Ulasan Sony Reader PRS-T3

Ulasan Sony Reader PRS-T3

Gambar 1 dari 3

Pembaca Sony PRS-T3

Pembaca Sony PRS-T3
Pembaca Sony PRS-T3
£ 100 Harga semasa dikaji

Sony telah berada di pasaran pembaca ebook sekurang-kurangnya selama Amazon berada di UK, tetapi produknya tidak pernah sepopuler pesaingnya. Sony PRS-T3 terbaru nampaknya tidak akan mengubahnya, tetapi ia tentunya merupakan peranti yang menarik.

Terima kasih kepada punggung yang melengkung lembut, ukuran 160 x 11.3 x 109mm (WDH) dan butang berguna yang terdapat di bezel bawah, Sony Reader PRS-T3 kedua-duanya lebih kecil dan mampu menggunakan satu tangan dengan selesa. Tidak biasa, ia juga mempunyai penutup bawaan, yang sedikit menambah jumlah keseluruhan, dan ia berwarna putih, hitam dan berwarna merah kemerahan.

Pembaca Sony PRS-T3

Apabila ditutup, penutup ini meletakkan pembaca dalam mod tidur automatik yang berguna, dan juga mempunyai kait magnet untuk menjaganya agar tidak terbuka. Di bawah penutup terdapat skrin sentuh 758 x 1,024 E Ink, yang sesuai dengan pesaing utamanya, Amazon Paperwhite yang terkemuka di pasaran, untuk ketajaman. Itu semua barang baik; tetapi di sini ia mula dibongkar.

Masalah pertama ialah ia tidak mempunyai bentuk lampu LED terbina dalam. Ini adalah kelalaian yang mengecewakan dalam pembaca ebook moden, terutama pada harga ini, dan walaupun casing dengan lampu bersepadu dapat dibeli secara berasingan, ini menambah kos dengan PPN £ 60 yang tinggi.

Oleh kerana itu, layar PRS-T3 tidak mendapat keuntungan dari kontras yang luar biasa antara halaman bersih dan teks tebal yang dihasilkan oleh cahaya Paperwhite. Ia tidak menyenangkan untuk dilihat atau tidak selesa untuk dibaca, tetapi halaman pada pembaca Sony ini kelihatan kusam dan tidak enak dibandingkan.

Dari sudut positifnya, UI PRS-T3 menarik dan mudah dilayari, dengan judul yang baru dibeli dipaparkan di bahagian atas halaman utama, dan rak buku, ikon kedai dan aplikasi tebal di bahagian bawah. Ia menyokong fail EPUB jadi, walaupun judulnya tidak banyak atau murah di Kedai Pembaca Sony seperti di Amazon, anda boleh memuat naik buku dari pelbagai sumber yang lebih luas, termasuk WHSmith dan Waterstones.

Pembaca Sony PRS-T3

Ciri-ciri lain termasuk akses ke Facebook dan penyemak imbas web yang kurang sopan - kedua-duanya tidak menarik oleh skrin monokrom PRS-T3, dan aplikasi Evernote dan Sketchpad yang lebih berguna; bagus untuk semakan dan pameran yang baik untuk skrin sentuh optik PRS-T3, yang membolehkan anda menggunakan stylus pasif (tidak termasuk) untuk membuat nota dan melukis coretan.

Masalah terbesar PRS-T3 ialah skrin sentuh tidak begitu bagus. Selalunya diperlukan beberapa ketukan jari untuk membuka halaman baru, dan beberapa leret untuk memutar halaman atau tatal ke atas dan ke bawah, skrin sentuh hanya mencatat pergerakan berani dan sengaja. Walau bagaimanapun, apabila PRS-T3 mendaftarkan aktiviti skrin sentuh, kelajuan muatnya setanding dengan Paperwhite, dengan kadar penyegaran halaman dengan pantas 0.7 saat, hanya 0.1 saat di belakang pesaingnya.

Sony PRS-T3 adalah pembaca ebook yang ramping dan menarik, yang memberikan akses yang baik ke pelbagai tajuk format EPUB, dan memiliki beberapa tambahan menarik. Walau bagaimanapun, ia dicemari oleh kekurangan cahaya sentuh dan skrin sentuh yang tidak responsif. Dengan harga hanya £ 10 lagi, kami akan memilih Paperwhite setiap masa.

Skrin

Saiz skrin 6.0in
Resolusi 758 x 1024
Skrin warna tidak
Skrin sentuh iya
masa muat semula skrin eBook 0.7 saat

Bateri

Memori bersepadu 2.0GB
Jenis kad memori microSD

Dimensi

Dimensi 109 x 11.3 x 160mm (WDH)
Berat 200g

Sokongan format fail

Teks kosong iya
PDF iya
EPUB iya

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found