Cara Memotret Skrin di Snapchat tanpa Mengetahui Pengirim (2021)

Premis awal Snapchat adalah bahawa pengguna yang bertuah dapat menghantar gambar dan video yang merasa selamat dengan mengetahui bahawa kandungannya akan habis selepas beberapa saat. Siaran tersesat dengan sejarah digital. Walau bagaimanapun, apabila sesuatu digital masuk ke dalam stratosfera, anda tidak akan dapat memastikannya menjadi baik. Salah satu ciri yang memberi pengguna pemikiran ini adalah pemberitahuan tangkapan layar. Bila-bila masa anda mengambil tangkapan skrin Snapchat pengguna menggunakan kaedah tradisional, pengguna akan diberitahu.

Cara Screenshot di Snapchat tanpa Mengetahui (2021)

Lembaran cheat tangkapan skrin telah beredar di internet sejak 2011, ketika aplikasi dilancarkan. Orang telah mencuba segalanya, mulai dari meletakkan telefon mereka pada mod pesawat dan memaksa aplikasi berhenti sebelum Snapchat mendaftarkan tangkapan skrin hingga teknik manual yang lebih banyak menggunakan telefon orang lain untuk menangkap apa yang muncul di skrin anda.

Snapchat menutup banyak jalan ini, termasuk aplikasi pihak ketiga yang menjanjikan aktiviti tangkapan skrin sembunyi. Masih ada satu jalan yang terbuka. Ini tidak termasuk meminta telefon pintar rakan untuk mendokumentasikan interaksi apa pun yang anda lakukan di Snapchat. Teruskan membaca untuk mengetahui apa itu.

Cara Mengambil Tangkapan Skrin Rahsia di Snapchat

Rahsia untuk tangkapan skrin di Snapchat terletak di dalam toolkit iOS asli yang dipercayai. Ciri rakaman skrin digunakan untuk menangkap interaksi anda di aplikasi media sosial. Walaupun pengguna Android harus menunggu fitur rakaman layar, kini tersedia untuk ponsel Android 10 dan yang lebih baru.

Catatan: Berdasarkan ujian kami pada bulan Mei 2021, pengguna lain tidak menerima pemberitahuan tangkapan skrin. Tetapi, maklum balas yang kami terima dari pembaca kami menyatakan bahawa mereka mendapat. Sekiranya ini adalah kaedah yang ingin anda gunakan, lebih baik anda mengujinya terlebih dahulu dengan rakan.

Menembak Snapchats secara diam-diam menggunakan iPhone

Pengguna iPhone pernah dapat menyaring rakaman Snap yang tidak dapat dikesan. Malangnya, pada Mei 2021, itu tidak mungkin lagi. Pengguna lain menerima pemberitahuan untuk kedua tangkapan layar dan fungsi rakaman skrin berdasarkan ujian kami.

Walaupun aplikasi pihak ketiga di App Store nampaknya tidak begitu dipercayai. Sebilangan besar aplikasi yang kami cuba tidak berfungsi sama sekali. Yang lain masih menghantar pemberitahuan. Sudah tentu, ini mungkin kerana kemas kini terkini. Oleh itu, jika anda ingin menggunakan aplikasi pihak ketiga untuk tangkapan skrin Snaps, terus periksa App Store.

Keadaan ini hanya meninggalkan satu pilihan untuk pengguna iPhone: Gunakan peranti lain. Anda perlu menggunakan telefon, tablet, dan lain-lain, untuk menangkap Snap untuk mengelakkan pemberitahuan tangkapan skrin.

Tangkapan Skrin Rahsia Snapchats menggunakan Android

Sebelum Android 10, terdapat banyak aplikasi rakaman skrin pihak ketiga dan bahkan beberapa penyelesaian dalam pelancar permainan Android. Tetapi sekarang, terdapat ciri rakaman skrin seperti iPhone.

Cara Menggunakan Ciri Rakaman Skrin di Android 10+ untuk Diam-diam Memotret Tangkapan Skrin

Pengguna Android dapat membuka Snap yang mereka minati dalam screenshot, kemudian turun dari atas telefon mereka untuk mengakses panel kawalan.

