Tambahan Kodi Undang-undang Terbaik untuk Filem, Muzik dan Video

 • Apa itu Kodi? Semua yang Anda PERLU Ketahui mengenai Aplikasi Streaming TV
 • 9 tambahan Kodi terbaik
 • 7 kulit Kodi terbaik
 • Cara memasang Kodi pada Fire TV Stick
 • Cara menggunakan Kodi
 • 5 VPN terbaik untuk Kodi
 • 5 kotak Kodi terbaik
 • Cara memasang Kodi ke Chromecast
 • Cara memasang Kodi pada TV Android
 • Cara memasang Kodi pada Android
 • Cara mengemas kini Kodi
 • Cara menghentikan penyangga Kodi
 • Cara membuang binaan Kodi
 • Adakah Kodi Sah?
 • Cara menggunakan Kodi Configurator

Kodi adalah perisian sumber terbuka percuma yang direka untuk hiburan di rumah.

Tambahan Kodi Undang-undang Terbaik untuk Filem, Muzik dan Video

Sumber terbuka dan ringan menjadikannya hebat untuk banyak peranti, dari Amazon Fire Sticks hingga Android TV. Walaupun pada awalnya diperkenalkan ke dunia sebagai Pusat Media Microsoft Xbox (XBMC), perisian tersebut akhirnya berkembang dan melahirkan masyarakatnya sendiri.

Cara orang menikmati Kodi adalah dengan memasang alat tambah untuk pelbagai kegunaan hiburan.

Apa itu Tambah Kodi?

Untuk memanfaatkan sepenuhnya Kodi, anda boleh memasang alat tambah atau pelanjutan, dan ada banyak pilihan.

Addons adalah sekumpulan kod yang mengubah Kodi. Walau bagaimanapun, dalam beberapa bulan kebelakangan ini, banyak alat tambah yang tidak berfungsi. Untuk memeriksa sama ada add-on Kodi kegemaran anda masih disokong, sumber terbaik anda ialah menyemak laman web Kodi rasmi, di mana ia menyimpan direktori semua tambahan Kodi yang tersedia dan sah.

BACA SETERUSNYA: Cara menggunakan Kodi

Harap diperhatikan bahawa banyak addons mengandungi kandungan yang tidak dilesenkan secara rasmi, dan mengakses kandungan tersebut mungkin tidak sah. Ringkasnya, jika kandungannya percuma, tetapi kelihatan terlalu bagus untuk menjadi kenyataan, mungkin itu benar.

Addon Kodi Undang-undang Terbaik untuk Video

1. YouTube

best_addons_kodi_youtube

Seperti yang anda jangkakan, perkhidmatan video terbesar di dunia juga menawarkan tambahan untuk Kodi. Menampilkan lebih dari satu bilion pengguna, hampir sepertiga orang di internet, YouTube masih menjadi destinasi nombor satu untuk video tanpa akal, dokumentari yang berwawasan, dan segala yang ada di antara mereka.

2. TwitchTV

kodi-install-twitch

Twitch dilancarkan pada tahun 2011 dan merupakan platform permainan sosial dan komuniti. Ditujukan kepada pemain, Twitch membolehkan pemain video mengalirkan permainan mereka dan menonton orang lain melakukan perkara yang sama. Alat tambah Kodi ini membolehkan anda terlibat dalam Twitch menggunakan TV atau peranti lain yang menjalankan Kodi.

Addon Kodi Undang-undang Terbaik untuk Audio

1. Podcast iTunes iTunesbest_kodi_addons_apple_itunes_podcast

Sekiranya anda mempunyai pembesar suara terbaik yang disambungkan ke TV, kadang-kadang, anda mungkin mahu menggunakan sistem ini untuk mendengar podcast. Sekiranya anda melakukannya, maka addon Apple iTunes Podcast Kodi sangat sesuai untuk anda. Ini sama sekali tidak rasmi, tetapi kerana podcast disiarkan secara percuma, semuanya halal.

Memasang alat tambah tidak mungkin lebih mudah. Pergi ke Video | Tambah | Dapatkan Lagi ... dan tatal ke bawah sehingga anda melihat Podcast iTunes iTunes, dan kemudian klik Pasang.

Petua:Stik TV Api Amazon (Generasi ke-2 atau Generasi ke-3 4K) adalah dua peranti streaming Kodi terbaik. Mereka tanpa wayar, berpatutan, dan memberikan arus yang kukuh. Sekiranya anda sudah mempunyai peranti Api, berikut adalah cara memasang Kodi pada Amazon Fire TV Stick.

2. SoundCloud

soundcloud_logo

SoundCloud pada dasarnya adalah "YouTube" pencipta muzik. Ini adalah platform pengedaran audio yang membolehkan artis pemula memuat naik, menjadi tuan rumah, dan berkongsi karya mereka dengan mudah. Alat tambah Kodi membolehkan anda melakukannya dari ruang tamu anda, jadi anda boleh melihat muzik dari rakan atau orang asing anda dan memainkannya dengan semua kekuatan yang diberikan oleh TV atau kotak Kodi anda.

Alat Tambah Kodi Terbaik untuk Filem

1. Keretakan

Crackle adalah tambahan sah yang menyediakan iklan dan tayangan filem percuma dengan iklan. Anda boleh melihat kategori "TV" dan "Filem", seperti Action, Adventure, Crime, Drama, dan banyak lagi. Pilihannya merangkumi pelbagai rancangan dan filem yang berlangsung selama beberapa dekad, termasuk hits dari tahun 80-an, 90-an, dan bahkan episod dan filem baru-baru ini. Terdapat banyak hiburan streaming untuk semua orang.

2. Netflix

Walaupun belum ada tambahan Netflix rasmi untuk Kodi, beberapa repositori menawarkan perkhidmatan penstriman. Banyak add-on yang teduh atau tidak memihak, tetapi yang lain seperti repositori CastagnaIT Netflix menawarkan cara yang sah untuk menggunakan Netflix di Kodi. Anda masih memerlukan akaun Netflix, dan ia memerlukan anda log masuk.

Cara memasang addon Kodi

Mudah untuk memasang sebahagian besar addons di Kodi menggunakan repositori.

BACA SETERUSNYA: Adakah Kodi sah?

Pergi ke Tetapan | Tambahan | Pasang Dari Repositori (dalam versi 15 ke atas) atau Dapatkan Tambah (v14) dan buka repositori addon Kodi. Addon di sini dipisahkan mengikut jenis. Semak imbas addon dan pilih kegemaran anda.

Harap diperhatikan bahawa banyak addons mengandungi kandungan yang tidak dilesenkan secara rasmi, dan mengakses kandungan tersebut mungkin tidak sah. Adalah menjadi tanggungjawab pengguna untuk mematuhi semua undang-undang yang berlaku di negara mereka mengenai penggunaan. Dennis Publishing Ltd tidak termasuk semua tanggungjawab untuk kandungan tersebut. Kami tidak memaafkan dan tidak bertanggungjawab atas pelanggaran harta intelek atau hak pihak ketiga yang lain dan tidak akan bertanggungjawab kepada mana-mana pihak kerana kandungan tersebut disediakan. Ringkasnya, jika kandungannya percuma tetapi kelihatan terlalu bagus untuk menjadi kenyataan, mungkin itu benar.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found