Cara Memberitahu jika Seseorang Melihat Profil TikTok Anda

Sehingga tahun ini (2021), dianggarkan aplikasi China, TikTok, telah memuat turun lebih dari dua bilion. Tidak perlu dikatakan, ia sangat popular. Sesiapa sahaja boleh membuat video yang fenomenal, lucu, atau menghiburkan terima kasih kepada ciri aplikasi yang ada di dalamnya.

Cara Memberitahu jika Seseorang Melihat Profil TikTok Anda

Beberapa kontroversi telah mendorong pertumbuhannya, tetapi yang lebih penting lagi, ini telah menjadi aplikasi utama untuk serangkaian selebriti, pelawak, atlet, dan jenama. Sekiranya anda sudah biasa dengan TikTok, anda mungkin akan mengingati hari-hari ketika aplikasi menghantar makluman kepada anda yang memberitahu bahawa seseorang melihat profil anda. Tetapi fungsi itu tidak lagi wujud.

Dalam artikel ini, kami akan membincangkan cara lain untuk menentukan apakah seseorang mengunjungi profil anda. Kami juga akan membincangkan bagaimana anda dapat mengelakkan pengintip yang tidak diingini mendapat akses ke semua kandungan TikTok anda.

Cara Mengetahui Siapa yang Melihat Profil TikTok Anda

Malangnya, TikTok tidak lagi menunjukkan pengguna yang mengunjungi profil mereka. Kami telah meninggalkan petunjuk tentang cara melakukannya di bawah ini untuk sesiapa sahaja yang masih menggunakan versi aplikasi yang lebih lama.

Tetapi, bagi kita yang mengemas kini aplikasi TikTok kami, kami hanya dapat melihat siapa yang menambahkan kami, memberi komen, menyukai, dan berkongsi video dan siaran kami. Sekiranya pengguna lain tidak berinteraksi dengan kandungan kami, kami tidak akan tahu bahawa mereka ada di sana.

Kami tidak pasti sama ada TikTok akan membawa kembali ciri ini, tetapi seperti kebanyakan perkhidmatan media sosial lain yang ada hari ini, kami tidak dapat melihat siapa yang memeriksa kami, mengambil tangkapan skrin, atau bahkan mengekori profil kami.

Sekiranya anda mencari maklumat jenis analisis (bukan siapa yang menonton, tetapi berapa banyak orang yang menonton), TikTok memang memperkenalkan akaun TikTok Pro. Ini memberikan maklumat mengenai berapa banyak orang yang anda jangkau dan memberi anda gambaran tentang video mana yang berkinerja lebih baik sehingga anda dapat memperoleh lebih banyak pengikut!

Tetapi analitik TikTok Pro tidak akan memberi kami perincian khusus mengenai siapa yang mengunjungi profil kami. Analitis hanya digunakan untuk memahami interaksi dan interaksi.

Mari kita mulakan!

Sebelum kita mengetahui langkah-langkah yang tepat yang perlu anda ikuti untuk memeriksa siapa yang melihat profil anda, biarkan kami berkenalan dengan aplikasinya terlebih dahulu. Sebilangan daripada anda yang tidak pernah menggunakan TikTok mungkin merasa sibuk dan di semua tempat, tetapi jangan takut, tidak ada apa-apa di sana yang tidak dapat anda jalani.

Perkara pertama yang anda perlukan untuk menggunakan TikTok ialah sepasang fon kepala. Muzik adalah mustahak untuk kejayaan aplikasi, dan muzik itu steril tanpanya. Oleh itu, kami mengesyorkan anda mendapatkan sepasang fon kepala sebelum memuat turun aplikasinya.

Tidak perlu membuat akaun di aplikasi jika semua yang anda ingin lakukan adalah melihat-lihat video. Tetapi kami rasa anda ada di sini kerana anda juga mahu menyiarkan kandungan anda. Untuk dapat mengeposkan kandungan anda, anda harus membuat akaun menggunakan e-mel, nombor telefon anda, atau akaun Facebook anda.

Setelah anda log masuk, aplikasi akan memberikan anda nama pengguna umum. Anda boleh mengubahnya kemudian dengan mengetuk ikon profil yang terletak di sudut kanan bawah aplikasi. Ia kelihatan seperti orang kecil dan berkata 'Saya'.

Klik pada Sunting profil, dan anda akan mendapat pilihan untuk menukar gambar, bio, dan bahkan menetapkan video Profil TikTok lalai.

Sekarang setelah anda membuat profil, anda sudah siap untuk menyiarkan video anda. Cukup ketuk ikon Plus di bahagian bawah skrin, dan kamera akan terbuka. Butang merah kemudian akan muncul; ketuk di atasnya untuk mula merakam klip video. Anda boleh menambahkan lagu sebelum memulakan rakaman jika anda mahu menyegerakkan bibir, menari, atau melakukan perkara lain. TikTok juga membolehkan anda melangkau proses ini dan menambahkan lagu kemudian.

Bagaimana Saya Memeriksa Paparan Profil Saya?

Malangnya, kemas kini terbaru TikTok sepenuhnya menghilangkan kemampuan kita untuk melihat siapa yang memeriksa profil kita. Ini bermakna anda perlu berfikir di luar kotak untuk melihat siapa yang mengintai profil anda. Sebelum kemas kini, anda akan menerima pemberitahuan bahawa seseorang melihat profil anda. Tetapi itu tidak lagi wujud.

Walaupun terdapat kemas kini, masih ada beberapa tanda bahawa seseorang mengunjungi profil anda. Contohnya, jika anda menerima pemberitahuan berturut-turut bahawa seseorang menyukai video anda, mereka pasti akan berada di profil anda. Sudah tentu, komen dapat menunjukkan perkara yang sama.

