Ulasan Pinnacle Studio 9 & Studio Plus 9

£ 38 Harga semasa dikaji

Pinnacle Studio telah menjadi perisian penyuntingan video peringkat kemasukan paling berjaya yang pernah ada, dan tidak sukar untuk mengetahui sebabnya. Walaupun bukan sumber tenaga yang kuat, bagi pendatang baru untuk mengedit video desktop Studio menyembunyikan banyak kerja keras di sebalik album tab sederhana dan tiga langkah - Tangkap, Edit, dan Buat Filem.

Ulasan Pinnacle Studio 9 & Studio Plus 9

Walau bagaimanapun, pasaran penyuntingan video peringkat awal benar-benar hidup sejak akhir-akhir ini. VideoStudio versi terakhir Ulead tidak hanya menawarkan beberapa lagi fitur penyuntingan, tetapi Adobe akhirnya melepaskan kudanya yang tinggi dan melepaskan elemen-elemen Premiere yang telah dipotong.

Namun, Studio bertenaga dengan baik; ia mempunyai sekumpulan penapis yang baik dari pilihan praktikal, seperti pembetulan warna, hingga pilihan yang lebih bergaya seperti kesan filem lama. Pelbagai saringan juga boleh digunakan sekaligus. Rangkaian peralihannya luas, dan merangkumi beberapa tisu 3D yang bagus berdasarkan enjin Hollywood FX Pinnacle. Kedua-dua penapis dan peralihan dapat diperpanjang dengan kesan premium - paket tambahan, walaupun ini mahal memandangkan kos rendah Studio.

Pengendalian audio Studio juga terpuji. Terdapat alat pengurangan kebisingan dan lima pemalam VST, termasuk penyamaan dan normalisasi tahap. Yang terbaik, Studio dapat membuat trek suara 5.1 surround. Titling dilaksanakan dengan mahir oleh Judul Deko yang hebat, yang juga menyediakan mesin untuk pengarang DVD terbina dalam Studio. Walaupun yang terakhir bergantung pada templat, mesin Judul Deko bermaksud anda juga dapat mengkonfigurasi semula susun atur menu DVD secara meluas atau bahkan membuat sendiri.

Dengan harga tambahan £ 20, versi Plus menambah beberapa ciri berguna. Yang paling penting adalah trek video kedua, dengan mana anda boleh melapisi satu lapisan video di atas yang lain. Bersama dengan trek tambahan ini, Pinnacle telah menambahkan chroma keying dan gambar-dalam-gambar. Yang pertama membolehkan anda membuang warna latar belakang tunggal untuk memotong masalah dan meletakkannya pada latar belakang yang berbeza. Yang terakhir mengubah ukuran lapisan dan meletakkannya di atas landasan utama. Studio Plus juga mempunyai alat gambar yang lebih canggih, yang membolehkan anda menggeser dan memperbesar gambar untuk membuat pertunjukan slaid animasi.

Walaupun kemudahan penggunaan Studio asas tetap menjadikannya pilihan yang dapat dipercaya untuk pemula mutlak, ciri tambahan versi Plus menjadikannya pilihan yang lebih baik. Walaupun mempunyai kos tambahan, Pinnacle Studio Plus 9 mempunyai lebih banyak ruang untuk berkembang. Tetapi ia tidak dapat menandingi kekuatan penyuntingan Adobe Premiere Elements dengan hanya £ 8 lagi.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found