Ulasan Sony Vegas Movie Studio HD Platinum 11

Ulasan Sony Vegas Movie Studio HD Platinum 11

Gambar 1 dari 3

Sony Vegas Movie Studio HD Platinum 11

Sony Vegas Movie Studio HD Platinum 11
Sony Vegas Movie Studio HD Platinum 11
£ 72 Harga semasa dikaji

Persaingan di antara perisian penyuntingan video kos rendah telah meningkat dalam beberapa bulan kebelakangan ini, tetapi Avid Studio dan CyberLink PowerDirector tidak dapat mengalahkan Vegas Movie Studio Platinum dari landasan A-Listnya. Sekarang giliran Sony untuk meletakkan Platinum lebih jauh di depan.

Hubungannya yang rapat dengan Vegas Pro ditunjukkan dengan kedatangan penyuntingan 3D. Pelaksanaannya sangat dekat dengan Vegas Pro, walaupun Platinum tidak termasuk 3D Track Motion untuk media berputar dan animasi di ruang 3D. Oleh itu, ini lebih merupakan platform untuk mengedit klip dari kamera 3D lensa kembar, dan bukannya membuat kesan 3D dari awal. Terdapat kesan 3D sederhana yang boleh digunakan untuk menaikkan teks dari skrin, tetapi sebaliknya, rakaman 3D melewati editor seperti rakaman 2D konvensional.

Sony Vegas Movie Studio HD Platinum 11

Ini bukan kritikan. Sokongan format adalah menyeluruh, begitu juga pilihan pratonton, dengan kacamata anaglyph merah / hijau disertakan dalam kotak dan sokongan untuk paparan Nvidia 3D Vision. Pilihan eksport 3D merangkumi muat naik 1080p ke YouTube, lengkap dengan tag yang diperlukan agar kesan 3D dapat ditangani dengan betul.

Bahkan boleh menghasilkan cakera yang sesuai dengan standard Blu-ray 3D. Ini menggunakan aliran video resolusi penuh yang bebas untuk mata kiri dan kanan; editor lain hanya menghasilkan cakera Blu-ray standard dengan kesan 3D yang diberikan sebagai skrin split atau anaglyph. Walau bagaimanapun, pengarang Blu-ray 3D hanya dapat dilakukan secara langsung dari garis masa (perisian DVD Architect Studio yang disertakan tidak berubah dalam siaran ini), jadi cakera ini tidak mempunyai menu. Mereka juga terhad kepada dua templat render tetap - 720 / 60p dan 1080 / 24p. Spesifikasi 3D Blu-ray juga menyokong video 720 / 50p, dan peninggalannya di sini boleh mengganggu pengguna Eropah.

Editor Tajuk & Teks baru memperkenalkan 24 animasi dengan nama seperti Fly in, Action Flip dan Earthquake. Mereka kelihatan pintar tetapi bukan yang paling mudah untuk dimasukkan ke dalam projek. Animasi dipilih dari senarai juntai bawah, tetapi menyesuaikan kecepatannya atau menggabungkan yang berbeda untuk teks ketika ia muncul dan hilang adalah kekok dan tidak disengajakan. Sistem lama, di mana objek teks statik dianimasikan menggunakan kawalan Pan / Crop yang sama yang digunakan untuk video, mempunyai batasannya - yang paling ketara, ketidakupayaan untuk menghidupkan watak individu - tetapi sekurang-kurangnya kawalannya mudah dan konsisten dengan perisian yang lain . Kaedah kerja itu masih ada.

Walaupun senarai drop-down Animasi agak kasar, menganimasikan parameter lain - warna teks, kedudukan, bayangan drop dan sebagainya - lebih canggih. Ia dilakukan dengan menggunakan bingkai utama tetapi, tidak seperti kesan Vegas Platinum, editor Titles & Text mempunyai jalur bingkai utama individu untuk setiap parameter, ditambah pengeditan berdasarkan kurva Bezier. Ini memudahkan untuk menganimasikan ukuran dan posisi objek teks, misalnya, tanpa menyumbat parameter warna dengan bingkai utama yang berlebihan.

Perincian

Subkategori perisian Perisian penyuntingan video

Sokongan sistem operasi

Sistem operasi Windows Vista disokong? iya
Sistem operasi Windows XP disokong? iya

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found