Namun, permintaan ikuti bukanlah tanda bahawa seseorang berada di profil anda kerana mereka dapat mengetuk ikon ‘+’ pada video anda untuk mengikuti anda dengan serta-merta.

beritahu jika seseorang melihat profil tiktok anda

Kawal Siapa yang Melihat Akaun Anda

Sekiranya anda berada di sini kerana bimbang seseorang melihat profil anda, dan anda tidak merasa selesa dengannya, mari tinjau beberapa cara untuk melindungi akaun anda di sini.

Pertama, anda boleh menetapkan akaun anda menjadi 'Peribadi.' Sekiranya anda ingin menjadi TikTok yang terkenal, ini mungkin bukan penyelesaian terbaik, tetapi ini adalah pilihan yang tepat untuk pengguna biasa. Menetapkan akaun anda ke 'Peribadi' bermaksud bahawa tidak ada yang dapat melihat kandungan anda kecuali anda menyetujui permintaan ikutan mereka.

Untuk menetapkan akaun anda ke Peribadi, yang perlu anda lakukan ialah mengetuk ikon ‘Saya’ di sudut kanan bawah aplikasi. Kemudian, ketik tiga titik menegak di sudut kanan atas dan ketik ‘Privasi.’ Dari sini, anda boleh menukar suis untuk menjadikan akaun anda peribadi.

Sudah tentu, pilihan ini tidak akan berfungsi untuk semua orang. Oleh itu, jika hanya ada segelintir pengguna yang anda rasakan mengikuti profil anda, anda boleh menyekat akaun mereka. Ini adalah penyelesaian terbaik bagi mereka yang ingin menyimpan akaun mereka secara terbuka. Sudah tentu, tidak ada yang menghalang pengguna untuk mengekori akaun anda dengan cara lain, kerana kita akan membincangkan dengan lebih terperinci di bawah.

Anda boleh menyekat seseorang di TikTok dengan mudah dengan melayari profil mereka, mengetuk tiga titik di sudut kanan atas, kemudian mengetuk 'Blok' di tetingkap pop timbul.

Cara Melihat Profil Tanpa Nama

Mungkin ada kalanya anda ingin melihat kandungan TikTok seseorang tanpa memberi tahu mereka. Sekiranya anda log masuk ke akaun TikTok anda dan menggunakan aplikasi tersebut untuk mencari profil tertentu, ini akan memberitahu mereka bahawa anda memeriksa kandungannya pada keesokan harinya.

Anda selalu boleh menyukai atau memberi komen pada video mereka, memberi tahu mereka bahawa anda hanya memeriksa profil mereka untuk menikmati kandungannya. Dengan anggapan tidak menyeramkan, tidak perlu risau melihat kandungan TikTok orang lain.

Sekiranya anda ingin tetap tanpa nama, anda mesti melihat profil mereka apabila anda tidak log masuk ke akaun anda. Anda mesti menggunakan aplikasi untuk melakukan ini. Versi penyemak imbas web TikTok tidak membenarkan anda mencari pengguna lain. Untuk mencari profil, lakukan ini:

  1. Lawati profil anda di TikTok dan klik tiga titik mendatar di sudut kanan atas.

  2. Tatal ke bawah dan klik ‘Log keluar’.

  3. Sahkan bahawa anda ingin log keluar dari akaun anda - Pastikan anda mengetahui nama pengguna dan kata laluan anda supaya anda boleh log masuk semula.
  4. Pergi ke halaman utama TikTok dan klik kaca pembesar yang bertuliskan 'Discover' di bahagian bawah skrin.
  5. Taipkan nama pengguna akaun yang anda cari dan tekan enter.

Setelah menemui akaun yang anda minati, anda dapat melihat semua kandungan pengguna secara anonim. Sekiranya anda tidak menjumpai akaun mereka, ini mungkin kerana ia diset untuk peribadi.

Soalan Lazim

Selalu ada sesuatu yang baru untuk dipelajari mengenai TikTok. Sekiranya anda mempunyai lebih banyak soalan, teruskan membaca.

Bolehkah saya melihat siapa yang menonton video TikTok saya?

Tidak. TikTok akan memberi anda jumlah tontonan tetapi tidak secara khusus siapa yang menonton. Statistik ini lebih kepada analitik (memantau kejayaan anda) daripada menangkap profil penguntit.

Apa yang dilakukan oleh ciri analisis TikTok?

Ciri analitik TikTok akan memberitahu anda berapa banyak pandangan dan kesan kandungan TikTok anda. Tetapi, ini tidak akan memberitahu anda siapa yang melihat kandungan atau profil anda. Sekiranya anda mempunyai akaun pro TikTok, anda boleh menggunakan ciri ini untuk mengesan kejayaan anda dan mengembangkan akaun anda.

Nikmati TikToking!

Dengan TikTok menjadi salah satu aplikasi yang berkembang paling pesat di dunia, wajar jika anda menginginkan sebiji kek juga. Dan mengapa tidak, kerana ia sangat menyeronokkan! Dengan elemen Snapchat, Vine, Twitch, dan Instagram semuanya digabungkan menjadi satu, TikTok adalah aplikasi yang sesuai untuk anda berkongsi bakat anda dengan dunia.

Namun, jika anda menemui masalah memuat turun aplikasi di telefon anda atau menghadapi masalah untuk mengetahui siapa yang melihat profil TikTok anda, jangan lupa beritahu kami dalam komen. Juga, beritahu kami sama ada TikTok menyeronokkan atau ada aplikasi serupa yang lebih mesra pengguna.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found