Adakah Kodi sah? Inilah yang perlu anda ketahui.

 • Apa itu Kodi? Semua yang Anda PERLU Ketahui mengenai Aplikasi Streaming TV
 • 9 tambahan Kodi terbaik
 • 7 kulit Kodi terbaik
 • Cara memasang Kodi pada Fire TV Stick
 • Cara menggunakan Kodi
 • 5 VPN terbaik untuk Kodi
 • 5 kotak Kodi terbaik
 • Cara memasang Kodi ke Chromecast
 • Cara memasang Kodi pada TV Android
 • Cara memasang Kodi pada Android
 • Cara mengemas kini Kodi
 • Cara menghentikan penyangga Kodi
 • Cara membuang binaan Kodi
 • Adakah Kodi Sah?
 • Cara menggunakan Kodi Configurator

Kodi adalah salah satu perisian hiburan yang paling hebat yang anda dapat dan membolehkan anda menstrimkan pelbagai kandungan, dari internet atau peranti tempatan. Tetapi dengan begitu banyak tawaran, termasuk filem dan permainan, perlu bertanya apakah selamat digunakan tanpa melanggar undang-undang di seluruh dunia.

Adakah Kodi sah? Inilah yang perlu anda ketahui.

Adakah sah menggunakan Kodi?

Jawapan mudahnya adalah ya. Dalam keadaannya yang tidak tersentuh, Kodi adalah perisian yang direka untuk mengalirkan kandungan pada pelbagai peranti, dan itu bermaksud sah. Namun, seperti penyemak imbas, klien torrent, atau alat pengkomputeran lain, mungkin menggunakan Kodi untuk tujuan yang lebih jahat.

Kotak Kodi, misalnya, biasanya digunakan untuk mengakses aliran, filem, dan muzik bola sepak cetak rompak. Praktik ini dikenali sebagai penstriman haram dan secara efektif berkaitan dengan bila-bila masa anda menonton kandungan video atau mendengar muzik berhak cipta tanpa izin pemilik hak cipta, menggunakan perisian atau perkakasan. Ini termasuk telefon, tablet, TV pintar, dan juga kotak streaming seperti Kodi.

Sifat sumber terbuka Kodi bermaksud juga dimungkinkan untuk memuat turun pelbagai tambahan, dan beberapa sambungan perisian yang paling popular memasuki wilayah berbahaya. Sebagai peraturan umum, jika anda mengesyaki add-on Kodi memberikan media yang terlalu bagus untuk menjadi kenyataan, kemungkinan, mungkin. Sebagai contoh, jika anda menonton rancangan TV, acara sukan, filem, atau yang serupa dan biasanya anda perlu membayar untuk menontonnya, maka anda akan merasa tidak senang.

Satu pemberian besar yang membawa kepada penggunaan haram adalah apabila aplikasi menghendaki anda mengedit tetapan di Kodi seperti membenarkan pemasangan dari perkhidmatan yang tidak diketahui. Senario khusus itu tidak selalu menunjukkan niat haram, tetapi biasanya menunjukkan beberapa bentuk aktiviti haram. Sebagai contoh, add-on ExodusRedux mengikis internet untuk filem dan membolehkan anda menonton apa sahaja yang anda mahukan. Tindakan ini adalah aktiviti haram.

Bolehkah saya menghadapi masalah menggunakan eksodus?

Ya awak boleh. Namun, itu berdasarkan penggunaan data yang dipintas yang membuktikan tindakan dan niat anda. Secara umum, jika anda menggunakan Exodus Redux, anda "biasanya" menonton filem tanpa izin secara haram.

Adakah Exodus Redux Selamat?

Tidak, Exodus Redux tidak selamat digunakan. Perisian hasad dan virus boleh disuntik ke dalam repositori pemasangan atau diperoleh dari pautan filem luaran yang boleh menyebabkan masalah serius dengan PC atau Mac anda.

Alat tambah yang tidak sah sering menyebabkan perisian hasad, perisian intip, dan trojan.

Sama seperti banyak permainan yang tersedia secara percuma di internet, add-on Kodi juga menimbulkan risiko. Banyak yang membuka pintu kepada trojan, malware, dan juga spyware. Secara umum, alat tambah pihak ketiga dari laman web luaran boleh menjadi perniagaan yang berisiko, jadi berhati-hatilah dengan tindakan dan keputusan anda.

Harap maklum bahawa banyak alat tambahan JUGA mengandungi kandungan yang tidak dilesenkan secara rasmi.

Apa pendirian Kodi mengenai alat tambah?

Pembangun Kodi menjauhkan diri dari dunia add-on yang suram dan mengekalkan aplikasi dan laman web dalam bentuk asalnya, perisian ini sah seperti penyemak imbas web. Catatan yang dibuat pada bulan April 2014 oleh pembangun Kodi berbunyi:

Kesimpulannya, Kodi, dalam bentuknya yang tidak berubah, sangat sah. Walau bagaimanapun, alat tambah tertentu mengaburkan perkara. Sekiranya anda sudah selesa menonton aliran di laman web seperti Putlocker, maka menggunakan Kodi dengan alat tambah tertentu tidak berbeza. Sekiranya tidak, ada baiknya membuang banyak sambungan Kodi yang paling popular.

Adakah menggunakan Kodi akan membuat saya menghadapi masalah?

Menggunakan Kodi adalah sah, tetapi tindakan yang diambil adalah yang menentukan sama ada anda menggunakan aplikasi secara haram. Apa maksudnya? Anda boleh mabuk pada malam Jumaat di rumah rakan anda tanpa melanggar undang-undang, tetapi apabila anda menyerahkan minuman kepada anak di bawah umur, anda melakukan aktiviti haram. Ketika datang ke Kodi, anda BOLEH mendapat masalah ketika menggunakannya untuk tujuan haram, tetapi anda mesti terperangkap dalam melakukannya, sama ada oleh Penyedia Perkhidmatan Internet (ISP) atau dengan cara lain. Oleh itu, menggunakan Kodi adalah sah dan tidak akan membuat anda bermasalah, melainkan jika anda menggunakannya secara haram, seperti menonton filem tanpa izin secara percuma dari aplikasi pihak ketiga seperti Exodus Redux.

Bolehkah Kodi dikesan?

Ya, ISP anda dapat memantau tindakan anda, dan perisian hasad juga dapat melacak pergerakan anda jika berada di "bawah kendali". PC anda. Menggunakan VPN membantu melindungi penggunaan komputer anda dengan menyembunyikan maklumat IP sebenar anda, yang membawa kepada data peribadi yang tidak dapat dilacak. Apa pun, pemerintah mungkin memiliki kekuatan untuk melihat tindakan Anda, bahkan ketika menggunakan VPN.

Oleh kerana banyak alat tambah mengandungi kandungan yang tidak dilesenkan secara rasmi dan mengakses kandungan tersebut mungkin tidak sah, adalah tanggungjawab pengguna untuk mematuhi semua undang-undang yang berlaku di negara mereka berkenaan dengan penggunaan. Alphr tidak termasuk semua tanggungjawab untuk kandungan tersebut. Kami tidak memaafkan dan tidak bertanggungjawab atas pelanggaran harta intelek atau hak pihak ketiga yang lain dan tidak akan bertanggungjawab kepada mana-mana pihak kerana kandungan tersebut disediakan.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found