Ulasan Nero 7 Premium

£ 43 Harga semasa dikaji

Sekiranya anda membeli pemacu optik dalam beberapa tahun kebelakangan ini, ada kemungkinan anda sudah memiliki salinan Nero. Bermula sebagai underdog pembakar cakera, sejak itu menjadi penyertaan standard dengan kebanyakan pembakar. Namun, dengan versi 7 Nero dengan tegas mendakwa perisiannya telah menjadi 'studio filem Hollywood peribadi anda sendiri'.

Ulasan Nero 7 Premium

Tuntutan pemasaran yang tidak masuk akal, banyak perubahan pada utiliti yang ada adalah semata-mata kosmetik, dan banyak yang sudah tersedia dalam muat turun kemas kini ke versi 6. Bahagian depan Start Smart telah dirapikan, tetapi sama seperti sebelumnya. Enam tajuk asas masih ada: Kegemaran, Data, Audio, Foto & Video, Salin & Sandaran, dan Ekstra, walaupun beberapa kategori mempunyai lebih banyak pilihan. Tampilan keseluruhan aplikasi Burning ROM penuh juga telah diperbaharui, tetapi semua butang yang sama ada di sana. Salah satu peningkatan utama adalah keupayaan untuk menulis ke Blu-ray dan HD-DVD, walaupun kekurangan pembakar, ia pada masa ini mempunyai minat akademik.

Tambahan yang paling mengejutkan diakses secara berasingan dari Start Smart, bagaimanapun - Nero Home. Ini adalah percubaan untuk melompat pada kereta 'sepuluh kaki antara muka', menjadikan muzik, video dan foto dapat diakses ketika menggunakan PC dari kerusi berlengan. Ia juga menghubungkan ke sokongan Nero yang baru ditemui dan agak pelik untuk penala TV. Bekerja sama dengan aplikasi pengindeksan Nero Scout, setelah anda mengkonfigurasi folder mana yang Nero Scout cari fail audio dan video, itu akan mengindeksnya untuk anda. Hasilnya kemudian didapati dari kebanyakan komponen Nero, dan ada entri khas yang ditambahkan ke Windows Explorer juga.

Format Nero Digital, rasa MPEG4 milik syarikat, telah diperluas untuk memasukkan video, dan bahkan termasuk AVC (Advanced Video Coding), juga dikenal sebagai H.264. Syarikat ini telah berjaya mendapatkan sokongan pemain DVD dari Grundig dan KiSS, jadi jelas serius mengenai niatnya ke arah ini.

Aplikasi Recode 2 membolehkan anda mengimport semua jenis fail video, termasuk DVD yang tidak dienkripsi, dan membuat fail dan cakera Nero Digital. Video akan dipotong agar sesuai dengan ukuran cakera tujuan yang dipilih, dan pemampatan MPEG4 bermaksud ukuran fail jauh lebih kecil daripada dengan MPEG2. Anda juga boleh mengekalkan runut bunyi 5.1.

Nero PhotoSnap, yang juga ditambahkan dalam versi Nero 6 yang lebih baru, adalah aplikasi penyuntingan gambar asas - berguna untuk pekerjaan pemotongan cepat atau pengurangan mata merah, tetapi tidak banyak lagi. BackItUp, untuk membuat sandaran fail dan seluruh cakera keras ke media optik, telah mencapai versi 2. Perbezaan utama antara ini dan versi pertama (disertakan dengan Nero 6) adalah antara muka yang lebih mesra pengguna untuk melihat sandaran anda pada tarikh kalendar. Kini juga menyokong penyandaran ke laman FTP.

Nero menyediakan banyak alat berguna dalam Premium 7, tetapi tidak sebanyak Roxio Easy Media Creator 8. Tidak ada banyak ciri baru dalam versi ini selain estetika antara muka. Atas sebab ini, ini bukan pembelian yang menarik - terutamanya kerana suite Roxio berharga hanya £ 3 lebih.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found