Ulasan Sky Soundbox: Audio yang luar biasa dengan harga yang murah

Ulasan Sky Soundbox: Audio yang luar biasa dengan harga yang murah

Gambar 1 dari 8

sky_soundbox_1

sky_soundbox_2
sky_soundbox_3
sky_soundbox_4
sky_soundbox_5
sky_soundbox_6
sky_soundbox_7
sky_soundbox_8
£ 249 Harga semasa dikaji

Langit sedang bergelut pada masa ini. Raksasa TV bukan sahaja telah mengubah cara kita memikirkan kontrak telefon bimbit dengan rangkaian mudah alihnya yang inovatif (data digulung, dan dapat dikongsi antara rancangan keluarga), tetapi juga berusaha memberi penghargaan kepada pelanggannya dengan ganjaran bulanan dalam skema VIP. Kesetiaan jenama seperti ini dihargai sekali lagi dengan Sky Soundbox - bar suara yang dibuat oleh audiophile kelas atas di Devialet dan diberikan dengan potongan harga kepada pelanggan Sky. Diskaun besar.

Oleh itu, sementara Sky Soundbox akan menelan belanja £ 799 untuk pelanggan biasa, pelanggan Sky dapat satu untuk £ 299 ketika dilancarkan. Dan jika anda mendaftar ke perkhidmatan multiroom Sky Q yang dinyanyikan dan menari, maka harganya lebih murah pada harga £ 249.

[galeri: 1]

Dengan harga penuh £ 799, ini bukan persediaan audio TV terbaik yang pernah kami dengar, tetapi pada harga yang lebih rendah hampir tidak sepadan dengan sekeping teknologi pengguna yang berharga ratusan pound dapat diharapkan.

Beli Sky Soundbox sekarang

Ulasan Sky Soundbox: Reka bentuk dan ciri

Kotak Suara Langit agak aneh sejauh pembesar suara TV, dan ini bergantung kepada reka bentuk fizikalnya. Tidak cukup langsing atau cukup rendah untuk menjadi bar suara, dan juga tidak cukup lebar untuk menjadi pangkalan suara. Sebenarnya, ia terletak di antara dua jenis pembesar suara dari segi faktor bentuknya.

Ini tidak menjadi masalah, terutamanya jika anda mempunyai TV dengan dudukan yang agak tinggi. Tetapi dengan banyak lagi set yang dilengkapi dengan dudukan berprofil rendah itu, ketinggiannya dapat menjadi masalah bagi banyak orang: pada 95mm dari pangkalan getah ke panel atas, Soundbox berdiri lebih tinggi daripada kebanyakan bar bunyi.

Ia sememangnya menjadi masalah di ruang tamu saya, di mana pembesar suara menyekat sebahagian besar bahagian bawah skrin ketika saya meletakkannya di tempat saya biasanya meletakkan bar bunyi: di rak segera dari skrin.

Pada akhirnya, saya terpaksa menggerakkan Kotak Suara ke rak yang lebih rendah di bawah kotak Sky Q saya agar tetap berada di tengah, yang sedikit sebanyak mempengaruhi kualiti suara, mengurangkan kemampuan pembesar suara untuk memantulkan audio dari dinding ke belakang pembesar suara dan, seterusnya, menyempitkan apa yang akan menjadi panggung suara yang jauh lebih mengagumkan.

Ini mengatakan bahawa, pada demo pertama saya Sky Soundbox, yang diadakan di sebuah suite hotel di pusat bandar London, bahkan demo TV Sky yang digunakan telah dinaikkan di atas tiang untuk mengelakkan pembesar suara menghalang skrin. Dan juga tidak dapat dipasang di dinding, jadi jika anda ingin menyimpan barang-barang "melayang", itu bukan pilihan yang baik.

[galeri: 2]

Adapun ciri-cirinya yang lain, Soundbox adalah beg campuran. Ia hanya mempunyai satu output HDMI dan satu HDMI dan satu input S / PDIF optik, jadi penyambungan agak terhad, dan juga perlu diperhatikan bahawa output HDMI tidak diaktifkan ARC (saluran pengembalian audio), jadi anda akan mempunyai untuk mengarahkan audio yang tidak datang dari kotak Sky Q anda melalui output optik di TV anda. Tidak ada sokongan langsung untuk DTS atau bahkan Dolby Atmos, yang aneh memandangkan pengenalan terakhir untuk perlawanan Liga Perdana Inggeris baru-baru ini.

Dan, sementara pemasangan Bluetooth berfungsi dengan baik (masukkan dalam mod Bluetooth dan tunggu - memasuki mod berpasangan secara automatik), saya kurang berminat dengan cara Soundbox mengganggu pemutaran dari sumber lain untuk mengumumkan "Peranti Bluetooth disambungkan / terputus" setiap kali peranti yang dipasangkan sebelumnya masuk dan berada di luar jangkauan.

Kemas kini baru-baru ini sedikit sebanyak melembutkan. Sebagai sebahagian daripada rangkaian fitur baru yang hadir di Sky Q, Spotify akan segera bergabung dengan keluarga Sky Q. Mulai musim bunga (tarikh TBC), Spotify akan dilancarkan dan pelanggan dapat mendengarkan Spotify secara percuma, dengan iklan, atau log masuk ke akaun premium mereka.

