Cara Melihat Langganan di Steam

Steam adalah salah satu platform pengedaran permainan digital terbesar dan paling popular di pasaran. Walaupun mempunyai pangkalan pengguna yang cukup besar untuk bermain permainan, satu aspek penting dari Steam yang meletakkannya di atas persaingan adalah Steam Workshop. Bengkel ini membolehkan pemain membuat dan mengurus kandungan buatan pengguna untuk permainan tertentu yang membolehkan pengubahsuaian pengguna. Bengkel ini berdasarkan langganan kerana permainan anda hanya akan menambahkan kandungan buatan pengguna yang saat ini Anda langgani. Selain itu, beberapa permainan mempunyai perkhidmatan langganan, di mana akses anda ke permainan itu sendiri memerlukan langganan bulanan.

Cara Melihat Langganan di Steam

Dalam artikel ini, kami akan menerangkan cara mengkaji dan mengurus langganan Steam Workshop dan permainan.

Cara Melihat Langganan di Steam Workshop

Menavigasi Steam Workshop agak mudah. Walau bagaimanapun, mencari senarai item yang anda langgani boleh menjadi lebih mencabar jika anda tidak tahu di mana mencarinya. Inilah yang perlu anda lakukan:

 1. Buka klien Steam di PC atau telefon bimbit anda, atau gunakan penyemak imbas untuk mengakses laman web Steam.

 2. Arahkan kursor atau pilih Komuniti dari menu di bahagian atas, kemudian pilih Bengkel dari menu lungsur.

 3. Di skrin Bengkel, tatal ke bawah hingga anda menemui "Item Bengkel Anda" di sebelah kanan.

 4. Klik "Fail anda" di bawah untuk membuka skrin baru.

 5. Pada menu di sebelah kanan, pilih "Item Langganan." Anda boleh memilih untuk menyusun item, sama ada mengikut nama atau tarikh langganan, pembuatan, atau kemas kini terkini.

 6. Anda boleh menavigasi senarai menggunakan anak panah navigasi di bawah dan memilih jumlah item yang ditunjukkan pada setiap halaman.
 7. Dari halaman ini, anda dapat mengakses dan mengurus item langganan anda. Pilihan termasuk menilai item Bengkel, memasukkannya ke dalam kegemaran anda, atau berhenti melanggannya sepenuhnya.

Bengkel Steam adalah kaedah terbaik untuk menambahkan kandungan baru ke permainan yang lebih lama. Beberapa permainan, seperti Tabletop Simulator atau Elder Scrolls: Skyrim, bergantung pada kandungan modded untuk membuka potensi mereka dan membawa lebih banyak keseronokan kepada pemain.

Skyrim juga telah mempelopori konten berbayar untuk Steam Workshop, yang memungkinkan pengguna mengenakan biaya untuk mod yang telah mereka habiskan berjam-jam untuk mengembangkan dan menggilap. Permainan lain dengan cepat mengikutinya, yang membolehkan pencipta mod mendapat pampasan untuk kerja mereka.

Cara Melihat Langganan di Steam

Sekiranya anda bermain permainan yang memerlukan langganan, seperti Elder Scrolls Online, anda perlu mengakses langganan melalui pilihan akaun anda. Inilah yang perlu anda lakukan:

 1. Klik pada nama akaun anda di sudut kanan atas pelanggan atau laman web Steam.

 2. Pilih "Butiran akaun" dari menu lungsur.

 3. Di bahagian "Sejarah Kedai & Pembelian", cari "Langganan saya" di sebelah kanan. Sekiranya anda tidak melihatnya, anda tidak mempunyai langganan berulang.
 4. Sekiranya anda mengklik pada pautan "Langganan saya", anda akan diarahkan ke halaman pengurusan langganan. Anda boleh membatalkan langganan semasa anda dari sana.

Soalan Lazim Tambahan

Adakah Anda Membayar Steam?

Steam adalah perkhidmatan percuma untuk pengguna. Anda tidak membayar untuk platform atau akaun Steam anda. Steam mendapat wang dari transaksi yang dilakukan melalui platformnya, seperti membeli permainan baru atau melanggan kandungan baru.

Bagaimana Anda Membeli Pelan Langganan di Steam?

Membeli rancangan langganan untuk permainan Steam serupa dengan membeli permainan. Pergi ke kedai Steam, cari permainan yang ingin anda langgan, kemudian pilih rancangan langganan yang anda suka dan ikuti proses pembayaran. Langganan diperbaharui secara automatik pada awal tempoh pembayaran seterusnya melainkan anda memutuskan untuk membatalkannya terlebih dahulu.

Bolehkah Saya Membekukan Langganan Saya di Steam?

Saat ini, tidak ada cara untuk membekukan langganan pada permainan yang memerlukan akses langganan. Yang boleh anda lakukan ialah membatalkan langganan, kemudian melanggan semula di kemudian hari apabila anda ingin kembali ke langganan.

Bolehkah Saya Memberi Pelan Langganan sebagai Hadiah kepada Rakan?

Setiap permainan berdasarkan langganan mempunyai peraturan sendiri mengenai pemberian langganan. Elder Scrolls Online, misalnya, tidak membenarkan pengguna Steam memberikan langganan kepada rakan mereka. Sangat tidak digalakkan untuk berkongsi maklumat pembayaran anda dengan akaun lain, tidak kira seberapa baik anda mengenali orang yang memilikinya.

Bagaimana Saya Melihat Mod yang Dimuat turun di Steam

Sekiranya anda menggunakan mod Workshop, anda dapat mengakses daftar mod yang sedang anda gunakan dengan mengikuti langkah-langkah yang disebutkan di atas. Sekiranya mod yang anda gunakan datang langsung dari kedai Steam, mod tersebut dapat diakses melalui perincian akaun Steam anda, di bawah "lesen dan pengaktifan kunci produk." Sayangnya, kerana kebanyakan mod berasaskan permainan disenaraikan di bawah permainan masing-masing, tidak ada cara mudah untuk melihat semua mod di semua permainan yang sedang anda mainkan.

Langgan Kehebatan

Dengan Langganan Steam, anda boleh memainkan beberapa permainan dalam talian terbaik di pasaran, seperti Elder Scrolls: Online. Sebagai alternatif, anda boleh menggunakan Steam Workshop untuk mendapatkan lebih banyak kandungan buatan pengguna dan menghidupkan kehidupan baru ke dalam permainan lama. Sekarang anda tahu di mana untuk mencari dan mengurus item yang dilanggan anda, tidak kira jenisnya.

Mod apa yang anda langgani di Bengkel? Adakah anda membayar mod komuniti? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.

Recent Posts

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found