Beri tahu kami jika petua kami membantu dan memberitahu kami pendapat anda mengenai ciri Tambah Cepat Snapchat dan kegunaannya, dalam komen di bawah. Juga, beritahu kami berapa banyak NSFW Snaps yang anda terima dari orang yang anda berkawan melalui ciri Tambah Pantas.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found