Ulasan Adobe Photoshop CC 2015

£ 8.57 Harga semasa dikaji

Dari semua aplikasi Creative Cloud, Photoshop telah lama digunakan dan memperoleh banyak ciri. Ini merangkumi penyesuaian foto, penyesuaian semula, montaj, ilustrasi, gambar vektor, seni rupa, penyuntingan video, pemprosesan gambar perubatan, grafik web, animasi, pemodelan dan percetakan 3D, belum lagi tugas-tugas lain yang tidak berkesudahan yang dilakukan secara berkala tetapi yang mana ia tidak bertujuan.

Ulasan Adobe Photoshop CC 2015 Lihat ulasan berkaitan Adobe Creative Cloud 2015: Kemas kini yang gemuk - untuk beberapa

Ini tidak menghalang Adobe memikirkan ciri baru untuk dicari setiap tahun - lebih kerap daripada setiap tahun, sekarang kita mempunyai model langganan. Walau bagaimanapun, adalah wajar untuk mengatakan harapan terhadap inovasi yang mengasyikkan disenyapkan. Kali ini, ada beberapa penambahan pada kotak alat penyuntingan gambar dan sekumpulan perubahan aliran kerja, terutama untuk pereka aplikasi dan web.

Berkat pengambilalihan Adobe dari perpustakaan Fotolia yang besar pada musim sejuk lalu, anda kini dapat mencari dan membeli gambar stok dan video dari panel Perpustakaan Photoshop. Komputer bertanda air siap digunakan dan boleh diganti secara automatik dengan salinan berlesen. Harga sangat kompetitif dengan saingan seperti iStock, pada harga £ 7 untuk sebarang gambar, £ 24 untuk 10 gambar sebulan atau £ 180 untuk 750 (£ 144 jika dibayar setiap tahun).

Walau bagaimanapun, tidak ada lesen lanjutan, eksklusif atau rancangan multi-tempat duduk, dan Adobe menegaskan dengan teliti bahawa jika anda menggunakan gambar yang sama untuk dua pelanggan, anda mesti melesenkannya lagi (walaupun langganan akan menjadikannya tidak bermakna). Awal hari, saya rasa.

photoshop2015-adobestock

Penapis pewarna

Penapis baru untuk tahun 2015 ialah Dehaze. Apabila anda melanggar peraturan untuk tidak menembak, tetapi tidak begitu mendadak sehingga berlaku sesuatu yang menarik, anda akan mendapat kontras rendah dan gambaran yang mengecewakan. Dehaze adalah penyelesaian Adobe. Ia hanya tersedia di modul Camera Raw (pada tab Effect), tetapi boleh digunakan untuk JPEG atau fail gambar lain, melalui Filter | Penapis Raw Kamera, serta gambar mentah semasa diimport.

Dehaze juga tersedia di Lightroom, tetapi tidak di Premiere, di mana ia juga boleh digunakan. Anda sebenarnya boleh menilai video menggunakan Camera Raw dalam Photoshop, tetapi saya tidak mencuba Dehaze dengan cara ini, kerana mana-mana penapis yang menggunakan analisis bingkai demi bingkai berisiko berkelip (hello, Auto Color), dan kerana mengedit video di Photoshop adalah untuk hipsters .

Saya mencuba Dehaze pada beberapa tangkapan mentah dan hasilnya cukup memuaskan. Seperti setara pihak ketiga, seperti DxO ClearView, ia jelas menggunakan proses yang serupa dengan Bayangan / Sorotan, tetapi artefak halo yang harus anda perhatikan dengan penapis itu dikendalikan dengan sangat baik.

Yang lebih ketara adalah kecenderungan untuk mengubah warna atau menurunkan warna warna di midrange. Nada penyangak kadang-kadang kelihatan seolah-olah mereka telah dikeluarkan secara sah dari gambar asalnya, kadang-kadang tidak.

photoshop2015-dehaze2 sebelum

photoshop2015-dehaze2dehaze

Bandingkan gambar ladang angin yang diperbetulkan menggunakan slaid Asas dan gunakan Dehaze: yang terakhir menghasilkan jalur kemerahan di langit. Satu slaid Amount adalah semua yang anda dapat; tidak ada mod lanjutan untuk tweak. Apabila berfungsi, ia adalah penyelamat tembakan, tetapi tidak berfungsi setiap masa.

Anda boleh menambahkan butiran pada tab Camera Raw yang sama, dan sekarang, bersama dengan bunyi Uniform dan Gaussian, dalam semua penapis Blur Gallery. Ini menjimatkan langkah tambahan untuk menambahkan kebisingan setelah butiran asli gambar dihancurkan oleh kesan kabur mewah anda.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found