Cara Menggunakan Split Screen dengan Black Ops 4 pada PS4

Call of Duty adalah salah satu penembak orang pertama yang paling popular yang dikeluarkan pada abad ini. Ia bermula sebagai permainan PC, tetapi dengan cepat membuatnya ke platform seperti Sony PlayStation dan Xbox One. Black Ops 4 adalah permainan Call of Duty pertama dengan mod Battle Royale dan menarik jutaan pemain. Sekiranya anda memiliki PS4 atau Xbox One, anda boleh membelah skrin menjadi dua dan menikmati permainan dengan rakan. Tetap bersama kami dan pelajari cara membelah skrin di konsol anda.

Cara Menggunakan Split Screen dengan Black Ops 4 pada PS4

Ciri Skrin Berpisah Menjimatkan Hari

Sebelum kita mengetahui perinciannya, anda harus tahu bahawa ciri layar split dalam Black Ops 4 hanya tersedia untuk pemain konsol. Judul PC biasanya mendapat paling banyak ciri dan sokongan, tetapi itu tidak berlaku dengan tajuk Call of Duty terkini.

bo4

Fitur ini telah tersedia sejak hari pertama, tetapi ia dikeluarkan untuk jangka masa pendek pada bulan Julai 2019. Perpindahan itu dibuat kerana beberapa masalah teknikal dengan pelayan, tetapi kembali bertambah baik hanya sebulan kemudian. Ciri ini menghasilkan skrin berpecah mendatar dan membolehkan anda memainkan permainan Duo Battle Royale dalam talian, perkara yang belum pernah dilakukan sebelumnya. Ia mudah disediakan, dan berfungsi dengan baik.

Persediaan Skrin Berpisah PS4

Sebelum anda dapat menyiapkan fitur layar split dalam Black Ops 4, anda harus mengaktifkan konsol anda sebagai peranti utama pada kedua-dua akaun utama dan tetamu anda. Tetamu boleh mengaktifkan akaun selepas pusingan pertama dalam permainan. Setelah selesai, muatkan semula permainan dan lihat di sudut kanan atas skrin. Ini harus memberitahu anda bahawa fitur layar split sudah siap dan pemain 2 harus menekan butang "X". Inilah yang perlu anda lakukan:

 1. Log masuk ke akaun PS anda.
 2. Navigasikan ke "Tetapan" dan pilih "Pengurusan Akaun" dari pilihan yang tersedia.
 3. Seterusnya, pilih "Aktifkan sebagai PS4 Utama Anda."
 4. Pilih "Aktifkan."
 5. Dapatkan pengawal kedua dan ulangi proses sebagai tetamu.
 6. Muat permainan dengan menekan butang "Rumah" pada pengawal pertama.
 7. Tekan butang "X" pada pengawal tetamu dan tambahkan pemain ke lobi dalam permainan.
 8. Pilih mod permainan dan nikmati.

Persediaan Skrin Berpisah Xbox One

Persediaan split-screen di Xbox One serupa dengan yang ada di PS4, tetapi sedikit lebih mudah. Sekali lagi, anda mesti memastikan bahawa konsol anda ditetapkan sebagai peranti utama dengan kedua-dua akaun utama dan tetamu. Selepas itu, muatkan permainan, dan pilihan skrin split akan muncul di lobi utama. Inilah cara anda melakukannya:

 1. Log masuk ke akaun Xbox anda dengan pengawal pertama.
 2. Tekan butang "Panduan" dan arahkan ke "Tetapan."
 3. Dari sana, pilih pilihan "Pemperibadian" dan pilih "Xbox Rumah Saya."
 4. Muatkan Ops Hitam 4.
 5. Dapatkan pengawal kedua dan log masuk sebagai tetamu.
 6. Tekan butang "A" pada pengawal kedua untuk menambah tetamu di lobi.
 7. Mulakan permainan dan nikmati.

Lokasi Helikopter Battle Royale - Petua Bonus

Bermain dalam mod Battle Royal dengan rakan dalam Call of Duty Black Ops 4 sangat menyeronokkan. Namun, anda akan menghadapi banyak pasukan lain dari dua pemain, jadi anda memerlukan semua kelebihan yang anda dapat. Salah satu perkara terbaik dalam mod permainan ini ialah anda boleh menerbangkan helikopter.

helikopter

Menemui seseorang tidak akan begitu mudah kerana mereka bertelur secara rawak di beberapa lokasi di peta. Sekiranya anda mahukan persaingan, carilah helikopter di salah satu lokasi berikut:

 1. Estet
 2. Tapak pembinaan
 3. Julat Kebakaran
 4. Kilang
 5. Turbin
 6. Pulau Nuketown
 7. Dok Kargo

Dengan sedikit keberuntungan, anda akan dapat merampas helikopter sebelum pasukan lain dan menguasai sisa perlawanan dari udara.

Skrin Berpisah pada Ops Hitam 4 PS4

Sedia, Tetapkan, Pergi

Sekiranya anda memiliki salinan Black Ops 4 dan salah satu konsol yang disebutkan, anda boleh membelah skrin dan bersenang-senang bermain pertandingan Battle Royale dengan seorang rakan. Mod permainan ini sangat kompetitif, jadi anda memerlukan semua bantuan yang anda dapat. Periksa lokasi khas dan cari helikopter yang akan membantu menguasai permainan. Semoga berjaya, askar.

Apakah lokasi kegemaran anda di Call of Duty Black Ops 4? Adakah anda pernah mencuba ciri skrin split? Beritahu kami apa yang anda suka mengenai permainan di bahagian komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found