 1. Buka Snap yang ingin anda tangkap.
 2. Akses yang "Panel kawalan" dengan menarik dari bahagian atas skrin ke bawah.
 3. Leret, cari, dan pilih "Perakam skrin" fungsi.

 4. Ketik "Rakam."
 5. Kira-kira bermula, kemudian anda berjaya menangkap gambar Snap ke telefon anda. Anda juga boleh mengetuk "Berhenti" ikon untuk menamatkan rakaman, dan amaran tangkapan skrin tidak akan muncul.

Penyelesaian di atas masih berfungsi pada Oktober 2021 pada Android.

Satu-satunya masa anda tidak dapat memulai rakaman layar adalah ketika anda berada di tengah-tengah melihat sekejap, jadi yang terbaik adalah untuk mengetahui apakah tembakan akan memerlukan rakaman sebelum anda membuka atau tidak.

Berhati-hati. Terdapat beberapa keadaan di mana pengirim diberitahu jika anda telah membuat tangkapan layar atau merakam foto atau videonya. Jika anda saat ini menggunakan versi aplikasi sebelumnya, anda dapat menyaring kandungan wartawan dengan selamat, mengetahui mereka tidak lebih bijak untuk menggunakan cara anda. Pertaruhan terbaik anda adalah mengujinya pada Snap rakan lain (seseorang yang tidak peduli bahawa anda mengambil tangkapan skrin) sebelum mencubanya.

Menggunakan Mod Pesawat untuk Mengambil Tangkapan Skrin Snapchat secara diam-diam - Adakah Ia Berfungsi?

Dulu ada jalan keluar yang mudah untuk mengambil tangkapan layar, tetapi tentu saja, seperti mana-mana pembangun yang baik, Snapchat menyedari jalan keluarnya dan menyelesaikannya. Untuk memahami, tidak, penyelesaian ini tidak berfungsi lagi.

Berdasarkan ujian yang dilakukan pada bulan Mei 2021, Snapchat memberi tahu penerima yang kami sayangi setiap kali kami mengambil tangkapan skrin.

Apa yang kami cuba:

 • Hidupkan Mod Pesawat, matikan Wifi, buka Snap dan tangkapan skrin.
 • Hidupkan Mod Pesawat, aktifkan Wifi, buka Snap dan tangkapan skrin.
 • Buka Snap, kemudian hidupkan Mod Pesawat.
 • Tutup Snapchat, hidupkan Mod Pesawat, kemudian buka semula aplikasi dan tangkapan skrin.

Seperti yang anda lihat, tidak kira apa yang kami lakukan, pemberitahuan tangkapan layar muncul.

Sudah tentu, jika anda menggunakan Snapchat versi lama pada telefon lama, anda mungkin dapat menggunakannya. Kami akan meninggalkan arahan di sini. Hanya berhati-hati; cubalah dulu pada rakan karib.

Untuk mengambil tangkapan skrin tanpa memberitahu siapa pun ketika menggunakan Android 9 atau Snapchat versi sebelumnya, lakukan ini:

 1. Buka Snapchat dan menuju ke snap, tetapi jangan membukanya dulu. Ia masih boleh dikatakan "Foto Baru."
 2. Biarkan Snapchat berjalan di latar belakang semasa anda menuju ke tetapan telefon anda dan aktifkan "Mod kapal terbang."
 3. Pergi ke Snap yang ingin anda tangkap dan ambil tangkapan skrin anda. JANGAN keluar dari Mod Pesawat.
 4. Kembali dari Snap dan pergi ke anda "Profil" ikon di sudut kanan atas.
 5. Ketik pada "Tetapan" roda gigi di sudut kanan atas.
 6. Ketik "Kosongkan cache" di bawah "Tindakan Akaun", kemudian pilih "Kosongkan semua."
 7. Setelah membersihkan Cache, anda boleh menutup Snapchat dan membelok "Mod kapal terbang" mati.

Penafian: Sekiranya anda belum mengetahuinya, ini boleh diragui secara moral, dan mungkin hanya berfungsi pada Android 9 atau lebih awal, walaupun ia hanyalah selfie yang tidak memikat dari datuk dan nenek anda yang baru dimulakan.

