Sprint Family Locator - Cara Menggunakannya Untuk Mengesan Orang Yang Anda Sayangi

Secara teori, sebarang aplikasi atau perkhidmatan mudah alih yang membantu menjaga keselamatan keluarga anda adalah perkara yang baik. Apabila perkhidmatan itu mempengaruhi privasi mereka dan berpotensi menimbulkan salah faham, gambarnya tidak begitu cerah. Seperti dengan perkhidmatan seperti ini, penjagaan harus diambil untuk mengetahui sepenuhnya batasannya.

Sprint Family Locator - Cara Menggunakannya Untuk Mengesan Orang Yang Anda Sayangi

Sprint Family Locator dan aplikasi seperti itu dapat memainkan peranan penting dalam kehidupan keluarga dan membantu anak-anak berkeliaran lebih bebas daripada yang mereka mahukan dan membiarkan kebebasan ibu bapa untuk berehat sebentar ketika anak-anak mereka keluar bermain. Bukan ubat mujarab yang memperbaiki semuanya. Anda mesti mempertimbangkan kelemahannya untuk memanfaatkannya.

Pencari Keluarga Sprint

Sprint Family Locator adalah fitur yang ditawarkan oleh rangkaian yang dapat menentukan lokasi mana-mana telefon pada paket keluarga. Ideanya ialah ibu bapa dapat dengan cepat mengetahui di mana anak-anak atau anggota keluarga yang rentan sekiranya berlaku sesuatu. Anda boleh memprogramnya untuk memberi tahu anda tentang lokasi telefon pada waktu-waktu tertentu dan menghantar teks kepada orang tersebut dengan telefon. Agaknya menyuruh mereka pulang.

Ideanya bagus dan sesuai dengan ibu bapa yang prihatin. Sprint Family Locator berbeza dari aplikasi pencari lain kerana ia didorong dari dalam rangkaian. Ia menggunakan rangkaian Sprint dan GPS telefon untuk mengira kedudukan telefon bimbit. Itu mengatasi salah satu kelemahan utama aplikasi penjejakan tersebut. Keperluan untuk memasang sesuatu ke telefon yang boleh dijumpai atau dinyahpasang.

Sprint Family Locator adalah tambahan $ 5.99 sebulan untuk pelan sel anda dan dapat mengesan mana-mana telefon Sprint dalam rancangan keluarga anda. Aplikasi ini tersedia untuk iOS dan Android dan memerlukan telefon mempunyai GPS.

Positif Sprint Family Locator

Terdapat banyak perkara baik mengenai bagaimana Sprint Family Locator digabungkan.

Ia tidak memerlukan aplikasi untuk berfungsi - Sprint Family Locator berfungsi dari dalam rangkaian Sprint menggunakan menara dan GPS. Anda tidak perlu memasang aplikasi atau apa sahaja pada telefon itu sendiri.

Ia dapat mengesan sehingga lima telefon dalam satu rancangan keluarga - Mempunyai banyak anak? Tiada masalah. Anda boleh memberi mereka semua telefon dengan rancangan yang sama dan anda dapat mengesan masing-masing secara bebas.

Peta yang senang dibaca - Hasilnya ditunjukkan dengan jelas pada peta dalam papan pemuka sederhana. Anda dapat mengakses peta di mana-mana peranti berkemampuan web termasuk telefon anda sendiri. Ia menunjukkan nama jalan dan data lokasi untuk menjadikan lokasi telefon sangat mudah.

Perkhidmatan ini dilindungi kata laluan - Anda memerlukan log masuk dan kata laluan untuk dapat mengakses peta penjejakan yang menawarkan keselamatan. Pastikan keselamatan masuk dan anda akan menjadi satu-satunya yang mengesan keluarga anda.

Negatif dari Sprint Family Locator

Sprint Family Locator tidak begitu baik dan ia mempunyai beberapa kelemahan.

