Cara Menghapus Binaan Kodi: Tetapkan semula Kodi ke Tetapan Lalai, Kilangnya

 • Apa itu Kodi? Semua yang Anda PERLU Ketahui mengenai Aplikasi Streaming TV
 • 9 tambahan Kodi terbaik
 • 7 kulit Kodi terbaik
 • Cara memasang Kodi pada Fire TV Stick
 • Cara menggunakan Kodi
 • 5 VPN terbaik untuk Kodi
 • 5 kotak Kodi terbaik
 • Cara memasang Kodi ke Chromecast
 • Cara memasang Kodi pada TV Android
 • Cara memasang Kodi pada Android
 • Cara mengemas kini Kodi
 • Cara menghentikan penyangga Kodi
 • Cara membuang binaan Kodi
 • Adakah Kodi Sah?
 • Cara menggunakan Kodi Configurator

Kodi hebat kerana percuma dan sumber terbuka - dan yang terakhir sangat sesuai jika anda suka menyesuaikan sesuatu. Walaupun Kodi (XBMC seperti biasa) dapat mengalirkan hampir apa sahaja dari internet atau cakera keras tempatan anda, terdapat banyak cara untuk menjadikannya kelihatan dan berfungsi seperti yang anda mahukan. Cara terpantas untuk melakukannya adalah dengan menggunakan binaan Kodi. Walau apa pun, mungkin ada kalanya anda perlu menyahpasang binaan semasa untuk mencuba sesuatu yang baru atau menyegarkan penampilan dan elemen navigasi.

Cara Menghapus Binaan Kodi: Tetapkan semula Kodi ke Lalai, Tetapan Kilangnya

Ringkasnya, build Kodi adalah versi XBMC yang hadir "pre-bakar" dengan alat tambah popular dan antara muka pengguna grafik (GUI) atau kulit yang mengubah elemen penampilan dan navigasi. Senario ini bermaksud anda tidak perlu memasang add-on Kodi tertentu secara manual, mengubah banyak pilihan, atau mengkonfigurasi tetapan. Binaan Kodi dibuat oleh peminat dan pembangun Kodi yang lain dan, bergantung pada tahap pengetahuan mereka, boleh menjadi sangat maju dan teknikal atau sedikit suram.

Walaupun kebanyakan binaan Kodi berfungsi tanpa masalah, anda mungkin menghadapi masalah dengan yang tertentu atau hanya mahu menghapusnya. Artikel ini menunjukkan kepada anda cara membuang binaan Kodi dan memulihkan yang asal.

Menghapus dan memasang semula Kodi tidak membuang binaan yang sedang digunakan, dan menjadikan Kodi ke keadaan lalai tidak mungkin dilakukan secara asli. Walau apa pun, ada cara untuk membuang binaan Kodi dan mengembalikan Kodi ke tetapan kilang.

Pembinaan Kodi terbaik di UK 2016: Tujuh versi XBMC untuk streaming pada Fire Stick dan peranti lain

Pastikan Sumber Tidak Dikenal Hidup

Sebelum anda mengetahui Kodi dan memasang atau membuang add-on atau binaan pihak ketiga, Sumber yang tidak diketahui mesti diaktifkan.

Cara Menghapus Tambah Kodi

Inilah cara membuang add-on Kodi di Firestick:

 1. Buka Kodi dan klik Alat tambah di sebelah kiri.
 2. Klik Tambah Saya dari menu yang muncul.
 3. Tapis alat tambah yang ingin anda alih keluar atau pilih Semua.
 4. Klik pada add-on untuk menghapusnya dan kemudian klik ikon tong sampah.

Anda boleh melakukan ini untuk beberapa add-on dengan mengikuti langkah yang sama seperti di atas.

Cara Menghapus Binaan Kodi

Sebelum anda memulakan, perlu diperiksa sama ada anda mempunyai fusion repo yang dipasang. Fusion repo, atau Fusion repository, membolehkan anda memasang banyak add-on Kodi. Ia ditutup pada Julai 2017 tetapi kembali pada akhir tahun itu dengan lebih sedikit ciri.

Sekiranya anda mempunyai repo Fusion, tutorial ini sangat cepat. Sekiranya tidak, anda perlu memuat turunnya. Nasib baik, itu tidak terlalu lama.

 1. Buka repo Fusion anda
screen_shot_2016-11-25_at_17

2. Setelah Fusion dipasang, arahkan ke Sistem> Tetapan> Alat tambah, dan pilih Pasang dari zip. Sekiranya Fusion adalah sebahagian daripada pemasangan Kodi anda, anda mesti melihatnya dalam senarai dengan repos lain. Klik padanya.

3. Pada skrin seterusnya pilih Mulakan-di sini, dan kemudian pergi ke plugin.video.freshstart-X.X.X.zip, dengan x.x.x menandakan versi terbaru fail zip.

screen_shot_2016-11-25_at_17

4. Setelah dipasang, pergi ke skrin utama dan kemudian Program> Tambah> Permulaan Baru, klik okey, dan kemudian anda akan diminta untuk memulakan semula Kodi. Semasa Kodi reboot, anda akan melihatnya dipulihkan ke tetapan kilang. screen_shot_2016-11-25_at_17

Cara Menetapkan Semula Kodi di TV Kebakaran

Sekiranya anda menggunakan Kodi di Fire TV atau Fire TV Stick, berikut adalah ikhtisar ringkas mengenai cara menetapkannya semula.

 1. Navigasi ke Tetapan pada peranti anda. Tetapan TV Kebakaran
 2. Seterusnya, klik pada Aplikasi. Menu Tetapan Stick TV Api
 3. Sekarang, klik pada Urus Aplikasi yang Dipasang.
 4. Kemudian, pilih Kodi dari senarai.
 5. Seterusnya, pilih Kosongkan data dari pilihan.
 6. Anda akan diminta dengan skrin yang serupa, pilih Kosongkan data lagi.
 7. Lancarkan aplikasi dan laksanakan arahan persediaan sekali lagi.

Anda harus aktif dan aktif dengan pemasangan Kodi yang baru. Sekarang anda boleh menyesuaikannya dengan isi hati anda.

Harap maklum bahawa banyak alat tambah mengandungi kandungan yang tidak dilesenkan secara rasmi dan mengakses kandungan tersebut mungkin tidak sah. Adalah menjadi tanggungjawab pengguna untuk mematuhi semua undang-undang yang berlaku di negara mereka berkenaan dengan penggunaan. Dennis Publishing Ltd tidak termasuk semua tanggungjawab untuk kandungan tersebut. Kami tidak memaafkan dan tidak bertanggungjawab atas pelanggaran harta intelek atau hak pihak ketiga yang lain dan tidak akan bertanggungjawab kepada mana-mana pihak kerana kandungan tersebut disediakan. Ringkasnya, jika kandungannya percuma, tetapi kelihatan terlalu bagus untuk menjadi kenyataan, mungkin itu benar.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found