Selain tersedia di Sky Soundbox, anda juga dapat melakukan streaming ke pembesar suara TV melalui AirPlay atau Bluetooth.

Ulasan Sky Soundbox: Kualiti bunyi

Kesemuanya agak menjengkelkan, tetapi saya perlu menambah bahawa niggle ini tidak terlalu mempengaruhi kualiti suara. Sebenarnya, untuk ukuran dan harganya, Sky Soundbox memberikan cukup banyak suara, dengan suara yang sangat lebar dan mendalam. Bass, walaupun ini merupakan pembesar suara mandiri tanpa subwoofer yang berasingan, memberikan banyak kesan juga; ini adalah dunia yang jauh dari pembesar suara TV biasa anda. Sekiranya anda hidup selama ini tanpa penyediaan audio luaran, bayaran balik akan cepat dan sangat mengagumkan dan bahkan dibandingkan dengan saingan seperti Q Acoustics M3 (£ 300), kualiti suaranya sangat mengagumkan.

[galeri: 3]

Kini, Kotak Suara tidak dapat bersaing dengan sistem suara surround penuh dari segi perendaman dan jelas bahawa suaranya datang langsung dari hadapan anda, walaupun ada pernyataan Sky yang sebaliknya. Tapi, anda tahu, memang cukup adil. Dan perkara paling penting dalam pembesar suara TV - keseimbangan dan kemampuan untuk menyampaikan suara supaya anda dapat mendengarnya dengan jelas - semuanya ada dan betul.

Selain itu, terdapat lebih dari cukup banyak perkara untuk memastikan suaranya hebat. Algoritma tahap kelantangan automatik pembesar suara (AVL) adalah yang membuat suara tidak dapat difahami, secara perlahan melepaskan intensiti sebaik sahaja adegan aksi besar masuk, kemudian menyesuaikannya semula semasa adegan lebih senyap. Ia tidak boleh dilumpuhkan, tetapi berkesan dan pastinya tidak terlalu mengganggu.

[galeri: 4]

Kemudian ada ciri "Q Sound" pembesar suara yang menyesuaikan EQ itu sendiri dengan pelbagai jenis kandungan secara automatik, memainkan elemen sekeliling dalam pertandingan bola sepak, misalnya, untuk "menempatkan anda di tempat kejadian". Klip dari perlawanan Manchester United berbanding Everton baru-baru ini membuktikan bahawa orang ramai benar-benar merasa cukup meriah, dan sementara komen mengenai Formula 1 cenderung terdengar sedikit teredam dan tertutup, bunyi enjinnya meningkat dengan baik.

Secara keseluruhan terdapat tujuh profil Q Sound yang berbeza: muzik, pawagam, F1, bola sepak, kriket, golf dan tinju, walaupun perhatikan bahawa ini hanya akan tersedia untuk kandungan yang disalurkan ke pembesar suara dari kotak Sky Q anda. Kotak Suara kembali pada profil lalai untuk kandungan lain.

[galeri: 5]

Bukan masalah ini kerana, walaupun ini terutama dibuat untuk TV, kedengarannya hebat dengan muzik juga, baik melalui sambungan Bluetooth asli pembesar suara atau input optik di bahagian belakang kotak. Dan ya, anda boleh mendapatkan perincian yang lebih jelas di hujung spektrum audio dengan pembesar suara yang lebih mahal - dan lebih menggerutu dengan penyediaan yang dilengkapi subwoofer - tetapi untuk pembesar suara yang kecil dan berpatutan, tidak ada yang mengejutkan apa itu Soundbox dapat dicapai, dengan kelincahan yang bagus dan terkawal dengan baik, dan persembahan yang hangat dan manis sepanjang spektrum audio yang lain.

Dengan kata lain, suara yang tidak dapat dikalahkan untuk harga pelanggan Sky, tetapi bukan untuk harga bukan pelanggan £ 799.

Beli Kotak Suara Langit sekarang

Ulasan Sky Soundbox: Keputusan

Pada asasnya, baris terakhir merangkumnya. Sky Soundbox adalah pembesar suara TV yang sangat baik, dan jika anda pelanggan Sky tersekat menggunakan pembesar suara TV terbina dalam anda atau bar suara all-in-one sub-£ 200 yang murah dan jahat, maka ini semudah cadangan kerana mungkin untuk memberi. Teruskan dan beli sekarang.

[galeri: 7]

Sekiranya anda bukan pelanggan, pandangan itu akan berubah secara mendadak. Walaupun menjadi pembesar suara yang baik seperti biasa, anda boleh mendapatkan lebih banyak wang anda di tempat lain, termasuk sistem surround penuh atau sistem bar bunyi yang lebih lengkap seperti Samsung HW-K850 yang hebat. Sistem itu, tidak seperti Soundbox, dilengkapi dengan subwoofer tanpa wayar, pilihan sambungan yang lebih luas, sokongan Dolby Atmos dan streaming muzik berbilang bilik. Kedengarannya lebih berjaya juga.

Itu sama sekali tidak boleh merosakkan Sky Soundbox. Ini adalah produk audio pertama yang cemerlang, dan Devialet - yang tidak pernah bekerjasama dengan jenama lain sebelumnya - telah menghantar barang dengan cara yang luar biasa. Bagi pelanggan Sky, ini adalah sebahagian besar.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found