Cara Melihat Permintaan Sahabat Terkirim di Snapchat

Sekiranya anda pengguna Snapchat yang gemar, anda mungkin akan menyiarkan Berita dan menghantar Snaps setiap hari. Semakin anda terus aktif, semakin banyak rakan anda. Begitulah cara ia berfungsi.

Kadang-kadang mereka menambahkan anda terlebih dahulu, dan kadang-kadang anda menghantar permintaan rakan kepada orang lain. Tetapi bagaimana jika anda menghantar permintaan rakan kepada orang yang salah? Atau anda telah menghantarnya kepada orang yang tepat, tetapi anda telah berubah pikiran. Bagaimana mencari permintaan rakan itu dan mungkin mengambilnya semula?

Melihat Permintaan Rakan yang Dihantar

Snapchat berbeza dengan aplikasi media sosial yang lain kerana terdapat banyak cara untuk menambah rakan. Baiklah, tetapi bagaimana dengan permintaan rakan yang dihantar?

Apabila anda mengirim permintaan teman kepada seseorang di Snapchat, mereka akan menerima pemberitahuan. Nama anda akan muncul di bahagian "Menambahkan saya", dan dari sana, mereka boleh menerima atau mengabaikan permintaan anda.

Tetapi apa yang harus dilakukan jika anda ingin mengambil semula permintaan rakan? Snapchat tidak mempunyai bahagian yang ditentukan untuk permintaan rakan yang anda kirim seperti yang berlaku untuk yang anda terima.

Tetapi membuang permintaan rakan yang dihantar masih tidak rumit. Yang perlu anda lakukan hanyalah pergi ke profil mereka dan ketuk butang "Tambah" sekali lagi. Itu sahaja yang perlu anda lakukan untuk membuang permintaan rakan.

Snapchat

Cara Menambah Rakan di Snapchat

Snapchat boleh menjadi apa yang anda mahukan. Anda hanya boleh menghantar Snaps kepada rakan terdekat anda, dan menghantar Berita untuk beberapa yang terpilih. Tetapi anda juga boleh menjadikannya sangat umum dan menarik banyak rakan dari seluruh dunia. Snapchat agar anda tidak menambah rakan dalam beberapa cara.

Apabila anda membuat profil, anda dapat menambahkan orang dari senarai kenalan telefon anda dengan segera. Sekiranya mereka juga mempunyai akaun Snapchat, tentu saja. Sekiranya tidak, anda boleh menjemput mereka untuk menyertai anda.

Kaedah lain untuk menambah rakan adalah mencari dengan nama pengguna. Mungkin anda pernah berjumpa dengan seseorang di luar talian, dan anda telah membincangkan betapa anda berdua menyukai Snapchat. Anda boleh meminta nama pengguna mereka dan berkawan dengan mereka. Inilah cara anda melakukannya:

  1. Lancarkan Snapchat pada peranti anda.

  2. Ketik ikon kaca pembesar.

  3. Taipkan nama pengguna rakan anda atau nama mereka.

  4. Pilih "+ Tambah" dan kirim permintaan rakan.

Mereka akan mendapat pemberitahuan mengenai permintaan anda dengan serta-merta. Dan apabila mereka mengikuti anda, anda boleh mula menukar Snaps lucu dan mencuba penapis dan lensa.

Snapchat Lihat Permintaan Rakan Terkirim

Tambah Pantas dan Sebutan

Semasa anda menggunakan Snapchat untuk sementara waktu, anda mungkin merasa telah menambahkan semua orang yang mungkin anda dapat. Mungkin terasa janggal untuk mula menambahkan orang asing secara rawak, belum lagi ia berbahaya.

Ciri "Tambah Cepat" adalah senarai orang yang disyorkan oleh Snapchat untuk anda tambahkan sebagai rakan berdasarkan rakan anda yang lain. Anda akan melihat senarai di bahagian Cari atau ketika anda mengetuk pilihan "Tambah Rakan".

Anda boleh menatal senarai ke bawah dan memilih "Tambah" di sebelah orang yang ingin anda berteman. Atau pilih "x" jika anda tidak mahu melihat cadangan tertentu.

Menambah rakan melalui Mentions adalah kaedah terbaik untuk menjalin lebih ramai rakan di Snapchat. Anda mungkin melihat seseorang yang disebut dalam Story dan memutuskan bahawa anda ingin menghantar permintaan berteman kepada mereka. Leret ke atas Kisah dan kemudian ketuk "+ Tambah."

Kod snap

Pernahkah anda mendengar mengenai Snapcodes? Ini adalah kaedah yang sangat mudah untuk menambah rakan, membuka kunci lensa, dan mencari kandungan yang lebih menarik di Snapchat. Apabila anda membuat akaun, anda akan mendapat Snapcode anda secara automatik.

Anda boleh menyimpan Kod Snap anda dengan mengetuk profil anda dan kemudian memilih "Simpan Kod Snap", yang akan mengirimkannya ke Roll Camera atau Galeri anda. Tetapi anda juga boleh menambah rakan di Snapchat dengan cara itu. Inilah cara anda melakukannya:

  1. Rakan anda harus membuka aplikasi Snapchat mereka dan mengetuk ikon profil.

  2. Gunakan Snapchat anda untuk mengimbas Kod Snap mereka dengan mengetuk dan menahan skrin.

  3. Pilih "Tambah Rakan."

Mungkin kedengarannya agak rumit pada awalnya, tetapi tidak banyak. Semasa anda bergaul dengan seseorang, dan anda ingin berteman di Snapchat, mengimbas Kod Snap adalah cara terpantas untuk menyelesaikannya.

Lihat Permintaan Rakan Terkirim

Snapchat dan Kawan

Apabila anda menghantar permintaan rakan kepada orang yang salah, anda boleh, untungnya, mengembalikannya. Bukan sesuatu yang sering terjadi, sudah pasti, tetapi ia berlaku. Sebaiknya bersiap sedia untuk setiap keadaan yang mungkin berlaku.

Adakah anda pernah mengambil balik permintaan rakan? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found