Cara Memberitahu jika Seseorang Mematikan Kehidupan360

Sangat mudah untuk diberitahu apabila seseorang mematikan Life 360. Pada profilnya, di bawah suar, muncul mesej: "Perkongsian Lokasi Dijeda." Pada gilirannya, peta memaparkan lokasi log terakhir mereka.

Cara Memberitahu jika Seseorang Mematikan Kehidupan360

Walaupun begitu, perkara tidak semudah itu. Mesej tersebut mungkin muncul dengan alasan selain menonaktifkan penjejakan lokasi. Selain itu, ada mesej lain, termasuk tanda seru (“!”). Secara terperinci, artikel ini merangkumi mematikan Life360 dan memberikan penjelasan untuk setiap pemberitahuan.

Adakah Life360 Dimatikan?

Terdapat pelbagai kaedah yang boleh dilakukan pengguna untuk mematikan lokasinya di Life360 dan kami akan membincangkannya di bawah. Tetapi buat masa ini, ada beberapa cara untuk mengetahui sama ada aplikasi itu dilumpuhkan atau tidak.

Apabila anda menarik Life360 di telefon anda, ia akan menunjukkan senarai orang di Kalangan anda. Di sebelah kiri nama setiap orang, anda akan melihat peratusan bateri mereka. Sekiranya tidak ada peratusan bateri yang tersedia, pengguna kemungkinan telah mematikan aplikasinya.

Sekiranya anda melihat status ‘Lokasi latar mati’ di sebelah namanya, telefon mereka mungkin berada dalam mod kuasa rendah, atau mereka telah menyesuaikan tetapan telefon mereka untuk menyimpan hayat bateri. Tetapi ini biasanya bermaksud bahawa anda juga tidak dapat mengesannya.

Status ‘Izin lokasi mati’ bermaksud mereka telah mematikan GPS telefon, atau mereka telah menolak kebenaran GPS untuk Life360.

Terakhir, status ‘Tidak ada rangkaian atau telefon mati’ bermaksud mereka mematikan telefon mereka atau berada di luar jangkauan.

Cara Melumpuhkan Perkongsian Lokasi

Untuk melancarkan Life360, ketuk menu Tetapan dan pilih Perkongsian Lokasi. Tekan butang di sebelah nama dan gambar profil anda untuk mematikan perkongsian. Anda harus tahu bahawa tidak ada suis induk untuk mematikan pilihan untuk semua kalangan, yang bermaksud anda perlu mengulangi langkah untuk masing-masing.

perkongsian lokasi

Sebaik sahaja perkongsian diaktifkan, pesan "Berbagi Lokasi Dijeda" muncul di sebelah nama pengguna sehingga semua orang di lingkaran dapat melihatnya.

Cara Melumpuhkan Pengesanan Pemacu

Mengingat namanya, tidak sukar untuk meneka bahawa Pengesanan Drive mengikuti perkembangan rutin pemanduan anda. Data tersebut merangkumi destinasi, laluan, kelajuan tertinggi, dan juga kejadian yang tidak dijangka, jika ada. Maklumat ini dapat diakses melalui profil pengguna.

Untuk mematikan ciri ini, anda mengakses Tetapan dan ketik Pengesanan Drive di bawah Tetapan Sejagat. Sekali lagi, satu-satunya perkara yang perlu anda lakukan ialah mengetuk butang untuk menukarnya. Ketahuilah bahawa ini juga melumpuhkan Crash Detection untuk pelanggan Drive Protect.

pengesanan pemacu mati

Tidak kira apa pun rancangan Life360 anda, tidak ada pemberitahuan atau pesan bahawa seorang anggota melumpuhkan Pengesanan Drive. Sebenarnya, tidak perlu ada, data pemanduan tidak muncul di aplikasi. Oleh itu, mudah untuk mengetahui bahawa salah seorang ahli melumpuhkannya.

