Cara Menukar Nama Paparan anda dalam Spellbreak

Spellbreak adalah salah satu judul battle royale terbaru yang menceburkan diri dalam genre yang berkembang, dengan kelainan yang ketara berbanding dengan tajuk yang lebih dikenali seperti PUBG, Apex Legends, dan Fortnite. Dalam Spellbreak, setiap pemain mengendalikan penyihir yang menggunakan mantra hebat yang mereka tingkatkan atau tukar sepanjang pertandingan.

Cara Menukar Nama Paparan anda dalam Spellbreak

Oleh kerana tajuknya tersedia di PC, Xbox, PlayStation, dan Nintendo Switch dengan ketersediaan crossplay penuh, pemain dapat mengundang rakan dari platform yang berbeza dan mendapatkan pengalaman permainan yang sama. Walau bagaimanapun, agak sukar untuk mencari nama yang ingin anda gunakan untuk nama paparan atau mencari rakan anda dalam permainan.

Inilah yang perlu anda ketahui tentang menukar nama paparan di Spellbreak.

Cara Menukar Nama Paparan anda dalam Spellbreak

Ketika permainan bergerak keluar dari tahap beta, pengembang Proletariat memastikan bahawa semua pengguna diberi akaun unik untuk menghubungkan platform yang berlainan bersama-sama dan memungkinkan kemajuan lintas platform. Nama pengguna yang dipilih semasa proses pembuatan akaun tetap sama dengan nama mereka dari muat turun platform awal. Sebagai contoh, pengguna yang bermain di Playstation 4 menyimpan nama pengguna Playstation sebagai nama paparan mereka dan memindahkannya ke mana-mana akaun baru.

Walau bagaimanapun, nama paparan tidak terikat dengan nama akaun. Nama paparan adalah apa yang akan dilihat oleh pengguna lain ketika mereka menemui anda dalam menu permainan atau pra-permainan. Nama paparan dihubungkan ke platform semasa anda berada. Itu bermaksud bahawa anda perlu menukar nama di platform yang sedang anda mainkan untuk melihat kesannya.

Perlu diingat bahawa menukar nama paparan tidak akan mengubah nama akaun anda.

Cara Mengubah Nama Paparan di Spellbreak di Steam

Sekiranya anda bermain permainan melalui Steam, mengubah nama tampilan bermaksud mengubah nama Steam yang sedang Anda gunakan. Akaun Steam dilengkapi dengan perubahan nama tanpa had, di samping kemampuan untuk memaparkan nama sebelumnya kepada pengguna. Menukar nama Steam tidak mempunyai banyak kesan untuk melalui proses pertukaran nama akaun yang sukar.

Inilah salah satu daripada banyak cara untuk menukar nama paparan anda di Steam:

 1. Klik kanan pada ikon Steam di bar alat anda untuk membuka menu cepat.

 2. Pilih "Rakan" untuk membuka senarai Rakan.

 3. Klik anak panah kecil di sebelah nama anda di bahagian atas.

 4. Pilih "Edit Nama Profil."

 5. Tukar nama profil anda mengikut kesesuaian anda.

 6. Klik "Confirm" dan anda sudah selesai.

Sebagai alternatif, anda boleh melalui menu Steam utama:

 1. Buka menu Steam.
 2. Klik pada nama pengguna semasa anda di sudut kanan atas.

 3. Pilih "Lihat Profil" dari menu lungsur.

 4. Pilih "Edit Profil" di sebelah kanan skrin akaun.

 5. Pada tab Umum, ubah kotak teks yang mengandungi nama pengguna seperti yang anda mahukan.

 6. Klik "Simpan" di bahagian bawah untuk menyelesaikan prosesnya.

Cara Mengubah Nama Paparan dalam Spellbreak di Epic Games

Sekiranya anda bermain permainan melalui gedung Epic Games, anda perlu pergi ke laman web Epic Games untuk menukar nama paparan anda. Permainan Epik membolehkan pemain menukar namanya dua minggu sekali. Nasib baik, pautan ke laman web terletak terus di klien permainan. Inilah yang perlu anda lakukan:

 1. Buka pelanggan Epic Games dan klik pada nama pengguna anda di kiri bawah.

 2. Pilih "Urus akaun" dari menu terapung untuk membuka laman web pengurusan akaun. Sebagai alternatif, ikuti pautan ini. Anda mungkin perlu log masuk.

