Cara Memberitahu Jika Seseorang Menyekat Anda di GroupMe

Apa yang berlaku apabila seseorang menyekat anda di GroupMe? Bolehkah anda memberitahu sama ada anda telah disekat? Dan adakah yang boleh anda lakukan mengenainya?

Cara Memberitahu Jika Seseorang Menyekat Anda di GroupMe

Dalam dunia media sosial dan aplikasi pemesejan yang bergolak, ini adalah jenis soalan yang perlu dijawab. Dalam artikel ini, kami akan menerangkan semua yang perlu anda ketahui mengenai menyekat ahli di GroupMe.

Bolehkah Anda Beritahu Jika Anda Disekat?

Sembang GroupMe sering mempunyai puluhan ahli. Malangnya, tidak semua orang gembira dengan gambar atau video yang anda kongsi. Ini akhirnya boleh menyebabkan ahli (atau ahli) menyekat anda.

Sekiranya anda pernah berada dalam situasi seperti ini, anda mungkin tidak sabar untuk mengetahui siapa yang melakukan ini. Malangnya, anda tidak akan dapat. GroupMe tidak membenarkan anda melihat sama ada ahli menyekat anda atau tidak. Seperti banyak pemesejan segera yang lain, aplikasi ini tidak memberitahu ahli kumpulan apabila mereka disekat. Ini bertentangan dengan dasar GroupMe.

GroupMe Bagaimana Mengetahui jika Seseorang Menyekat Anda

Apa yang Berlaku Apabila Seseorang Menyekat Anda?

Sekiranya ahli kumpulan menyekat anda dengan alasan apa pun, tidak akan ada sedikit perubahan pada tahap sembang. Anda tidak akan tahu bahawa anda telah disekat atau siapa yang menyekat anda. Anda masih dapat melihat mesej mereka dan sebaliknya. Untuk menyingkirkan anda dan mesej anda, mereka mesti mengeluarkan anda dari kumpulan atau meminta pentadbir untuk melakukannya.

Apa yang tidak dapat anda lakukan ialah menghantar mesej langsung kepada mereka. Sekiranya anda cuba menghantar mesej, ia akan hilang. Anda tidak akan tahu sama ada ia dihantar atau tidak.

Bolehkah Anda Menyekat Ahli Lain?

Menyekat adalah ciri individu dan setiap ahli kumpulan dapat menggunakannya bila perlu. Anda tidak perlu menjadi pentadbir kumpulan untuk menyekat seseorang. Anda hanya perlu mengikuti beberapa langkah mudah:

 1. Di bawah menu utama, klik pada Kenalan.
 2. Pilih kenalan yang anda tidak mahukan, kemudian klik Sekat
 3. Apabila tetingkap pengesahan muncul, ketuk Ya atau Sekat.

Pada satu ketika, anda mungkin berubah fikiran dan memutuskan bahawa anda tidak mahu orang itu berada dalam senarai yang disekat anda. Untuk membuka blokir kenalan, lakukan seperti berikut:

 1. Buka senarai kenalan.
 2. Cari ahli yang disekat di bahagian bawah senarai.
 3. Pilih Nyahsekat dan sahkan.

Catatan: Pengguna Windows Phone 8 tidak dapat menyekat ahli, kerana ciri tersebut tidak tersedia untuk platform tersebut.

Mengapa Saya Masih Melihat Kenalan yang Disekat dalam Sembang?

Menyekat ahli kumpulan tidak bermaksud bahawa anda tidak akan melihat mesej mereka dalam sembang kumpulan. Mereka juga tidak akan hilang dari kumpulan. Menyekat hanya menghalang kenalan menghantar mesej langsung kepada anda. Oleh itu, anda masih dapat melihat semua yang mereka kongsi dalam kumpulan. Nasib baik, anda tidak akan diganggu oleh DM yang tidak diingini.

sekiranya Seseorang Menyekat Anda di GroupMe

Bolehkah Saya Mengeluarkan Kenalan dari Kumpulan?

Sekiranya anda mendapati seseorang menjengkelkan, atau anda menyedari bahawa mereka membuli anggota lain, anda mempunyai pilihan untuk membuangnya dari kumpulan. Tetapi perlu diingat bahawa hanya pentadbir dan pemilik kumpulan yang dapat menghapus kenalan dari sembang.

Sekiranya anda bukan pentadbir, anda masih boleh meminta mereka untuk membuang ahli yang berkenaan. Tidak ada yang ingin merasa terintimidasi dengan kandungan atau kelakuan ahli. Sekiranya anda yang membuat kumpulan, disarankan untuk membuang sesiapa sahaja yang telah mengganggu orang lain dalam sembang.

Mengeluarkan kenalan cukup mudah dan hanya memerlukan beberapa klik:

 1. Buka sembang dan ketuk avatar kumpulan.
 2. Pilih Ahli.
 3. Cari orang yang ingin anda alih keluar, kemudian ketik Buang dari (nama kumpulan).

Prosedur untuk membuang lebih daripada satu anggota adalah serupa.

 1. Cari ikon tiga titik dalam sembang dan klik padanya.
 2. Klik Buang ahli dan pilih orang yang tidak lagi anda mahukan dalam kumpulan.
 3. Klik pada Buang.

Kenalan yang dialih keluar tidak akan dapat bergabung dengan kumpulan itu lagi kecuali mereka mendapat jemputan daripada ahli lain.

Adakah Ahli Mengetahui Mereka Telah Dihapus?

Kenalan yang anda hapus dari sembang tidak akan diberitahu secara langsung bahawa mereka telah dikeluarkan. Tetapi sembang akan hilang dari senarai mereka setelah anda menghapusnya dari kumpulan. Ini bermaksud bahawa mereka tidak akan melihat aktiviti sembang. Selain itu, mereka tidak dapat menghantar DM kepada ahli lain kerana mereka tidak tergolong dalam kumpulan itu lagi.

Bagaimana dengan awak?

Kadang kala, ahli kumpulan tidak menghiraukan perasaan orang lain. Mereka sentiasa berkongsi kandungan yang tidak sesuai atau membuat komen yang tidak sesuai. Ini mungkin mengakibatkan penyekat atau bahkan mengeluarkannya dari kumpulan GroupMe. Namun, jika mereka menjadi lebih perhatian, mereka dapat bergabung kembali pada tahap tertentu.

Adakah anda pernah mengalami pengalaman buruk dengan ahli kumpulan lain? Adakah anda pernah menyekat atau mengeluarkan seseorang dari kumpulan? Mungkin anda telah disekat sendiri. Kongsi pengalaman anda dengan seluruh komuniti di bahagian komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found