Cara Memberitahu Jika Seseorang Memadamkan Kehidupan360

Life360 direka untuk menjadi aplikasi penjejakan utama, kerana sukar untuk menipu dan sukar untuk menipu lokasi anda. Oleh kerana itu, beberapa anggota kalangan anda mungkin merasakan aplikasi tersebut menyerang privasi mereka dan memutuskan untuk menghapusnya. Terdapat dua cara untuk menghapuskan Life360 dan anda mungkin langsung tidak mengetahui bahawa ahli telah melakukannya.

Cara Memberitahu Jika Seseorang Memadamkan Kehidupan360

Anda boleh menghapus profil Life360 anda atau memadam aplikasinya sendiri, dan ada pilihan untuk pembuat Lingkaran untuk membuang individu juga. Bergantung pada apa yang anda lakukan, mungkin ada pemberitahuan bahawa ahli tidak lagi tersedia di Life360.

Apa yang Berlaku Sekiranya Seseorang Menghapus Aplikasi Life360?

Sekiranya ahli memutuskan untuk menghapus aplikasi, pentadbir dan anggota lingkaran lain tidak akan mendapat pemberitahuan. Ini logik kerana Life360 tidak mempunyai akses ke tetapan aplikasi iPhone atau Android. Namun, menghapus aplikasi juga akan menghapus profil anda dari sistem, lingkaran Life360 mungkin tidak segera mengambil perubahan.

Sebagai contoh, aplikasi dapat menampilkan lokasi yang terakhir dicatat, menunjukkan "Pelacakan Lokasi Dijeda", atau menampilkan tanda seru hingga perangkat lunak mendaftarkan pengguna hilang. Selepas itu, suar lokasi ahli hilang dan mereka tidak akan muncul di mana-mana kalangan.

kehidupan360

Apa Yang Berlaku Sekiranya Seseorang Memadamkan Akaun Life360?

Pembangun tidak memberikan maklumat apa pun jika ada pemberitahuan ketika seseorang menghapus akaun Life360. Walaupun begitu, anda dapat dengan mudah memberitahu bahawa orang itu tidak ada lagi di sana. Pertama sekali, lokasi pengguna berhenti dikemas kini, dan sekali lagi, mungkin ada mesej bahawa ia dimatikan buat sementara waktu.

Tetapi jangan segera berfikir bahawa ahli itu memadamkan aplikasi atau akaun tersebut. Lokasi mungkin tidak mendapat kemas kini ketika tidak ada jaringan, jika baterai kurang dari 20%, dan ketika anggota memutuskan untuk menonaktifkan pelacakan. Selain itu, VPN dan mod senyap juga sangat baik dalam menipu lokasi seseorang.

Dengan ini, anda mungkin ingin mengakses menu Orang, ikon pertama di kiri bawah skrin. Di sana, anda seharusnya dapat mencari gambar profil pengguna dan memeriksa statistik mereka.

Untuk memperjelas, menghapus akaun akan menghapus semua sejarah pemacu, tempat yang disematkan, dan juga suar pengguna. Dengan kata lain, anda tidak akan dapat menjumpainya di peta jika akaun tersebut dipadamkan. Profil mereka akan hilang.

Cara Memadamkan Akaun Life360

Ketuk Tetapan di kanan bawah skrin dan pilih Akaun di bawah Tetapan Sejagat. Pilih Hapus Akaun di tetingkap berikut dan sahkan pilihan anda dengan mengetuk "Hapus Akaun Saya."

padamkan akaun

Nota PENTING

Menghapus akaun atau aplikasi tidak membatalkan langganan premium secara automatik. Untuk itu, anda perlu mengakses aplikasi melalui App Store atau PlayStore dan membuang langganan di sana. Sekiranya anda telah membayar dengan kad kredit, log masuk ke akaun bank / kad kredit, pilih Pengebilan dan ikuti arahan pembatalan.

Apa Yang Berlaku Sekiranya Seseorang Dihapus dari Lingkaran?

Pencipta lingkaran dan / atau pentadbir mempunyai hak istimewa untuk menghapus ahli. Tetapi ini tidak sama dengan ketika seseorang memutuskan untuk membuang akaun dari aplikasi. Dihapus dari lingkaran tidak akan mempengaruhi profil ahli, sejarah pemacu, dan data log lain.

Oleh itu, maklumat tidak akan tersedia dalam kalangan tertentu dan anggota yang digulingkan mendapat pemberitahuan bahawa mereka telah dikecualikan.

Cara Menghapus Anggota Lingkaran

Pertama, anda perlu memastikan anda log masuk dengan hak pentadbiran. Kemudian, akses Tetapan dan arahkan ke Pengurusan Lingkaran. Sekiranya anda menggunakan beberapa bulatan, ketuk salah satu yang mempunyai kelebihan anggota dan pilih "Hapus Anggota Lingkaran."

hapus anggota bulatan

Pilih ahli dari senarai, sahkan pilihan anda, dan ketuk Simpan atau Selesai agar perubahan berlaku. Ahli ini akan dikeluarkan serta-merta dan sejarah lokasinya tidak lagi tersedia.

Soalan Lazim

Bagaimana saya dapat mengetahui jika seseorang memadamkan aplikasi?

Malangnya, tidak ada cara yang pasti untuk mengatakan dengan pasti sama ada seseorang menghapus aplikasi tanpa mempunyai akses ke telefon mereka. Tetapi, anda akan melihat mesej ‘Perkongsian Lokasi Dijeda’ atau yang serupa.

Walaupun tidak ada pemberitahuan atau mesej dalam Lingkaran bahawa seseorang telah memadamkan aplikasi Life360, anda pasti akan mengetahui ada sesuatu yang salah. Anda tidak akan melihat peratusan bateri orang itu lagi.

Terakhir, bergantung pada siapa orang yang dimaksud, anda mungkin ingin memeriksa telefon mereka. Sama ada anda menggunakan iPhone atau peranti Android, periksa Google Play Store atau Apple App Store untuk aplikasi Life360. Sekiranya tertulis "Pasang" atau "Dapatkan" orang itu tidak memuat turunnya di telefon mereka.

Adakah mudah untuk mendedahkan lokasi saya di Life360?

Pengguna Android mempunyai masa yang jauh lebih mudah untuk menipu lokasi mereka di Life360 daripada pengguna iPhone. Ini kerana Apple tidak menyokong aplikasi spoofing yang sama dengan Google Play Store.

Walaupun ia dapat dilakukan pada Android dan iOS, itu bukan proses yang paling mudah.

Adakah ada yang tahu bahawa saya mematikan lokasi saya?

Ya. Apabila anda mematikan lokasi telefon anda dalam tetapan; Life360 akan mengisi status "Perkongsian Lokasi Dijeda". Malangnya, ini adalah sebahagian daripada algoritma aplikasi dan tidak dapat dipintas.

Menghidu Hapus

Walaupun merupakan perisian pelacak, Life360 memberi banyak ruang kepada pengguna untuk memutuskan sama ada mereka ingin berkongsi maklumat lokasi atau tidak. Inilah sebabnya mengapa tidak perlu menghapus aplikasi kecuali seseorang memutuskan untuk tidak menggunakannya lagi. Walau bagaimana pun, sangat mudah untuk menentukan sama ada ahli memadamkan aplikasinya.

Adakah anda pernah mempertimbangkan untuk memadam Life360? Menurut anda mengapa pengguna memutuskan untuk memadam? Beri kami dua sen anda di ruangan komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found