 3. Di tab "Maklumat Akaun", klik pada butang "Edit" di sebelah kotak teks "Nama paparan". Permainan akan memaparkan peringatan tentang menukar nama pengguna anda sambil mengarahkan kursor ke atas butang. Menu pop timbul untuk menukar nama akan muncul.

 4. Masukkan nama paparan yang anda inginkan di kotak teks pertama. Ulangi nama pengguna ini untuk kotak kedua.

 5. Tandakan tanda semak "Saya faham" di bahagian bawah pop timbul.

 6. Klik "Confirm" untuk menyelesaikan proses pertukaran nama.

Bagaimana Mengubah Nama Paparan di Spellbreak di Xbox?

Sekiranya anda bermain permainan di Xbox, anda telah membuat akaun menggunakan gamertag Xbox. Sayangnya, menukar gamertag ini hanya percuma sekali, dan anda akan dikenakan bayaran untuk perubahan seterusnya berdasarkan wilayah anda. Inilah yang perlu anda lakukan untuk menukar gamertag dalam talian:

 1. Pergi ke pautan Microsoft rasmi.
 2. Log masuk dengan kelayakan akaun anda (nama pengguna dan kata laluan). Sahkan bahawa ini adalah akaun yang anda ubah gamertag dengan melihat di sudut kanan atas untuk melihat gamertag semasa.
 3. Masukkan tag permainan yang anda mahukan di medan kotak teks.
 4. Pilih "Periksa ketersediaan."
 5. Sekiranya anda menerima mesej ralat, pilih nama lain dan periksa lagi.
 6. Kaji bagaimana gamertag baru akan kelihatan di semua platform. Anda dapat menggunakan angka setelah simbol "#" sebagai akhiran jika gamertag yang dipilih sudah digunakan.
 7. Apabila anda puas dengan gamertag yang anda pilih, pilih "Claim it".

Soalan Lazim Tambahan

Bagaimana Saya Mencari ID Spellbreak Saya?

Sekiranya anda ingin mencari ID Spellbreak anda supaya anda dapat berkomunikasi dan bermain dengan rakan di platform yang berbeza, prosesnya agak mudah. Ikut langkah-langkah ini:

1. Buka Spellbreak.

2. Klik pada ikon tiga baris di sudut kanan atas untuk memunculkan pilihan permainan.

3. Pilih "Akaun."

4. ID Spellbreak anda ditunjukkan di halaman ini.

5. Anda boleh mengklik ikon salin untuk menampal ID ke papan keratan dan menghantarnya kepada rakan anda.

Bolehkah Saya Menukar ID Spellbreak Saya?

Malangnya, saat ini tidak ada cara automatik untuk mengubah ID Ejaan Anda. Itu bermakna anda hanya terhad menukar nama paparan.

Anda boleh menghubungi sokongan Proletariat secara langsung dengan masalah akaun. Krew sokongan mereka mungkin dapat membantu anda memulihkan akaun anda atau mengubah perinciannya.

Permainan Baru, Nama Baru

Spellbreak adalah tambahan yang bagus untuk daftar permainan battle royale dan menerima aliran kemas kini yang berterusan untuk bersaing dengan genre behemoths. Gunakan nama paparan baru dan ID Spellbreak anda untuk berhubung dengan rakan di platform dan nikmati lawan hebat dengan bolt ajaib.

Apakah kisah di sebalik nama paparan anda di Spellbreak? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found