Kotak Kodi terbaik UK 2019: TV Android terbaik untuk streaming dan permainan

 • Apa itu Kodi? Semua yang Anda PERLU Ketahui mengenai Aplikasi Streaming TV
 • 9 tambahan Kodi terbaik
 • 7 kulit Kodi terbaik
 • Cara memasang Kodi pada Fire TV Stick
 • Cara menggunakan Kodi
 • 5 VPN terbaik untuk Kodi
 • 5 kotak Kodi terbaik
 • Cara memasang Kodi ke Chromecast
 • Cara memasang Kodi pada TV Android
 • Cara memasang Kodi pada Android
 • Cara mengemas kini Kodi
 • Cara menghentikan penyangga Kodi
 • Cara membuang binaan Kodi
 • Adakah Kodi Sah?
 • Cara menggunakan Kodi Configurator

Sekiranya anda membaca ini, anda mungkin sudah tahu mengenai Kodi. Tetapi bagi mereka yang tidak sedar, inilah yang perlu anda ketahui: Kodi (dahulunya XBMC) adalah salah satu perisian streaming yang terbaik yang anda dapat kerana dapat dipasang di hampir setiap platform. Terlebih lagi, selagi anda menggunakan alat tambah, binaan dan kulit yang betul, Kodi akan berfungsi pada apa sahaja, dari MacBook Pro hingga Amazon Fire TV Stick.

Kotak Kodi terbaik UK 2019: TV Android terbaik untuk streaming dan permainan

Namun, jika anda tidak mahu terus-menerus menyambung dan memutuskan peranti setiap kali anda ingin menggunakan Kodi, lebih baik anda membeli apa yang disebut kotak Kodi.

Harap maklum bahawa banyak alat tambah mengandungi kandungan yang tidak dilesenkan secara rasmi dan mengakses kandungan tersebut mungkin tidak sah. Ringkasnya, jika kandungannya percuma, tetapi kelihatan terlalu bagus untuk menjadi kenyataan, mungkin itu benar.

Apa itu kotak Kodi?

Pada dasarnya, kotak Kodi adalah kotak streaming berkuasa Android khusus yang anda pasang Kodi dan kemudian tinggalkan di bawah TV anda selama-lamanya. Sebenarnya terdapat banyak kotak Kodi ini untuk dipilih, jadi untuk membantu anda memulakan, kami telah mengumpulkan senarai kotak Kodi terbaik yang boleh anda beli sekarang.

Kotak Kodi terbaik dijual pada tahun 2019

1. Perisai Nvidia

Harga: £ 190 dengan alat kawalan jauh

best_kodi_boxes _-_ nvidia_shield_tv

Nvidia Shield adalah salah satu kotak Kodi paling kuat yang boleh anda beli dan dengan harga kurang dari £ 200, ia memberi anda storan 16GB, alat kawalan dan yang lebih penting lagi, prestasi besar. Mampu streaming Ultra HD, ia juga menawarkan keupayaan untuk streaming Kodi dalam 4K. Filem anda akan kelihatan hebat di Nvidia Shield dan kerana ia juga serasi dengan suara surround Dolby 7.1, ia juga akan bagus. Tetapi sedikit yang terbaik? The Shield juga dapat berfungsi sebagai kotak permainan, jadi Anda akan dapat melihat menu Kodi - dan juga memainkan permainan Android premium.

2. Amazon Fire TV Stick

Harga: £50

Cara memasang Kodi pada Amazon Fire TV Stick: Gunakan dongle kos rendah untuk menstrim Rancangan TV dan filem

Secara teknikal ia bukan tongkat dan bukan seperti peranti Android biasa. Tetapi antara muka Amazon menggabungkan sistem operasi Google dan anda akan menemui Kodi dan sebilangan besar aplikasi mesra TV lain di gedung aplikasi Amazon.

Walaupun Fire TV Stick peringkat permulaan tidak jauh dari kekuatan seperti kotak TV Android lain dengan hanya 1GB RAM, versi 4K baru menawarkan penyimpanan dan sokongan 8GB untuk video 4K melalui YouTube, Netflix dan Amazon Prime. Kotak TV Fire 4K yang lama juga patut dilihat jika anda melihatnya di eBay. Ia mempunyai pemproses yang sedikit lebih perlahan tetapi RAM dua kali lebih banyak.

