Cara Muncul di Luar Talian di Steam

Dengan 50,000 permainan untuk dipilih, Steam sebenarnya adalah salah satu perkhidmatan pengedaran permainan digital terbaik di dunia. Selain itu, platform ini mempunyai lebih dari 20 juta pengguna yang masuk semasa waktu sibuk.

Cara Muncul di Luar Talian di Steam

Anda boleh membeli permainan dalam talian dan mengesan kemajuan anda semasa anda memainkannya. Anda juga boleh menggunakan sembang bawaan untuk berkomunikasi dengan rakan anda. Memandangkan klien Steam terus berjalan di latar belakang komputer anda walaupun anda tidak bermain permainan, anda akan muncul dalam talian kecuali anda tidak kelihatan atau mematikan sembang.

Steam Muncul di Luar Talian

Muncul di luar talian

Dengan begitu banyak orang di Steam pada waktu tertentu, ada kemungkinan rakan anda akan melihat anda berada dalam talian dan memukul anda untuk melihat apakah anda mahu bermain. Dan jika anda berusaha menggunakan komputer, mendapatkan mesej sembang boleh merosakkan tumpuan anda.

Untuk mengelakkan senario seperti ini, ikuti beberapa langkah seterusnya untuk menjadikan diri anda tidak kelihatan di Steam chat.

  1. Buka Steam di komputer anda dan log masuk jika diperlukan.
  2. Klik tab "Rakan" dari menu atas. Menu Steam Friends
  3. Seterusnya, pilih "Tidak Terlihat" dari menu lungsur. Tetapan Penglihatan Steam

Anda kini akan kelihatan di luar talian untuk semua orang di Steam. Walau bagaimanapun, anda masih boleh berbual jika anda mahu.

Sekiranya anda memilih mod Offline pada langkah ketiga, itu akan memutuskan anda sepenuhnya dari Friends & Chat. Untuk mengaktifkan sembang sekali lagi, klik "Rakan & Sembang" dari menu utama, dan pada layar berikutnya, klik "Masuk."

Semasa menggunakan sembang, dan tetingkap utama Steam tidak kelihatan, anda boleh membuat diri anda kelihatan di luar talian menggunakan jalan pintas ini juga:

  1. Di tetingkap sembang, klik anak panah yang menunjuk ke bawah di sebelah gambar profil anda. Tetapan Chat Steam
  2. Pilih pilihan "Tidak Terlihat" dari menu drop-down yang muncul. Pilih "Luar talian" untuk pergi ke luar talian. Tetapan Chat Steam 2

Permainan Paling Popular di Steam

Valve mencipta Steam bertahun-tahun yang lalu. Sebagai pembangun permainan, syarikat itu menjadikan salah satu permainan paling ikonik yang pernah ada - Half-Life. Permainan hit 1998 menjadi terkenal kerana kempen pemain tunggal seperti filem yang menarik. Oleh itu, Half-Life tidak pernah bermaksud mempunyai mod berbilang pemain.

Walau bagaimanapun, beberapa peminat menggunakan editor permainan yang disertakan dengan Half-Life untuk membuat mod mereka sendiri yang boleh mereka mainkan dalam berbilang pemain. Hanya setahun selepas pembebasan Half-Life, Counter-Strike dilahirkan. Memukul pasukan anti-pengganas dan pengganas satu sama lain, Counter-Strike mengalahkan dunia dengan ribut.

Cara Muncul di Luar Talian

Hari ini, lelaran permainan terbaru disebut Counter-Strike: Global Offensive, dan sejauh ini permainan yang paling banyak dimainkan di Steam. Dengan puncak khas lebih dari 850,000 pemain di Steam, ia secara signifikan melebihi Dota 2, yang mendapat sedikit lebih dari 600,000 pemain dalam selang waktu puncak.

Dalam genre yang berbeza daripada Counter-Strike, Dota 2 adalah arena pertempuran dalam talian berbilang pemain (MOBA) yang diatur dalam dunia fantasi pedang, sihir, dan raksasa. Perlu dinyatakan bahawa Valve juga mengembangkan dan menerbitkan Dota 2.

Dengan kira-kira 160,000 pemain di saat-saat puncak, tempat ketiga menuju ke Half-Life 2: Deathmatch. Ini adalah permainan penembak taktik dalam talian, yang dikembangkan dan diterbitkan oleh Valve. Digambarkan sebagai permainan aksi berbilang pemain yang pantas, Half-Life 2: Deathmatch menampilkan pengambilan baru dalam permainan deathmatch mereka sebelumnya.

Bagi peminat Half-Life yang asli, lihat sekuel ini untuk keseronokan yang lebih penuh aksi.

Kekal Di Bawah Radar

Terima kasih kepada ciri sembang Steam yang "Tidak Terlihat" dan "Luar Talian", anda kini dapat menyelesaikan pekerjaan anda tanpa gangguan. Sudah tentu, ini juga akan membantu anda untuk fokus semasa bermain permainan kegemaran anda, terutamanya penembak orang pertama beroktan tinggi seperti Counter-Strike: Global Offensive.

Adakah anda berjaya menjadikan diri anda muncul di luar talian di Steam? Dalam situasi manakah anda melakukannya? Sila kongsi pendapat anda di bahagian komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found