Hanya berfungsi pada telefon Sprint - Ini masuk akal tetapi jika beberapa anak anda mempunyai rancangan sel yang berbeza, anda tidak akan dapat mengesannya menggunakan Sprint Family Locator.

GPS tidak selalu tepat - Ini yang penting. GPS hanya tepat untuk jarak enam belas kaki dalam keadaan sempurna. Kedudukan, lokasi dan keadaan semuanya boleh mempengaruhi ketepatannya. Tidak mustahil GPS telefon sangat tidak tepat di dalam bandar kerana bangunan.

Sprint memberitahu pengguna telefon bahawa mereka sedang dilacak - Sekiranya anda berusaha menjejaki keluarga anda tanpa mereka sedari, ini bukan perkhidmatan untuk anda. Berdasarkan undang-undang, Sprint harus memberitahu pengguna telepon bahwa mereka sedang dilacak. Mereka melakukannya setiap bulan dengan mesej SMS ke setiap telefon bimbit yang dilacak.

Sesiapa sahaja yang mempunyai log masuk dapat mengesan keluarga anda - Perkhidmatan ini dapat digunakan sepenuhnya untuk ibu bapa untuk mengesan anak-anak. Ini juga dapat digunakan oleh pasangan yang cemburu, untuk mengintip pasangan, untuk mengintai atau apa saja. Log masuk menyekat akses tetapi kita semua tahu maklumat tersebut boleh dipalsukan atau diretas. Setelah keluar di dunia, keluarga anda dapat ditonton oleh sesiapa sahaja.

Sekiranya anda menggunakan Sprint Family Locator?

Saya fikir Sprint Family Locator adalah idea yang baik jika ibu bapa bersikap terbuka dan jujur ​​dalam menggunakannya. Sekiranya anak-anak tahu ibu bapa hanya akan memeriksanya jika mereka menyangka anak-anak berada dalam kesukaran dan tidak akan menyalahgunakan kuasa itu, tidak mengapa.

Pengguna juga perlu mengingat ketidaktepatan GPS generasi semasa. Saya akan meninggalkan anda dengan petikan dari forum pengguna Sprint Family Locator.

‘Sejauh mana tepatnya pencari keluarga? Saya dan suami menggunakannya. Saya malu untuk mengatakannya tetapi dia fikir, saya cuba menipu dan selalu memeriksa panggilan dan pencari. Saya bekerja dari rumah di telefon sepanjang hari. Tetapi pencari keluarga telah menemukan telefon saya 2 kali lebih kurang 3 batu dari rumah kami dan ia menunjukkan kawasan yang sama. Kedua-dua hari ini saya berada di tempat kerja (di meja rumah saya). Kali pertama saya bertanya kepada penyelia saya jika dia ingat masa saya masuk ke komputer untuk membuktikan kepadanya bahawa saya bekerja di waktu itu. Kali kedua ini yang dilaporkan adalah semasa makan siang selama 30 minit saya. Terdapat banyak sebab mengapa saya tidak dapat dan tidak akan meninggalkan rumah. Tetapi itu tidak menjadi masalah baginya. Telefonnya juga sudah 2 kali berada di kawasan dalam jarak satu batu dari tempat kerja. Tetapi jawapannya ialah rumahnya berada dalam jarak satu batu dari tempat kerjanya. Tetapi lokasi saya terletak kira-kira 3 batu dari tempat yang sepatutnya.

Saya tidak dapat menggambarkan pergaduhan yang disebabkan oleh pencari ini ………. ke perbincangan bercerai. (sic) ’

Seperti yang anda lihat, jika anda menggunakan Sprint Family Locator, anda harus mengetahui hadnya. Walaupun catatan di forum lebih kepada kepercayaan bahawa ketepatan GPS, intinya tetap ada. Ketahuilah bahawa GPS boleh menjadi agak tidak tepat dan tidak membuat keputusan berdasarkan data ini sahaja. Sekiranya anda tinggal di kawasan binaan atau keadaannya kurang sesuai, mungkin lebih tepat daripada yang anda fikirkan!

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found