PlayStation 4 Pro vs PS4: Adakah anda MEMERLUKAN PS4 Pro?

PlayStation 4 Pro vs PS4: Ciri

Di bahagian depan, PS4 dan PS4 Slim hampir sama. Atas sebab-sebab tertentu Sony merasakan keperluan untuk membuang port optik keluar PS4 di Slim, tetapi ia termasuk Wi-Fi dwi-band a / g / b / n, yang membolehkan PS4 mengakses kedua-dua jalur tanpa wayar 2.4 dan 5g untuk kali pertama.

PlayStation 4 Pro juga memiliki akses ke kad Wi-Fi Sony yang lebih baik, tanpa membuang optik, dan dilengkapi port USB 3 yang sangat dialu-alukan di belakangnya juga. Tidak seperti PS4 langsing dan asli, Pro menggunakan kabel kuasa plumbum cerek tebal yang sama yang terdapat pada PS3 pelancaran yang bagus. Seperti yang anda bayangkan, ini juga bermaksud ia menarik lebih banyak kekuatan daripada mana-mana adik-beradiknya.

ps4_slim_comparison_shot_rear_side_ports

Kemas kini perisian PlayStation terbaru juga membawa ciri baru dan berguna untuk pemindahan PS4 dan PS4 Pro - Ethernet. Sekarang, melalui port Ethernet belakang, anda dapat memindahkan semua data simpanan anda, fail permainan, pemasangan permainan dan lesen ke PS4 lain. Seperti yang anda bayangkan, ini mengurangkan masa yang diperlukan untuk memindahkan kandungan dari PS4 ke PS4 Pro, yang tidak pernah menjadi perkara buruk.

Ciri terbaik PS4 Pro, bagaimanapun, adalah peningkatan besar untuk permainan 1080p dalam tajuk yang disokong. Memanfaatkan Supersampling (gambar 2K menjadi sampel 1080p), menjalankan permainan yang disokong pada TV Full HD tidak pernah kelihatan begitu baik. Gambar bukan sahaja lebih tajam, tetapi permainan juga mendapat kelebihan tekstur, kadar bingkai yang lebih tinggi dan masa muat yang lebih cepat. Ini adalah tambahan yang baik untuk PS4 Pro dan memberikan pemain bukan TV 4K dengan alasan sebenar untuk merenungkan PS4 Pro.

PlayStation 4 Pro vs PS4: HDR

Berkat kemas kini perisian PS4 terkini, setiap PlayStation kini secara teknikal mampu menampilkan kandungan HDR.

HDR, atau julat dinamik tinggi, memungkinkan palet warna yang lebih luas digunakan dalam permainan dan kandungan video. Oleh itu, jika TV anda menyokongnya, kandungan akan kelihatan lebih kaya dan lebih nyata. Walau bagaimanapun, terdapat satu masalah besar dengan kandungan HDR di PS4: ia tidak benar-benar wujud.

Pada masa ini, kandungan HDR pada aplikasi seperti Netflix dan YouTube terikat secara langsung dengan kandungan 4K - sesuatu yang hanya dapat dipaparkan oleh PS4 Pro. Sekarang, hanya ada pilihan permainan tipis di PS4 yang telah ditambal untuk menyokong kandungan HDR. Sekiranya itu tidak mencukupi, kemungkinan mencari TV 1080p berkemampuan HDR cukup rendah, kerana banyak TV berkemampuan HDR juga siap 4K.

PlayStation 4 Pro vs PS4: Harga

Seperti mana-mana konsol baru, PS4 Slim dan PS4 Pro kedua-duanya lebih mahal daripada mengambil model pelancaran PS4 sekarang. Seperti yang ditunjukkan oleh laman tawaran PS4 kami, anda boleh mendapatkan PS4 yang asli dengan permainan dengan harga yang lebih rendah daripada membeli solus PS4 Slim. Anda boleh mendapatkan PS4 standard dengan harga sekitar £ 200; PSR Ramping PS4 pada harga £ 249; dan PS4 Pro boleh didapati pada harga £ 349 - harga yang sama dengan PS4 asal yang dilancarkan di.

Jelas, PS4 Slim adalah pilihan yang lebih murah tetapi, apabila anda memikirkannya, PS4 Pro masih menawarkan nilai hebat kerana kekuatannya yang jauh lebih baik namun titik harga yang masuk akal.

PlayStation 4 Pro vs PS4: Keputusan

Lihat ulasan PS4 Slim yang berkaitan: Kompak, cantik dan tepat seperti yang anda harapkan Xbox One X vs PS4 Pro: Konsol 4K mana yang mesti mendapat tempat di ruang tamu anda?

PS4 dan PS4 Pro jelas tidak dapat dibandingkan. Pro adalah pilihan yang lebih baik jika anda bercakap dengan kekuatan murni - walaupun anda tidak mempunyai set HDR 4K. Walau bagaimanapun, jika anda tidak bimbang tentang permainan 4K dan hanya mahu bermain beberapa permainan hebat dan mungkin bermain-main di PlayStation VR, PS4 atau PS4 Slim standard tentunya pilihan yang lebih baik.

Pada akhirnya anda harus memutuskan konsol mana yang lebih baik untuk diri sendiri. Saya sarankan membeli PlayStation 4 Pro jika anda belum memiliki PS4, atau jika anda mempunyai akses ke TV 4K. Sekiranya anda hanya mencari peranti untuk memainkan beberapa permainan hebat, dan anda tidak perlu risau mengenai permainan 4K, 60fps dan VR, PS4 Slim adalah sempurna. Bagi mereka yang ingin menaik taraf dari PS4 ke PS4 Pro, saya katakan tunggu sekarang.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found