Kajian semula Kamera Video Internet Linksys WVC54G Wireless-G

£ 125 Harga semasa dikaji

Walaupun premis anda mempunyai penggera, kemungkinan anda akan bimbangkan keselamatan kandungannya apabila anda membiarkannya tidak dijaga. Anda boleh mempertimbangkan kamera keselamatan rangkaian, walaupun anda masih memerlukan akses web untuk melihatnya. Tetapi Linksys menjadi lebih baik dengan kamera WVC54G - ia dapat menghantar makluman mengenai sebarang aktiviti melalui pesanan teks ke telefon bimbit anda.

Kajian semula Kamera Video Internet Linksys WVC54G Wireless-G

Seperti banyak peranti wayarles Linksys, persediaan mengandaikan selebihnya dari kit anda juga adalah Linksys. WVC54G dihantar dengan alamat IP tetap 192.168.1.115, jadi jika penghala jalur lebar anda tidak menggunakan alamat dalam julat ini, anda tidak akan dapat mengkonfigurasi Linksys tanpa mengubah tetapan penghala anda buat sementara waktu. Dengan menggunakan penghala Linksys Wireless-G, kami memasang PC desktop dan WVC54G melalui Ethernet berwayar, dan penyediaan berjalan lancar dari CD pemasangan.

Setelah menukar peruntukan WVC54G ke IP dinamik, kami dapat memasangnya ke penghala bukan Linksys dan memperoleh akses. Kami kemudian dapat mengubah SSID dengan penyediaan yang ada, walaupun kami mendapati kami terpaksa memilih mod Ad-Hoc untuk menentukan saluran wayarles yang berbeza. Akhirnya, kami dapat melepaskan kamera dan mengaksesnya tanpa wayar, di sinilah keseronokan bermula.

Mengakses laman web penyediaan memberi anda akses ke paparan langsung mengenai apa yang dapat dilihat oleh kamera, dengan audio. Yang terakhir boleh dibuat dari mikrofon terpasang, atau ada input untuk peranti luaran. Memasang Utiliti Viewer & Perakam yang dibundel memberikan lebih banyak pilihan, termasuk menguruskan banyak kamera dari satu antara muka, membuat rakaman, dan menjadualkan rakaman biasa.

Namun, yang terakhir menghendaki anda meninggalkan PC desktop dengan perisian yang dipasang dihidupkan. Apa yang anda tidak dapat dengan Utiliti Pemapar & Perakam ialah rakaman yang dicetuskan oleh pengesanan gerakan, walaupun kamera itu sendiri menyokongnya. Untuk memanfaatkannya, perlu menyediakan sistem pemantauan Intamac. Percubaan 30 hari disertakan, setelah itu harganya £ 5 sebulan. Setelah mendaftarkan maklumat peribadi dan kamera anda, anda boleh menghidupkan pemantauan. Apabila anda keluar, jika pergerakan dirasakan, klip video langsung akan dimuat naik ke pelayan Intamac. Makluman kemudian akan dihantar melalui telefon, teks dan e-mel ke kenalan yang anda pilih. Anda boleh menonton klip dalam talian, atau ia akan dilampirkan ke e-mel. Anda bahkan boleh menghantar gambar melalui MMS (Multimedia Messaging Service).

Untuk membantu tontonan langsung melalui Internet, sokongan langsung diberikan untuk SoloLink, yang merupakan sistem DNS dinamik Linksys sendiri. Ini memberi anda URL statik yang menjejaki alamat IP tidak tetap yang diperuntukkan oleh ISP anda. Langganan satu tahun percuma disertakan.

Kualiti gambar dari gambar akhir sangat ditentukan oleh bagaimana anda menerimanya - gambar MMS, misalnya, sewa rendah. Tetapi melalui sambungan tanpa wayar, pada resolusi 640 x 480 teratas, kualitinya sangat baik (tidak dapat tidak, beberapa bingkai jatuh). Kualiti pasti cukup baik untuk mengenali wajah.

Memandangkan WVC54G beroperasi sebagai peranti tanpa wayar dan berwayar, dan termasuk audio, nilainya jauh lebih baik daripada Axis 205 dengan harga yang sama. Walaupun anda tidak memerlukan perkhidmatan Intamac untuk melihat video melalui Web, ciri-ciri Intamac menjadikannya sepenuhnya peranti keselamatan berfungsi. Dengan telefon berkemampuan MMS, anda bahkan dapat melihat apa sahaja aktiviti di premis anda ketika anda tidak berada di mana-mana PC - ubat mujarab yang sempurna untuk penyakit paranoid.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found