Cara menggodam PlayStation Classic anda untuk lebih banyak permainan

PlayStation Classic, secara jujur, sedikit kecewa.

Cara menggodam PlayStation Classic anda untuk lebih banyak permainan Lihat barisan permainan 20 konsol Sony PlayStation Classic yang dilancarkan Kini anda boleh menggodam SNES Classic Mini anda untuk mendapatkan lebih banyak permainan Permainan PS4 terbaik pada tahun 2018: 12 tajuk yang luar biasa untuk PlayStation 4 anda

Walaupun Sony sememangnya berharap akan menjadi fenomenal seperti konsol NES dan SNES mini Nintendo, masih banyak yang diharapkan. Pasti dibuat dengan cantik dan sangat keren dan keren tetapi, tanpa beberapa pilihan, ia mempunyai masalah permainan dan barisan permainan yang kurang.

Syukurlah, itu tidak perlu berlaku lagi. Satu set tinkerers yang rela telah membuka PlayStation Classic terbuka lebar, memperlihatkan menu yang enak untuk membantu mengubah dan meningkatkan tetapan permainan dan membuka sokongan untuk sejumlah besar permainan PlayStation yang dapat anda tambahkan ke perangkat sendiri.

Akan tetapi, diberi amaran. Semasa terlibat dengan menu debug di PlayStation Classic tidak boleh membatalkan jaminan anda, perubahan yang anda buat mungkin tidak dapat dipulihkan. Sekiranya demikian, Sony pasti tidak akan membantu anda menyelesaikannya. Untuk menambah permainan baru ke PlayStation Classic anda, bukan sahaja anda harus menjadi pemilik sah ROM asal tetapi membuat perubahan fizikal pada PlayStation Classic akan membatalkan jaminan anda sepenuhnya.

Pada dasarnya, keadaannya sama seperti anda menggodam SNES Classic Mini anda untuk menambahkan lebih banyak permainan padanya.

Hack PlayStation Classic: Cara mengakses menu debug

Untuk mendapatkan akses ke menu debug Klasik PlayStation, anda perlu menggunakan papan kekunci USB yang serasi. Malangnya, tidak semua papan kekunci berfungsi dan sepertinya pendekatan percubaan dan ralat adalah satu-satunya cara untuk mengetahui. Setakat ini, satu-satunya papan kekunci yang disahkan yang berfungsi ialah Corsair K70 dan K95.

Walau bagaimanapun, setelah anda mempunyai papan kekunci yang serasi, ketik kekunci ESC semasa PlayStation Classic anda memuat permainan dan anda akan membuka menu debug untuk mengubah semua jenis tetapan.

Seperti yang anda lihat dari video YouTube Retro Gaming Arts di bawah, tetapannya agak mudah dan mudah. Anda boleh meniru garis imbas CRT jika anda mahukan nuansa retro pada permainan anda, dan ada pilihan untuk menukar permainan PAL 50Hz menjadi 60Hz, yang akan meningkatkan prestasi tajuk seperti Tekken 3 dan Ridge Racer 4.

Peretasan Klasik PlayStation: Cara memasang lebih banyak permainan

Sekiranya anda tidak berpuas hati dengan barisan 20 permainan yang terdapat di PlayStation Classic, kini anda boleh menambahkan lebih banyak permainan ke senarai tajuk yang boleh dimainkan tanpa perlu membuka elemen konsol dan pemateri anda seperti yang berjaya dilakukan oleh modder Jepun.

Sebenarnya, jika anda ingin menambahkan permainan tambahan ke PlayStation Classic anda, anda boleh melakukannya dengan hanya memasukkan stik USB dan mengikuti beberapa langkah mudah. Namun, anda perlu berhati-hati kerana proses ini bukan sahaja dapat mematahkan PlayStation Classic anda, tetapi anda juga memerlukan ROM anda sendiri untuk permainan yang ingin anda mainkan.

BleemSync adalah cara termudah untuk mendapatkan permainan PlayStation yang berbeza ke PS Classic anda kerana ia tidak memerlukan anda benar-benar mengubah fail pada konsol anda. Sebagai gantinya, anda hanya memuatkan fail permainan yang anda mahu mainkan dan masukkan USB ke port pengawal ke-2 PlayStation Classic dan mainkan. Ia masih tidak semudah itu, tetapi ini adalah titik permulaan bagi mereka yang ingin mendapatkan lebih banyak permainan di PlayStation Classic mereka.

Pasang lebih banyak permainan di PlayStation Classic anda:

  1. Untuk memulakan, anda perlu menuju ke GitHub dan memuat turun BleemSync
  2. Muat turun fail ZIP dan ekstrak kandungannya ke lokasi root pemacu USB berformat FAT32 atau ext4 yang dipasang ke PC atau Mac anda.
  3. Namakan pemacu kilat "SONY" - ini adalah keperluan.
  4. Dalam direktori root yang sama dengan yang anda ekstrak fail ZIP, anda perlu membuat folder berlabel "Permainan"
  5. Di sini, anda perlu membuat folder untuk setiap permainan yang ingin anda tambahkan ke sistem. Setiap folder perlu diberi nombor secara berurutan. Setiap folder ini juga harus berisi folder "GameData" dengan file "Game.ini", gambar sampul gambar, file "pcsx.cfg" dan file "bin" dan "isyarat" permainan. Templat bagaimana rupa folder permainan terletak di fail ZIP awal dan halaman GitHub mempunyai garis besar untuk pengindeksan juga.
  6. Maklumat lebih terperinci mengenai cara memformat fail dan di mana mencarinya dinyatakan dalam halaman GitHub, jadi pastikan untuk membacanya dengan teliti. Ia juga menggariskan cara memasang permainan berbilang cakera.
  7. Setelah selesai anda boleh masuk ke direktori BleemSync dan jalankan BleemSync.exe. Ini menghasilkan folder "Sistem" yang mengandungi pangkalan data dan skrip untuk membantu memasang permainan.
  8. Masukkan pemacu kilat ke PlayStation Classic anda dan hidupkan, permainan baru harus dipamerkan.
  9. Pastikan tidak mengeluarkan Pemacu Kilat semasa bermain atau semasa unit sedang digunakan. Juga, tidak diketahui apakah semua permainan akan berjalan di PlayStation Classic tanpa masalah, jadi jangan terkejut jika anda menghadapi beberapa masalah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found