Cara Memberitahu Jika Ada Yang Melihat Video TikTok Anda

Sekiranya anda kerap menyiarkan kandungan di platform sosial berasaskan video seperti TikTok, menjejaki analitik dan statistik akaun anda mungkin diperlukan untuk mengekalkan pertumbuhan dan penglibatan yang mencukupi.

Cara Memberitahu Jika Ada Yang Melihat Video TikTok Anda

Malangnya, anda tidak dapat mengikuti statistik seperti pengguna tertentu yang melihat video anda di TikTok. Ada jalan penyelesaian yang boleh anda gunakan, di mana anda dapat melihat orang yang mengunjungi profil anda dan menggunakannya untuk mendapatkan idea tentang siapa yang terlibat dengan video anda.

Namun, tidak seperti laman web lain yang anda percayai, ciri tersebut tidak lagi terdapat di TikTok - ia dikeluarkan dari aplikasi pada awal tahun 2020, dengan alasan yang tidak diketahui. TikTok tidak pernah mengumumkan penghapusan fitur tersebut, dan juga tidak menjelaskan mengapa mereka melakukannya, jadi kami hanya tinggal membuat spekulasi tentang kapan dan mengapa mereka melakukannya. Berita baiknya ialah, tidak ada yang dapat memberitahu sama ada anda melihat kandungannya atau tidak, dan anda juga tidak perlu menyekatnya agar tidak melihatnya!

Selain dapat melihat siapa yang melihat profil dan video anda, namun, ada sejumlah analitik berguna lain yang dapat anda gunakan untuk membantu menjaga profil TikTok yang sihat dan berkembang, serta melakukan perubahan yang diperlukan agar lebih sesuai dengan saluran anda . Ini akan melibatkan beberapa langkah termasuk menukar akaun anda ke akun "Pro" dan masuk ke halaman Analitis untuk melihat dan menganalisis statistik anda. Di bawah ini, saya telah menyertakan tutorial dan penjelasan mengenai cara melihat analisis tersebut, dan juga mengapa ia berguna.

Lihat Paparan Video

Walaupun anda tidak dapat memeriksa semua pengguna yang melihat video anda, anda masih dapat mengawasi tontonan video anda. Sekiranya anda ingin menjadi viral di TikTok, maka memantau pandangan anda adalah suatu keperluan: sementara semua video muncul di halaman Untuk Anda, TikTok menentukan video mana yang lebih banyak muncul melalui algoritma kompleks yang mengambil kira jumlah tontonan berbanding jumlahnya suka dan komen.

Syukurlah, anda dapat mengikuti tontonan video anda dengan mudah melalui halaman profil anda sendiri. Ikuti sahaja arahan ini:

  1. Lancarkan aplikasi TikTok dan ketuk Saya ikon di kanan bawah skrin. Anda akan sampai di skrin profil peribadi anda.

  2. Sekiranya anda belum berada di sana, pilih Garis Masa ikon (6 garis menegak) di bawah Sunting profil butang untuk melihat video anda.

  3. Anda akan melihat jumlah tontonan di sudut kiri bawah setiap video yang disiarkan. Ini boleh menjadi petunjuk berguna mengenai seberapa daya tarikan video anda dan seberapa popularnya video anda.

Sekiranya anda tidak berpuas hati dengan jumlah tontonan, anda boleh menggunakan trik tertentu seperti menggunakan hashtag yang relevan, memanfaatkan trend semasa, memastikan video anda menarik, dan banyak lagi. Kami akan merangkumi perkara di bawah.

Melihat Analisis Saluran TikTok Anda

Sekiranya anda ingin melihat statistik dan analitik saluran anda:

  1. Ketik pada Saya ikon seperti yang kami lakukan di atas.

  2. Ketik tiga titik di sudut kanan atas untuk mengakses tetapan profil anda.

  3. Cari Alat Pencipta dalam menu dan ketik padanya.

  4. Kemudian ketik Analisis.

  5. Sekiranya anda belum mengaktifkannya sebelumnya, anda perlu menekan butang yang berbunyi Hidupkan.

Halaman analitik memberikan anda pelbagai pandangan, yang memberikan pandangan mengenai pelbagai bahagian akaun TikTok anda.

Tab ini memberikan gambaran keseluruhan pandangan sejarah dan pengikut anda

Tab ini memberikan gambaran keseluruhan seberapa baik prestasi kandungan anda

Tab ini memberikan pandangan mengenai siapa yang mengikuti anda

Mengapa Analisis TikTok Sangat Penting?

Mampu memenuhi kandungan anda kepada khalayak anda adalah sangat mustahak, kerana ini boleh membawa perbezaan antara memperoleh dan kehilangan pengikut. Walaupun sebagai pencipta kecil di TikTok, adalah bijaksana untuk mengawasi analisis anda, sehingga anda dapat melihat video mana yang mempunyai interaksi terbaik, jenis konten apa yang baik pada profil anda, siapa dan di mana khalayak anda berada , dan banyak lagi.

Melengkapkan kandungan anda kepada khalayak anda dengan melakukan lebih banyak perkara yang selalu berfungsi adalah strategi yang tidak selamat untuk mengembangkan TikTok anda mengikuti profil impian anda.

Soalan Lazim

Bolehkah saya melihat siapa yang melihat video TikTok saya?

Tidak, walaupun ini pernah menjadi ciri di TikTok, ia tidak lagi tersedia. Malangnya, tidak ada kata mengenai sama ada syarikat akan mengembalikan pilihan untuk melihat siapa yang melihat kandungan anda. Satu-satunya cara untuk mengetahui sama ada pengguna telah menonton video TikTok anda ialah jika mereka telah berinteraksi dengannya dengan suka atau komen.

Bolehkah saya memberitahu jika seseorang melihat profil saya?

Ya, syukurlah. Ini adalah satu ciri yang masih ada hingga kini. Sekiranya seseorang melihat profil anda, cukup tekan pada tab pemberitahuan dan anda akan melihat siapa yang melihat profil anda di bawah bahagian aktiviti.

Sekiranya saya telah menyekat seseorang di TikTok, adakah mereka akan tahu bahawa saya telah menonton video mereka?

Walaupun tidak ada cara untuk mengetahui apakah seseorang melihat video tertentu, ada pemberitahuan untuk lawatan profil. Dengan andaian anda melihat profil mereka ketika anda tidak log masuk anda harus selamat.

Berhati-hati dengan Video Awam

Walaupun mempunyai banyak tontonan menarik dan mungkin terasa sangat baik, selalu penting untuk memastikan kandungan anda sesuai dan selamat. Menyiarkan kandungan yang tidak sesuai dapat membuat video anda dihapus dan profil anda dilarang.

Sekiranya anda mengeposkan video yang tidak anda inginkan oleh sesiapa pun, mungkin lebih baik menukar profil anda menjadi peribadi dan menyekat siapa yang dapat mengikuti anda. Walau bagaimanapun, jika anda mencari kandungan yang menyeronokkan dan mesra keluarga untuk diposkan, pertimbangkan untuk melakukan salah satu daripada banyak cabaran TikTok di luar sana untuk mengembangkan basis peminat anda.

Apa pandangan anda untuk berkembang di TikTok? Apa strategi anda untuk menjadikannya besar sebagai pembuat kandungan di platform ini? Kongsi pendapat anda di bahagian komen di bahagian bawah halaman.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found