Cara Stream Spotify ke Xbox 360, Xbox One, PS3, PS4, dan Radio Digital

Cara Stream Spotify ke Xbox 360, Xbox One, PS3, PS4, dan Radio Digital

Spotify mungkin telah melancarkan aplikasi iPhone dan Androidnya, tetapi bagaimana dengan streaming suara Spotify ke peranti lain di rumah, seperti konsol permainan dan radio digital? Lagipun, banyak dari kita mempunyai sistem pembesar suara yang mahal yang disambungkan ke Xbox One atau PlayStation 4, sementara pembesar suara yang terdapat pada komputer riba rata-rata memberikan Barry White sengau hidung.

ps4_pro_playstation_consoleWalaupun perisian Spotify tidak menyokong penstriman ke peranti lain, sepenuhnya boleh dilakukan dengan perisian pihak ketiga, yang dikenali sebagai Jamcast. Lebih-lebih lagi, perisian Jamcast percuma untuk digunakan (pilihan Premium tersedia untuk ciri lanjutan). Tidak seperti perisian iPhone / Android, anda tidak memerlukan akaun Spotify premium untuk memanfaatkan ciri ini.Xbox One S: 7 perkara yang PERLU anda ketahui sebelum tarikh dikeluarkan

Saya menyediakannya di Xbox 360 pada hujung minggu, dan prosesnya tidak dapat dilakukan dengan lebih mudah. Ia juga akan berfungsi dengan baik untuk Xbox One, PS3, dan PS4.

Inilah cara untuk menyediakan Jamcast untuk mengalirkan audio PC ke konsol permainan atau radio digital anda.

  1. Muat turun perisian Jamcast dan pasangkannya pada PC anda.
  2. Buka Jamcast, klik tab peranti, dan periksa bahawa Xbox, PlayStation, atau radio / penerima digital anda muncul dalam senarai. Sekiranya tidak, klik Cari, dan ia mesti muncul.
  3. Nyalakan Spotify.
  4. Pastikan bahawa tidak ada aplikasi seperti klien e-mel yang berjalan di latar belakang, atau bersiaplah agar gangguan pendengaran anda terganggu oleh jingle "anda mendapat surat baru". Jamcast (versi percuma) terutamanya menyiarkan output dari kad suara PC anda ke peranti lain di rangkaian rumah.
  5. Hidupkan konsol Xbox atau Playstation anda dan pilih pilihan muzik dari dalam menu.
  6. Pilih Jamcast dari senarai peranti rangkaian, kemudian pilih Senarai Main dan Kad Bunyi Maya. Klik bermain, dan selepas beberapa saat kelewatan, anda akan mendengar streaming Spotify melalui pembesar suara terpasang di konsol anda. Perhatikan bahawa arahan mungkin sedikit berbeza berdasarkan peranti atau konsol yang digunakan.

Catatan: Hanya pilihan Premium yang membolehkan kawalan audio bebas untuk aplikasi. Versi Jamcast PERCUMA hanya menyiarkan SEMUA audio PC, termasuk bunyi dan amaran OS.

Batasan Jamcast

Jamcast adalah perisian yang sangat baik, tetapi pengalaman penstriman tidak sempurna. Aliran kami mengalami goyah dan putaran audio yang aneh semasa ujian. Satu catatan di forum sokongan Jamcast mendakwa ini disebabkan oleh PC yang sukar untuk mengambil sampel audio Spotify dengan cepat, yang mungkin menjadi masalah tertentu pada komputer riba dan netbook berkuasa rendah.

Terdapat juga kelewatan lima hingga sepuluh saat untuk memulakan suara dari PC anda ke konsol / radio digital, jadi jangan panik jika tidak masuk dengan segera.

Kami juga berjuang untuk mendapatkan Jamcast di radio digital kami yang diuji (Revo Pico RadioStation), yang mengenali senarai main Jamcast Virtual Soundcard, tetapi flat menolak untuk memainkannya. Yang lain memperoleh lebih banyak kejayaan dengan radio digital, berdasarkan forum.

Menstrim Audio Mac ke Xbone One, Xbox 360, PS3, atau PS4

Bagi anda yang “tinggal di Apple land” yang tidak dapat memasang Jamcast, beberapa forum dalam talian menyarankan agar streaming Spotify adalah mungkin dengan menggunakan gabungan perisian $ 25 Airfoil dan peranti Airport Express Apple. Catatan: Saya belum menguji ini, jadi teruskan dengan risiko anda sendiri.

Nota Akhir

Apabila tertanya-tanya bagaimana untuk mengalirkan suara audio ke PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One, atau radio digital anda, Jamcast pasti berjaya! Sama seperti program pihak ketiga yang lain, tidak sempurna tetapi berfungsi dengan kebanyakan peranti yang menggunakan protokol streaming media terkini, termasuk UPnP, DLNA, Sonos, Chromecast, dan banyak lagi.

Seperti yang dinyatakan di laman web Jamcast, "saat ini" tidak ada rencana untuk dukungan Android, iOS, Mac, atau Linux. Walau bagaimanapun, ia mungkin berfungsi di Linux menggunakan Wine, PlayOnLinux, atau OS Windows Maya. Untuk Mac, anda mungkin juga dapat menggunakan OS Windows maya.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found