Cara menghapus akaun Skype anda

Seperti kebiasaan dengan penyedia perkhidmatan dalam talian, penghapusan Skype bukanlah suatu pencapaian yang berarti. Memandangkan banyak akaun yang akan anda hubungkan - kaedah pembayaran, akaun Microsoft anda dan lain-lain - ia boleh menjadi proses yang tidak berat sebelah.

Cara menghapus akaun Skype anda

Jangan takut. Kami telah mengumpulkan proses menjadi panduan langkah demi langkah yang mudah, jadi anda boleh menggunakan platform dari portfolio akaun dalam talian anda jika anda mahu. Sama ada anda menggunakan teknologi detoks atau hanya cuba mengelakkan ibu saudara yang memerlukan secara tetap, ikuti panduan kami untuk menghapus Skype selamanya.

BACA SETERUSNYA: Cara memadam Facebook secara kekal dan mendapatkan kembali data anda

Sebelum anda memulakan perjalanan membebaskan ini, perbezaan penting yang perlu dilakukan ialah sama ada anda mendaftar untuk Skype dengan akaun Microsoft atau tidak. Sekiranya anda melakukannya, menutup akaun Skype anda secara kekal juga akan menghapus akaun Microsoft yang dipautkan. Ini adalah kesulitan yang jelas; akaun Microsoft anda mungkin juga menjadi kunci kepada perkhidmatan syarikat yang lain, termasuk Outlook.com, OneDrive, Xbox Live dan sebagainya. Oleh itu, langkah yang sangat penting untuk diambil dalam kes ini adalah dengan membatalkan tautan akaun untuk memastikan anda masih boleh mendapat manfaat daripada perkhidmatan Microsoft yang lain setelah anda menggunakan Skype dari barisan pemain.

Cara menghapus akaun Skype anda

  1. Log masuk ke akaun Skype anda di skype.com dalam penyemak imbas web.
  2. Tatal ke bahagian bawah halaman web dan klik Tetapan akaun di bawah Akaun saya menuju.
  3. Di sebelah akaun Microsoft anda, klik Nyahpaut. NB: jika pilihan bertuliskan Tidak dipautkan dan bukan Nyahpaut, akaun Skype dan Microsoft anda tidak dihubungkan, jadi anda boleh melangkah ke Langkah 5.

    bagaimana_untuk_hapus_skype_2

  4. Pilih Teruskan apabila mesej pengesahan muncul. NB: anda hanya dapat memutuskan pautan akaun anda beberapa kali. Sekiranya anda menerima mesej yang memberitahu anda bahawa anda tidak dapat memutuskan hubungan dua akaun tersebut, hubungi Skype Support di sini.
  5. Anda perlu membatalkan langganan Skype atau pembayaran berulang. Di penyemak imbas web anda, arahkan pembayaran menggunakan bar biru di sebelah kiri, cukup pilih langganan yang ingin anda batalkan dan klik Batalkan Langganan, dan kemudian Terima kasih, tetapi tidak, terima kasih, saya masih mahu membatalkannya. NB: jika anda ingin meminta pengembalian dana untuk langganan Skype yang belum anda gunakan, sekarang mungkin adalah peluang anda. Isi borang Pembatalan dan Bayaran Balik dalam talian atau sembang langsung dengan kakitangan sokongan Skype.

    bagaimana_untuk_hapus_skype_3

  6. Sekiranya anda membeli Skype Number di mana orang dapat menghubungi anda, ada baiknya membatalkannya sebelum menutup akaun anda. Pilih Nombor Skype di dalam Urus Ciri bahagian, kemudian klik Tetapan dan kemudian Batalkan Skype Number. Nombor Skype anda akan tetap aktif sehingga tarikh luputnya, selepas itu Microsoft akan menempah Nombor Skype anda selama 90 hari.
  7. Sekiranya anda menggunakan Auto-Recharge untuk menambah baki Skype secara automatik apabila diperlukan, pergi ke Butiran Akaun, kemudian Pengebilan & Pembayaran, kemudian Lumpuhkan di bawah Isi semula automatik tab di sebelah Status.
  8. Sekarang, semua langganan Skype harus dibatalkan dan semua pembayaran berulang dihapus, membebaskan anda untuk menghubungi Perkhidmatan Pelanggan Skype dan memberitahu mereka bahawa anda ingin menutup akaun anda.

    bagaimana_untuk_hapus_skype_4

  9. Pergi ke halaman penutupan akaun Skype. Pastikan anda log masuk dengan akaun yang ingin anda tutup. Klik Seterusnya.
  10. Di dalam Pilih alasan senarai juntai bawah, pilih sebab anda menutup akaun.

  11. Pilih Tandakan akaun untuk penutupan… .Dan anda sudah selesai! Walaupun, tidak begitu, kerana Skype memberi anda tempoh musyawarah selama 60 hari untuk mempertimbangkan sama ada anda benar-benar mahu platform panggilan video dengan baik. Setelah 60 hari itu berlalu, anda akan membuang akaun Skype anda untuk selamanya. Sekiranya anda mempunyai perubahan hati dan ingin menyelamatkan akaun anda dari rahsia jurang internet, yang perlu anda lakukan hanyalah log masuk untuk membatalkan penutupan.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found