Ulasan SonicWALL NSA 240

£ 1438 Harga semasa dikaji

Perkakas keselamatan rangkaian terbaru (NSA) SonicWALL bertujuan untuk menawarkan ciri tahap perusahaan dengan harga yang mampu dimiliki oleh SMB. NSA 240 kelihatan menepati janjinya, kerana kotak trik kecil ini menggabungkan firewall SPI dengan teknologi pemeriksaan paket mendalam (DPI) SonicWALL dan membumbui dengan IDP, VPN IPsec, penyaringan antivirus gateway dan kandungan web.

Ulasan SonicWALL NSA 240

Anti-spam tidak ada di menu kerana SonicWALL menghendaki anda menggunakan alat keselamatan e-mel khasnya ES 300, yang cukup mengagumkan kami untuk memperolehnya anugerah disyorkan yang didambakan. NSA 240 menyediakan penyelesaian berasaskan RBL mudah di mana anda boleh menambah penyedia senarai untuk membolehkan langkah-langkah anti-spam asas.

Firewall dan DPI aplikasi SonicWALL dapat mengimbas e-mel dan fail dan memeriksa kandungan mesej, subjek, pengirim dan penerima serta menyekat jenis fail. Anda dapat mengawal pemindahan FTP atau permintaan HTTP dan menerapkan tindakan seperti menyekat atau mengarahkan, dan ia dapat digunakan untuk membatasi lebar jalur untuk jenis pemindahan fail tertentu. VoIP juga dapat dilihat, kerana DPI dapat memprioritaskan lalu lintas SIP dan H.323 dan melindungi peranti ini secara automatik di LAN.

NSA 240 dilengkapi dengan baik di bahagian perkakasan tetapi hanya tiga dari sembilan port rangkaiannya yang terdiri daripada pelbagai Gigabit. Walaupun begitu, jika anda menggunakan mod yang diarahkan, port tambahan ini dapat digunakan untuk fungsi LAN, WAN atau DMZ. Terdapat juga slot Kad PC di sisi yang menerima penyesuai wayarles, GSM atau modem yang diluluskan oleh SonicWALL.

SonicWALL membuat kerja pemasangan dengan mudah, ketika anda mengarahkan penyemak imbas web ke alamat lalai alat dan memuatkan penyihir untuk konfigurasi awal. Pilih dari mod yang diarahkan, HA atau telus, konfigurasikan port WAN, aktifkan perkhidmatan DHCP dan pergi. Kami memilih mod telus dan mempunyai alat yang melindungi rangkaian makmal dalam beberapa minit.

Alat ini menggunakan zon yang mewakili pengelompokan port fizikal yang logik yang membolehkan anda menerapkan polisi keselamatan kepada kumpulan dan bukannya port individu. Jenis keselamatan juga dapat diterapkan sehingga lalu lintas dari zon yang tidak dipercaya tidak akan dibenarkan untuk melintas ke zon lain kecuali peraturan akses mengizinkannya. Selanjutnya, dasar zon boleh mengandungi gabungan langkah-langkah seperti penapisan kandungan, pengimbasan anti-virus dan sebagainya.

Harga unit ini merangkumi perkhidmatan penyaringan kandungan web premium, yang menawarkan 64 kategori berbeza. Dasar boleh menggunakan senarai hitam dan putih khusus, dan jadual menentukan kapan mereka aktif. Prestasi penyaringan sangat mengagumkan - dengan semua kategori yang dipilih, percubaan kami untuk mengakses perjudian, permainan dan laman rangkaian sosial semuanya ditolak.

Hati-hati jika anda membiarkan beberapa kategori tidak dicentang kerana kami mendapati proses klasifikasi agak tidak dapat diramalkan. Sebagai contoh, kebanyakan laman web bingo dalam talian ditargetkan tetapi ada yang gagal jika kita tidak mengaktifkan kategori permainan. Anda juga akan mendapati Facebook digolongkan sebagai laman web peribadi sedangkan MySpace berada di bawah komunikasi web.

Anda perlu mengambil kira kos tambahan anti-spam yang berasingan dan jika anda mahukan penyelesaian keselamatan sepenuhnya, periksa PC Pro disyorkan eSoft InstaGate 404e. Walaupun begitu, NSA 240 menawarkan banyak harga, dengan teknologi DPI SonicWALL memberikan kawalan lalu lintas yang luas dan langkah IDP yang sukar.

Peringkat

Jaminan

Waranti selama bertahun-tahun 1
Maklumat tambahan jaminan pertukaran hari perniagaan seterusnya

Fizikal

Format pelayan Desktop
Konfigurasi pelayan Casis desktop

Pemproses

Pemproses MIPS Octeon
Kekerapan nominal CPU 0.50GHz

Penyimpanan

Konfigurasi cakera keras N / A
Jumlah kapasiti cakera keras N / A

Rangkaian

Port LAN Gigabit 3
Port LAN 10/100 6

Yang lain

Pilihan dan harga langganan perisian Harga adalah untuk perkakas dan sokongan 1 tahun

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found