Soalan Lazim Tangkapan Skrin Rahsia Snapchat

Adakah menyekat kandungan Snapchat seseorang?

Walaupun kami telah menyebutkan bahawa secara moral tidak disukai untuk menangkap gambar muat naik Snapchat seseorang, tidak semestinya haram untuk melakukannya. Kesahan tindakan sedemikian bergantung pada beberapa faktor.

Tindakan mudah mengambil tangkapan skrin tidak menyalahi undang-undang. Sesiapa yang menggunakan aplikasi ini dengan sengaja meletakkan sesuatu di internet untuk anda lihat.

Sekarang, apa yang anda lakukan dengan tangkapan skrin adalah perkara lain. Selain daripada kemungkinan kesan sipil (seseorang mungkin mempunyai tuntutan undang-undang yang boleh dilakukan terhadap anda bergantung pada pelanggaran hak cipta), ada beberapa akibat undang-undang yang teruk yang mungkin anda hadapi.

Masalah undang-undang pertama yang dapat anda hadapi adalah termasuk tangkapan skrin. Dengan mengandaikan bahawa itu adalah gambaran eksplisit dari anak di bawah umur, hanya dengan mempunyai gambar seperti itu dapat membuat anda dalam masalah seumur hidup.

Yang kedua ialah pemerasan; mengambil gambar seseorang tanpa persetujuannya dan memberitahu mereka bahawa anda akan membagikannya jika mereka tidak memenuhi tuntutan anda baru-baru ini ada dalam berita.

Terdapat kesan lain dari undang-undang (kami bukan pengacara, jadi jangan menyelami subjek ini) untuk menyaring kandungan seseorang di Snapchat, tetapi perlu juga disebutkan bahawa anda boleh melarang penggunaan aplikasi tersebut. Sekiranya orang yang kandungannya telah anda tangkap mengetahui, mereka dapat melaporkan anda ke Snapchat. Oleh itu, akaun anda boleh dinyahaktifkan kerana melanggar garis panduan komuniti.

Bolehkah saya memadamkan snap setelah menghantarnya?

Sekiranya anda telah membaca artikel ini dan memutuskan bahawa anda ingin mengingat sesuatu yang anda hantar kepada pengguna lain di Snapchat, itu mungkin. Pergi ke mesej anda dan tekan lama Snap atau mesej.

Menu pop timbul muncul, dan anda boleh mengetuk 'Hapus.' Snap hilang setelah anda mengesahkan tindakan anda (walaupun pengguna lain akan melihat bahawa anda telah memadamkan sesuatu). Dengan andaian orang tersebut belum membuka Snap, anda mungkin selamat. Tetapi jika mereka membukanya dan mengambil tangkapan skrin, tidak ada cara untuk kembali.

Mengapa Snapchat menyertakan pemberitahuan tangkapan skrin?

Pemberitahuan tangkapan skrin menjadi lebih menonjol dengan pengembangan aplikasi. iPhone, misalnya, kini memberitahu pengguna jika seseorang menayangkan panggilan FaceTime mereka. Pembangun kini memasukkan ciri-ciri ini dengan asas bahawa pengguna harus menjaga tahap privasi internet.

Walaupun Snapchat tidak dapat menghalang anda mengambil tangkapan skrin, sekurang-kurangnya ia dapat memberitahu orang lain mengenainya. Sebagai pengguna Snapchat, selalu terbaik untuk mengelakkan meletakkan apa-apa dalam talian yang anda tidak mahu semua orang lihat.

Adakah fungsi Rakaman Skrin menangkap gambar / video tanpa memberitahu pengguna?

Ya, mulai 3/26/2021, rakaman layar rahasia menggunakan fungsi "Screen Recorder" telah diuji, dan masih berfungsi untuk foto dan video.

Adakah kaedah penyelesaian Aplikasi / Pesawat Pihak Ketiga yang digunakan pada masa lalu masih berfungsi?

Tidak, bahkan jika Anda menggunakan aplikasi atau metode tertentu pada masa lalu, Snapchat sejak saat itu telah memperbaiki masalah yang menjadikan kaedah ketinggalan zaman ini berfungsi.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found