Bagaimana Mengetahui Sekiranya Seseorang Membaca Mesej GroupMe Anda?

GroupMe adalah alat mudah yang membantu anda mengatur kumpulan orang yang lebih besar. Ia tidak seperti aplikasi pemesejan teks lain yang memberi tumpuan kepada perbualan satu lawan satu.

Bagaimana Mengetahui Sekiranya Seseorang Membaca Mesej GroupMe Anda?

Sebaliknya, ia lebih memfokuskan pada perbualan kumpulan. Oleh itu, antara muka sedikit berbeza, dan beberapa ciri boleh menjadi agak membingungkan atau tidak ada.

Contohnya, jika anda ingin mengetahui siapa yang membaca mesej GroupMe anda, anda mungkin akan terkejut. Terdapat situasi ketika ia berfungsi, tetapi lebih kerap, anda akan mendapati diri anda mencari pemberitahuan tanpa putus asa.

Bilakah Anda Boleh Melihat Pemberitahuan "Baca"

Hanya ada satu cara tertentu untuk memastikan seseorang membaca mesej GroupMe anda. Itu hanya jika anda menggunakan mesej langsung.

Apabila anda menghantar mesej langsung kepada pengguna GroupMe, anda akan melihat amaran kecil "Dihantar" di bawahnya. Ini bermaksud bahawa mesej anda dihantar ke penerima, tetapi masih belum dibuka.

Apabila pengguna lain membuka mesej dan membacanya, amaran di bawah akan menyatakan "Baca". Dengan cara ini, anda akan mengetahui bahawa penerima membuka mesej anda.

bagaimana untuk memberitahu jika seseorang membaca mesej groupme

Secara keseluruhan, tidak ada banyak perbezaan antara GroupMe dan aplikasi pesanan segera yang lain. Masing-masing mempunyai kaedah untuk memberitahu anda bahawa mesej anda telah dibaca atau "dilihat".

Bagaimana dengan Perbincangan Kumpulan GroupMe?

Malangnya, tidak ada cara untuk mengetahui siapa yang membaca mesej anda dalam sembang kumpulan GroupMe.

Alat ini tidak akan memberitahu anda tentang ahli kumpulan yang telah melihat mesej tersebut. Itu adalah kelemahan berbanding aplikasi pemesejan segera yang serupa seperti Messenger. Aplikasi tersebut memberitahu anda setelah setiap individu mendapat mesej.

Tidak ada cara yang baik untuk menyelesaikannya. Oleh itu, jika anda ingin mengetahui sama ada ahli kumpulan tertentu mendapat mesej, cuba hantarkan mesej langsung.

Bagaimana Menghantar Mesej Langsung di GroupMe?

Mesej Langsung adalah perbualan peribadi antara anda dan pengguna GroupMe yang lain. Anda boleh menggunakannya untuk mengetahui apakah pengguna tertentu itu mendapat dan membaca mesej anda.

Oleh kerana GroupMe berfungsi lebih baik untuk sebilangan besar pengguna, perbualan satu lawan satu ditolak kembali ke rancangan kedua. Itulah sebabnya tidak mudah untuk mengaksesnya.

Tetapi inilah yang harus anda lakukan.

  1. Buka skrin Utama aplikasi GroupMe.
  2. Ketuk ikon "Menu" (tiga garis mendatar) di kiri atas aplikasi.

    mesej groupme

  3. Pilih menu "Kenalan" untuk membuka senarai kenalan.

    jika seseorang membaca mesej groupme anda

  4. Cari pengguna yang ingin anda hantar mesej.
  5. Masukkan isi mesej.
  6. Pilih "Hantar".

Terdapat juga cara untuk menghantar mesej langsung kepada pengguna jika anda berkongsi kumpulan.

  1. Buka kumpulan dengan pengguna yang dikehendaki dari skrin Utama GroupMe.
  2. Ketik butang "Ahli".
  3. Cari orang yang ingin anda hantar teks.
  4. Ketik gambar profilnya (avatar).
  5. Pilih "Mesej Langsung" dari menu lungsur.