3. Raspberry Pi 3

Harga: £ 35 untuk Pi; £ 50 keseluruhannya

best_kodi_box_raspberry_pi_3

Kami menyukai Raspberry Pi 3. Sama ada membuat kamera CCTV, membuat khusus Minecraft mesin atau membuat telefon bimbit, Rasberry Pi dapat melakukannya - tetapi ia juga menjadikan Kodi streamer. CPU quad-core 1.2GHz Raspberry Pi 3 hanya mempunyai kekuatan yang cukup untuk menjalankan XBMC, dan bahkan tidak menyokong output 4K seperti Nvidia Shield. Walaupun begitu, Raspberry Pi 3 masih merupakan pilihan yang baik, kerana anda dapat memiliki streamer Kodi yang sangat baik dengan harga kurang dari £ 50, dan anda juga selalu dapat menggunakannya untuk sesuatu yang lain.

4. Kotak TV Android 7.1 Easytone T95S1

Harga: £31

best_kodi_box_easytone_t95s1_android

Terdapat banyak kotak TV Android padat yang mengikuti prinsip utama yang sama: chipset Amlogic S905W, RAM 2GB dan storan flash 16 GB. Sebilangan besar dilengkapi dengan alat kawalan jauh yang hampir sama dan dijalankan pada perisian Android 7.1 yang disambung semula. Kotak Easytone tidak banyak membezakan dirinya dari pek, tetapi cukup pantas dan mudah digunakan dengan Netflix dan Kodi yang telah dipasang sebelumnya dan akses ke gedung Google Play.

Seperti banyak TV Android yang murah, anda mungkin perlu memuatkan beberapa perisian atau mengubahnya agar semuanya berfungsi, tetapi Easytone menyediakan cara yang murah untuk masuk ke TV Android dan sangat baik untuk menjalankan Kodi.

5. Kotak TV Android Abox A4

Harga: £45

best_kodi_box_abox_a4

Abox A4 berjalan di platform Android TV rasmi yang memberikan anda pengalaman yang lebih lancar daripada beberapa pemain tidak rasmi. Anda boleh memuat turun versi aplikasi yang dioptimumkan oleh TV dari gedung Google Play. BBC iPlayer, All 4 dan ITV Player tiada, tetapi dengan Filem Google Play, YouTube, Plex dan Kodi, anda tidak akan kehabisan menonton, dan ada kemungkinan untuk membuang aplikasi lain dari pelbagai sumber. Catatan: anda mungkin perlu melalui beberapa gelung untuk menonton Netflix kerana beberapa kotak TV Android telah mengalami perubahan pada aplikasi, tetapi ada penyelesaiannya.

Alat kawalan jauh dengan mikrofon terpasang adalah ciri bonus, yang membolehkan anda mengawal kotak dan mencari filem dan program menggunakan Google Assistant. Dengan pemproses quad-core dan RAM 2GB, prestasi cukup responsif, dan kualiti video HD dan 4K bagus. Anda tidak mendapat sokongan dan perkhidmatan yang anda harapkan dari peranti Amazon atau Roku, tetapi ini masih merupakan salah satu pilihan TV Android yang lebih baik.

Harap diperhatikan bahawa banyak addons mengandungi kandungan yang tidak dilesenkan secara rasmi dan mengakses kandungan tersebut mungkin tidak sah. Adalah menjadi tanggungjawab pengguna untuk mematuhi semua undang-undang yang berlaku di negara mereka berkenaan dengan penggunaan. Dennis Publishing Ltd tidak termasuk semua tanggungjawab untuk kandungan tersebut. Kami tidak memaafkan dan tidak bertanggungjawab atas pelanggaran harta intelek atau hak pihak ketiga yang lain dan tidak akan bertanggungjawab kepada mana-mana pihak kerana kandungan tersebut disediakan. Ringkasnya, jika kandungannya percuma, tetapi kelihatan terlalu bagus untuk menjadi kenyataan, mungkin itu benar.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found