Perkara Yang Perlu Tahu

Life360 tidak mempunyai butang yang mematikan semua ciri. Anda perlu mematikan setiap satu secara berasingan, walaupun log keluar dari aplikasi berfungsi sama seperti suis induk untuk semua ciri. Tetapi aplikasinya mungkin menunjukkan lokasi terakhir anda yang dirakam dan anda menerima mesej semasa anda log keluar.

Tidak ada cara untuk mencegah anggota lingkaran mematikan satu atau semua fitur pelacakan, walaupun anda adalah pengguna pentadbir atau premium. Ini kerana aplikasi pelacakan lokasi hadir dengan kontroversi yang adil, dengan pengguna diizinkan untuk memilih sama ada mereka ingin berkongsi data.

Mematikan Perkhidmatan Lokasi

Cara lain untuk mematikan Life360 adalah mematikan tetapan lokasi dari telefon pintar. Sebagai contoh, pengguna iPhone boleh melancarkan aplikasi Tetapan, menavigasi ke Life360, dan menetapkan Lokasi ke Tidak Pernah. Menu yang sama membolehkan pengesanan Motion & Fitness yang mematikan aplikasi sepenuhnya.

kehidupan360

Walaupun begitu, anda akan dapat memberitahu bahawa ada sesuatu yang salah dengan segera. Profil ahli menunjukkan salah satu daripada pesan berikut: "Tidak ada jaringan atau telefon mati," "GPS mati", atau "Lokasi / GPS dimatikan." Ini juga keadaan ketika tanda seru muncul di sebelah profil orang itu.

Adakah Positif Palsu?

Malangnya, ada positif palsu yang terlibat. Sekiranya anda melihat salah satu mesej itu tidak bermaksud pengguna sengaja mematikan aplikasinya. Tentu saja, ini tidak berlaku untuk pesan "Berbagi Lokasi Dijeda", tetapi beberapa pengguna melaporkannya muncul ketika mereka keluar dari aplikasi.

Satu cara atau yang lain, masalah positif positif adalah perisian mencatat perubahan dalam parameter utama. Ini termasuk, tetapi mungkin tidak terbatas pada, status bateri telefon pintar, sambungan rangkaian, had data selular dan banyak lagi.

Untuk meletakkan sesuatu ke dalam perspektif, jika anggota lingkaran berada di lokasi dengan penerimaan yang lemah atau mencapai had data mudah alih, aplikasi akan dilumpuhkan. Perkara yang sama berlaku apabila bateri jatuh di bawah 20% atau telefon dimatikan. Selain itu, aplikasi ini mungkin dimatikan ketika telefon pintar dalam mod penjimatan bateri.

Catatan mengenai Penyalahgunaan Sistem

Sebilangan pengguna mungkin memanfaatkan perisian Life360 untuk sementara di luar grid tanpa mematikan Perkongsian Lokasi. Peretasan yang biasa dilakukan adalah meletakkan telefon pintar dalam mod Pesawat, mematikan Wi-Fi, atau mematikan Penyegaran Aplikasi Latar Belakang dari tetapan telefon.

Ini, misalnya, membolehkan mereka melakukan perjalanan tanpa perisian mengesan lokasi, kelajuan, dan laluan mereka. Sebaliknya, ada mesej bahawa Wi-Fi atau GPS anggota tidak berfungsi dengan baik sehingga anda tidak akan terlepas sesuatu yang sedang berlaku.

Jangan Terlepas Perkara

Apabila semuanya sudah selesai dan selesai, anda dapat melihat dengan mudah bila seseorang mematikan Life360. Tetapi bolehkah anda yakin bahawa mereka telah melakukannya dengan sengaja? Dalam kebanyakan kes, jawapannya negatif kecuali anda melihat mesej "Perkongsian Lokasi Dijeda"?

Berapa kerapkah anda memeriksa sama ada ahli lain mematikan Life360? Adakah anda pernah mempertimbangkan untuk mematikannya? Jangan ragu untuk memberitahu kami lebih banyak di bahagian komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found