Itu akan mengarahkan anda ke perbualan yang terpisah dengan pengguna ini. Juga, ingat bahawa anda tidak dapat menghantar SMS kepada pengguna melalui pesanan langsung.

Bolehkah Anda Padamkan Mesej Sebelum Orang Lain Melihatnya?

GroupMe membolehkan anda menyembunyikan mesej dari peranti anda, tetapi anda tidak dapat menghapusnya untuk semua orang. Oleh itu, jika anda telah menghantar sesuatu yang tidak sepatutnya, tidak ada cara untuk menghapusnya. Pengguna lain akan melihatnya pula.

Sekiranya anda ingin menyembunyikan mesej atau perbualan tersebut dari peranti anda, anda boleh mengikuti langkah-langkah berikut:

  1. Pilih perbualan yang ingin anda sembunyikan dari skrin Utama GroupMe.
  2. Cari mesej yang ingin anda sembunyikan.
  3. Tekan lama mesej itu untuk mengakses menu (atau klik kanan jika anda menggunakan PC).
  4. Ketik "Sembunyikan Mesej."

Sekiranya anda menyembunyikan mesej terakhir yang anda hantar, anda tidak akan dapat melihat apakah pengguna lain telah melihatnya.

Tetapi kerana semua mesej berada di dalam pangkalan data, anda boleh memilih untuk "menyembunyikan" mereka.

  1. Ketik avatar pengguna individu.
  2. Pilih "Tetapan."
  3. Ketik "Sembunyikan mesej."

Itu akan memaparkan semua mesej dari perbualan yang sebelumnya anda sembunyikan.

Soalan Lazim

Bagaimana saya mematikan resit baca di GroupMe?

Sekiranya anda tidak mahu pengguna lain mengetahui tentang interaksi anda dengan mesej mereka, anda boleh mematikan resit yang dibaca untuk DM GroupMe. Di sudut kiri atas, ketuk tiga garis mendatar. Dari sana, ketik ‘Tetapan.’ Akhirnya, tatal ke pilihan untuk Penerimaan Baca dan matikan pilihan tersebut.

Ini juga penjelasan tentang kapan anda tidak dapat melihat resit orang lain semasa anda menghantar DM kepada mereka. Sekiranya pengguna telah mematikan pilihan ini, anda tidak dapat melihat resit mereka.

Saya tidak melihat resit baca orang lain. Adakah mereka menghalang saya?

Malangnya, tidak ada cara untuk memastikan jika pengguna lain menyekat anda. Sekiranya anda tidak melihat resit yang telah dibaca tetapi pengguna lain membalas mesej anda, maka anda boleh yakin bahawa anda tidak disekat, ciri lain telah dimatikan.

Walau bagaimanapun, jika orang lain tidak bertindak balas, sebenarnya tidak ada cara untuk memberitahu satu cara atau yang lain. Ini kerana apabila pengguna menyekat anda, anda masih dapat melihat mesej mereka dalam kumpulan. Sebilangan pengguna menyatakan bahawa ketika mereka cuba menghantar mesej kepada kenalan yang telah menghalangnya, mesej itu akan hilang setelah beberapa minit. Tetapi, kami tidak dapat meniru ini pada bulan Mei 2021.

Perhatikan Mesej Anda

Secara keseluruhan, GroupMe adalah alat yang bagus untuk mengatur kumpulan yang lebih besar, tetapi terdapat kekurangan ciri-ciri tertentu.

Kekurangan pilihan "Dilihat" untuk perbualan kumpulan boleh menyebabkan banyak pengguna tidak aktif. Sekiranya anda salah satu daripada mereka yang lebih suka mengetahui status mesej, anda mungkin mahu beralih ke aplikasi lain.

Apa pendapat anda mengenai ciri GroupMe? Adakah kekurangan pilihan "Dilihat" itu baik atau buruk? Kongsi pendapat anda di ruangan komen di bawah.

Recent Posts